استاندار کردستان: برخورد با باندهای قاچاق بزرگ در اولویت قرار گیرد

سنندج - ایرنا - استاندار کردستان گفت: در مبارزه با قاچاق کالا برخورد با باندهای بزرگ قاچاق باید در اولویت متولیان امور قرار گیرد و نباید با کسانی که با حداقل‌ها از طریق ترددهای مرزی امرار معاش می‌کنند، برخورد شود.

بهمن مرادنیا عصر شنبه در نشست کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان اظهار داشت: بخشی از مردم در غرب کشور در قالب ترددهای مرزی و به صورت تجارت سنتی امرار معاش می‌کنند که نباید به دلیل مبارزه با قاچاق این افراد در مضیقه قرار گیرند.
وی اضافه کرد: نگاه منفی در رابطه با میزان بالای قاچاق کالا در این استان در مرکز کشور وجود دارد در حالیکه در مقایسه با دیگر نقاط مرزی کشور، کردستان از قاچاق بیشتری برخوردار نیست.
استاندار کردستان در بخش دیگری با اشاره به شرایط پیش آمده اقتضادی در کشور افزود: برای کمک به تنظیم بازار برخی از کالاهای قاچاق ضبط شده‌ در استان توسط اداره اموال تملیکی باید به صورت  مناسب توزیع و در اختیار مردم قرار گیرد.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استانداری کردستان نیز در این نشست گفت: میزان کشفیات قاچاق لوازم صوتی و تصویری در هفت ماه منتهی به مهر امسال در مقایسه با پارسال ۳۶۷ درصد افزایش و قاچاق لوازم یدکی با ۳۴۸ درصد بیشترین افزایش را داشته است.
علی خداویسی با بیان اینکه قاچاق گوشی تلفن همراه نیز در این مدت در مقایسه با پارسال افزایش یافته است، اضافه کرد: یک هزار و ۸۱۰ نفر در رابطه با قاچاق دستگیر شدند که شاهد رشد ۱۳ درصدی در این ارتباط هستیم.
مدیرکل گمرکات استان کردستان هم در این نشست گفت: میزان کالای صادر شده از مرزهای استان کردستان طی هفت منتهی به مهر ماه ۸۷۰ میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد از نظر وزنی رشد داشت ولی پنج درصد از نظر ارزش دلاری کاهش داشته است.
بختیار رحمانی پور اظهار داشت: میزان ترانزیت از مرز باشماق یک میلیون تُن به ارزش ۲ میلیارد و ۶۷۷ میلیون دلار بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۳۰ درصد و از نظر ارزش ۱۹ درصد کاهش داشته است.
وی میزان واردات کالا از مرزهای استان طی هفت ماه منتهی به مهر گذشته را هم ۲۷ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: ۱۸ میلیون دلار از این میزان از مرز باشماق صورت گرفته و در مجموع شاهد رشد ۱۹۲ درصدی از لحاظ وزنی بودیم.
رحمانی پور اضافه کرد: طی این مدت ۲۳۶ هزار و ۴۵۵ نفر مسافر از مرز به کشور وارد شده و ۲۴۲ هزار و ۶۶۷ نفر مسافر نیز از کشور خارج شده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۹۵ هزار و ۲۴۲ ترود کامیون سالانه در استان صورت می‌گیرد، یادآور شد: پارسال یک میلیون و ۶۶۶ هزار و ۲۶۲ لیتر سوخت قاچاق در مرزها کشف شد که امسال تاکنون به یک میلیون و  ۸۸۳ هزار و ۳۴۳ لیتر افزایش یافته است.
سرپرست پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی کردستان هم گفت: میزان کشفیات امسال تا پایان آبان در حوزه دارو ۱۹ درصد، در حوزه سلاح جنگی ۲۴ درصد، در زمینه فرآورده‌های نفتی ۹۳ درصد و در زمینه لوازم خانگی ۸۱ درصد افزایش یافته است.
سرهنگ افشین شاه‌حسینی با اشاره به اینکه در این مدت در زمینه کشفیات سیگار با ۴۲ درصد کاهش روبرو بودیم، اظهار داشت: میزان کشف لوازم صوتی و تصویری ۳۲۷ درصد، گوشی تلفن همراه ۱۶۹ درصد، پارچه ۳۵۱ درصد و البسه نیز ۱۳۸ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه ارزش ریالی کشفیات قاچاق در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۷ درصد افزایش یافته است، افزود: میزان تشکیل پرونده‌های بالای یک میلیارد ریال نیز یک درصد افزایش یافته است.
سرهنگ شاه‌حسینی اضافه کرد: تعداد پرونده‌های تشکیل شده ۱۰ درصد کاهش یافته که دلیل آن تمرکز پلیس بر کشف قاچاق‌های کلان است.
رئیس اداره بازرسی و  نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این نشست گفت: افزایش قیمت برخی کالاها در استان به دلیل کمبود عرضه اتفاق افتاده است.
فرزاد سردارزاده اظهار داشت: وضعیت لاستیک در استان نیز دچار نابسامانی‌هایی شد که در نتیجه برای مدتی شاهد افزایش قیمت آن بودیم که دلیل آن،  کمبود تولید توسط ۲ شرکت بود که با گرانفروشان برخورد شد و قیمت‌ها به روند عادی بازگشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha