۳ آذر ۱۳۹۸، ۱۵:۳۹
کد خبرنگار: 896
کد خبر: 83566582
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

افزایش خزنده گرانی کالا در مازندران

۳ آذر ۱۳۹۸، ۱۵:۳۹
کد خبر: 83566582
افزایش خزنده گرانی کالا در مازندران

ساری - ایرنا -برغم تلاش دستگاههای متولی نظارت بر بازار، به گفته مردم این روزها شاهد افزایش خزنده قیمت برخی کالاها در فروشگاه‌ها و بازارهای مازندران هستند.

از بامداد ۲۴ آبان ماه  بنا به مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران سه قوه ، برای تمام وسایل نقلیه بنزین سوز سهمیه بندی اجرا شد و براساس اطلاعیه شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی، قیمت بنزین معمولی سهمیه‌ای هر لیتر ۱۵۰۰ تومان و قیمت بنزین معمولی غیرسهمیه‌ای به ازای هر لیتر سه هزار تومان شد ، همچنین قیمت بنزین سوپر هر لیتر ۳۵۰۰ تومان تعیین شد.

در همان روزهای نخست اجرای طرح سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین، قرارگاه ویژه نظارت و تنظیم بازار در استان مازندران شکل گرفت تا  دستگاه های متولی امور بازار از جمله سازمان های صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی و اصناف نظارت های  خود در این برهه زمانی بیشتر بکنند چرا که پیش بینی می شد همراه با افزایش و سهمیه بندی بنزین برخی افراد از این فرصت برای افزایش قیمت کالاها استفاده بکنند.

سه روز بعد از تشکیل این قرارگاه استانی، قرارگاه نظارت و تنظیم بازار در  شهرستان های مازندران نیز فعالیت خود را آغاز کرد و فرمانداران ۲۲ شهرستان به عنوان روسای این قرارگاه به صورت مستمر و روزانه وضعیت قیمت کالاها در بازار کنترل و نظارت می کنند.

برغم تشدید این نظارت ها و حضور مستمر بازرسان در بازارها و حتی جریمه واحدهای متخلف در محل، اما گرانفروشی برخی اصناف بارِ گران بر دوش مردم مازندران شده است .

زینب شهروند بابلی که بنا به گفته خودش برای خرید برخی مایحتاج مورد نیاز روزانه اش به مغازه مراجعه کرد و گفت: تا همین هفته گذشته پودر ماشین لباسشویی را با قیمت ۶ هزار و ۵۰۰ هزار تومان از همین مغازه می خریدم اما دیروز همان پودر را بدون تغییری درحجم و اندازه آن به قیمت هفت هزار و ۵۰۰ تومان خریدم .

وی درباره قیمت پودر شوینده دستی نیز گفت: قیمت این پودرها هم به مانند شوینده های لباسشویی تغییر کرده است و از قیمت چهار هزار و ۸۰۰ تومانی به پنج هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است . 

او ادامه داد: در حالیکه همواره مسئولان در سخنان و حرفهای خود اعلام کردند با افزایش قیمت بنزین ، قیمت کالاها افزایش نمی یابد اما این امر محقق نشد و دقیقا امروز شاهد افزایش قیمت تک تک کالاها هستیم .

مدانلو شهروند جویباری نیز به افزایش اندک اندک قیمت کالاها اشاره کرد و گفت: تا هفته گذشته یک قوطی تن ماهی به قیمت ۱۴ هزار و ۹۰۰ تومان می خریدم و امروز این کالا را با قیمت ۱۵ و ۵۰۰ تومان از همان مغازه ای که همیشه خرید می کنم خریداری کردم .

وی درباره قیمت شیر نیز گفت : هر بطری شیر پرچرب یک لیتری را به قیمت ۴ هزار و ۹۰۰ تومان می خریدم و امروز برای همین کالا پنج هزار و ۴۰۰ تومان پرداخت کردم .

او که خود کارمند یکی از ادارات مازندران است، ادامه داد : در حالی بار دیگر با افزایش قیمت کالاها مواجه هستیم که چند ماه قبل هم یک پروسه افزایش قیمت ها را پشت سر گذاشتیم در حالیکه حقوق یک کارمند در طول سال فقط یک بار اضافه می شود .

وی عنوان کرد : متاسفانه فروشندگان نیز به این مساله دامن می زنند و در حالیکه کارخانه ها قیمت را اضافه نکردند مبادرت به بالا بردن قیمت می کنند.

وی اضافه کرد : آنان در پاسخ منِ خریدار که چرا قیمت ثبت شده بر روی کالا با قیمتی که کالا می فروشید متفاوت است می گویند که این قیمت ها قبلی است و از این به بعد مجبوریم کالا با قیمت بالا بخریم .

علی برای خرید میوه به نسبت ارزانتر به بازار هفتگی می رود ، او گفت که برای خرید میوه مورد نیاز روزانه خانواده به بازار ساری رفته است .

او افزود: دیدن قیمت ۱۲ هزار تومانی برای یک کیلو گوجه فرنگی و پنج هزار تومانی برای یک کیلو سیب زمینی برایم شوکه کننده بود .

وی ادامه داد : در حالیکه پیش از این قیمت یک کیلو گوجه پنج هزار تومان و سیب زمینی ۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود.

رضا یکی از فروشندگانی است که در این باره می گوید : هرچند کارخانه ها در حال قیمت کالاهای تولیدی خود را افزایش نداده اند ولی پیش بینی می کنیم آنان قیمت کالاهای خود را افزایش بدهند.

وی درباره اقدام برخی همکاران خود در افزایش قیمت را بحق دانست و ادامه داد : تجربه ما نشان داده که همیشه همراه با افزایش قیمت بنزین ، قیمت دیگر کالاها نیز  افزایش می یابد من و هم صنف های من باید خود را در برابر خسارت های احتمالی ایمن بکنیم .

رییس نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران با اشاره به اینکه قرارگاه ویژه نظارت و تنظیم بازار از ابتدای هفته گذشته در این استان فعالیت خود را آغاز کرده است، گفت : این مجموعه ها برای تشدید نظارت بر روند عرضه و فروش محصولات وارد عمل شده است تا از سوء استفاده های احتمالی در این برهه زمانی جلوگیری بکنند.

حسین اصغرزاده افزود : برای جامه عمل پوشاندن به این مساله، ضمن تغییر ساعات فعالیت بازرسان و متناسب شدن این ساعت با زمان فعالیت بازارها، رصد لحظه به لحظه قیمت کالاها و خدمات در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: علاوه بر این بمنظور افزایش راندمان کاری و محسوس شدن فعالیت اعضای تیم های بازرسی، دستگاه های مسوول همچون اصناف و تعزیرات حکومتی با یکدیگر همکاری و تعامل می کنند.

رئیس بازرسی سازمان صمت مازندران گفت: علاوه بر این تا قبل از اجرای طرح سهمیه بندی بنزین موجودی کالا در انبارهای مازندران رصد شد و خوشبختانه استان از نظر موجودی این کالاها در بهترین وضعیت قرار دارد.  

وی تاکید کرد : با توجه به وضعیت خوب و مطلوب موجودی کالا در انبارهای مازندران، هرگونه بهانه از سوی انبارداران مبنی بر نبود کالا قابل قبول نیست و مصداق تخلف عدم عرضه و احتکار به شمار می رود.

فروشندگان کالا به استقبال گرانفروشی نروند

اصغرزاده افزود : همچنین اگر فروشندگان با این دلیل که اگر اکنون کالاهای خود را به نرخ ثبت شده بر روی محصول بفروشند مجبور هستند کالاهای بعدی را گران بخرند مبادرت به گرانفروشی کنند این مساله قابل چشم پوشی نیست و با آنها برخورد قانونی می شود.

وی گفت : در حالیکه براساس قانون صنفی، فروشندگان با اضافه کردن درصد سود مشخص شده می توانند کالاهای خود را بفروشند و این مساله به شرایط موجود از جمله سهمیه بندی بنزین ربطی ندارد.  

رییس بازرسی مازندران با اشاره به اینکه تا قبل از سهمیه بندی بنزین بطور میانگین ۳۳ درصد تخلفات هفتگی صنوف را گرانفروشی تشکیل می داد، افزود : اما این میزان در مدت یک هفته اخیر تغییر کرد و گرانفروشی ۴۰ درصد تخلفات واحدهای صنفی استان را تشکیل می دهد.

وی اضافه کرد : در یک هفته اخیر بازرسان از پنج هزار و ۲۰۰ واحد اقتصادی مازندران بازدید کردند که ۵۴۶ واحد متخلف شناسایی و با تشکیل پرونده به واحدهای تعزیرات استان معرفی شدند.

تشدید نظارت بر بازارهای مازندران

اصغرزاده از تشدید امکانات، تجهیزات و نیرو برای نظارت در بازارهای مازندران خبر داد و گفت : با دستور و همکاری استاندار امکانات خودرویی برای این منظور اختصاص داده شد و علاوه بر این دستور داده شد تا از ظرفیت دیگر دستگاه ها برای این منظور نیز استفاده شود.

وی افزود : در حال حاضر بیش از ۴۰۰ بازرس از صنوف و سازمان صمت مازندران نظارت بر عرضه و قیمت کالاها در بازارهای استان را برعهده دارند و مردم نیز با تماس به شماره ۱۲۴ می توانند این نهاد را در کنترل و نظارت ها کمک بکنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha