به گزارش پایگاه اینترنتی انگجت، براساس این قانون جدید فروش این دستگاهها با نرمافزارهای پیشفرض خود تنها در صورتی ممکن است که جایگزینهای روسیشان نیز بر روی دستگاه نصب شده باشد.
نمایندگان حامی این قانون معتقدند که این رویکرد به مصرفکنندگان حق انتخاب بیشتری داده و استفاده از دستگاههای هوشمند را برای کاربران مسن تسهیل خواهد کرد. منتقدان، از طرف دیگر بر این باورند که این قانون غولهای فناوری غربی چون اپل را به ترک بازار روسیه واخواهد داشت.
به گفته عضوی از کمپانی اپل، «فرمان اضافه کردن برنامههای شخص ثالث به اکوسیستم اپل مصداق جیلبرک است. این کار تهدیدی امنیتی ایجاد خواهد کرد و این کمپانی (اپل) نمیتواند چنین ریسکی را تحمل کند.»
اصطلاح جیلبرک (jailbreak) به معنای قابلیت دسترسی کامل و ۱۰۰ درصدی به همه نقاط سیستم عامل و شکستن قفل و هک کردن دستگاه است.
به علاوه یک گروه تجاری روس نیز معتقد است که نصب نرمافزارهای روسی بر روی برخی از این دستگاههای هوشمند ممکن نیست؛ مسالهای که برخی از تولیدکنندگان را به ترک بازار روسیه وادار خواهد کرد.
گروه دیگری از منتقدان اما این اقدام را گامی دیگری از سوی دولت مسکو در راستای تثبیت نظارت حکومتی میدانند که در آن کاربران وادار به نصب برنامههایی خواهند شد که امکان جاسوسی از آنها برای حکومت وجود دارد.
نظر شما