«فلورانس پارلی» روز شنبه در صفحه توئیتر خود نوشت: (برخورداری از) اطلاعات برای انجام عملیات نظامی ضروری است. حاصل ۱۰سال مطالعه بر روی برنامه "ارشانژ" ۱( Archange1) ، نیروی هوایی را از سال ۲۰۲۵ با ماموریت جنگ الکترونیک(CUGE) و رهگیری پیام های رادیویی و رادار تجهیز می کند.
به نوشته تارنمای وزارت دفاع فرانسه، این برنامه با توجه به تشکیل نیروهای مسلح مورد نظر رئیس جمهوری فرانسه، بخشی از قانون برنامه نظامی - دفاعی این کشور در طول سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۵ است.
این برنامه برای هواپیماهای اطلاعاتی نسل جدید از جمله تجهیز سه فروند هواپیمای فالکون ۸ایکس گروه هوانوردی "داسو" تاکید دارد.
هواپیماهای جدید جایگزین ۲ فروند هواپیمای ترابری "سی ۱۶۰" که هم اینک در نیروی هوایی فرانسه به کار گرفته شده اند، خواهند شد.
بر اساس تارنمای وزارت دفاع فرانسه، این برنامه نتیجه یک دهه مطالعه بر روی فناوریهای پیشرفته است و تمام حسگرهای تشکیل دهنده بار(اطلاعاتی) توسط گروه "تالس"( شرکت چندملیتی و فرانسوی طراح و سازنده قطعات و تجهیزات الکترونیکی مورد نیاز در صنایع هوافضا، حملونقل، صنایع دفاعی و نظامی و تجهیزات امنیتی) ساخته می شود.
این امکان ، بر اساس فناوری های نوآورانه (آنتن های چند قطبی ، هوش مصنوعی برای بهبود پردازش خودکار) ، سیگنال های راداری و ارتباطی را با حسگرهای یکپارچه کشف، تجزیه و تحلیل می کند.
این اقدام فرانسه شاید به نوعی ناشی از نگرانی های اعضای ناتو در خصوص توسعه امکانات روسیه در عرصه جنگ الکترونیکی باشد؛ صنایع نظامی روسیه به تازگی آخرین دستاورد های خود در ساخت جنگافزارهای الکترونیک را در نمایشگاه نظامی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داد. در این رویداد بین المللی که خارج از مسکو برگزار شد، صدها سامانه زمینی، هوایی و دریایی به نمایش درآمد و صدها هزار نفر از آن استقبال کردند.
روزنامه "پراودا" چاپ مسکو آبان سال گذشته اعلام کرده بود که وزارت دفاع روسیه درصدد استقرار ۱۶ مجموعه سامانه جدید سرکوبگر الکترونیکی یا سامانه جنگ الکترونیکی (EW) در ۱۳ منطقه نظامی راهبردی این کشور است که ۲ سامانه هم در منطقه کالینینگراد و در خاک بلاروس مستقر خواهد شد.
در این پیوند، نشریه آمریکایی "نشنال اینترست" به تازگی در گزارشی، با بررسی توانمندی های اخیر روسیه در جنگ الکترونیک و مقایسه آن با توانمندی های ایالات متحده در همین زمینه، نوشت: بر ارتش ایالات متحده روشن است که تجهیزات روسیه در جنگ الکترونیک از نمونه های غربی، پیشی گرفته است.
به نقل از اسپوتنیک، به گفته «هری لائیک» افسر بلندپایه آمریکایی، ارتش این کشور مدرنیزه سازی جنگ افزارهای الکترونیک را در مقایسه با دیگر کشورها به کندی انجام میدهد.
جنگ الکترونیک شامل ارتباطات رادیویی، ایجاد اختلال در ارتباطات رادیویی دشمن و شنود گفت وگوهای دشمن است؛ امروزه کاربردهای نوین دیگری مانند هدایت نفرات و موشک ها با دستگاههای الکترونیکی به جنگ الکترونیک افزوده شدهاست. افراد یگان جنگ الکترونیک میکوشند تحرک هر فرستندهای را کشف، صدای هر گویندهای را ضبط و هرگونه سامانه الکترونیکی تهدیدآمیز را نابود کنند. تجهیزات شنود، سامانههای اختلالگر، جهتیابهای مختلف، رادارها و سامانههای کشف و رهگیری و رمزشکن از لوازم یگان جنگ الکترونیک است.
نظر شما