محمدرضا قوسیان روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا استرداد این زمینها را مبتنی بر رای هیات نظارت ماده ۳۳ "قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع" اعلام و بیان کرد: موارد استردادی مربوط به پروندههای مجریان طرحهای کشاورزی و غیرکشاورزی است که زمینهای ملی را در اختیار دارند و مستاجر هستند.
وی افزود: زمین در قالب فعالیت دو نهاد شامل "کمیسیون ماده ۲ طرحهای کشاورزی" و کمیسیون ماده ۲۳ طرحهای غیرکشاورزی" به متقاضیان واگذار میشود.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: این کمیسیونها زمینهای دولتی را به صورت استیجاری به منظور اجرای طرح به افراد واگذار میکنند. هماینک در این چارچوب دو هزار و ۷۰۰ طرح کشاورزی و غیرکشاورزی در سطح خراسان رضوی با نظارت سازمان جهاد کشاورزی مطابق ضوابط و قرارداد برای اجرای طرح به افراد مختلف واگذار شده است.
وی گفت: در این میان برخی افراد به دلایلی همچون تعلل در اجرای طرح، تخلف در تغییر طرح و یا پیشرفت فیزیکی نامناسب طرح نتوانستهاند به تعهدات عمل کنند. بر همین اساس دبیرخانه هیات نظارت ماده ۳۳ در خراسان رضوی امسال تاکنون ۵۸۰ مورد اخطار جهت پرداخت اجارهبهای معوق یا تمدید قرارداد و تکمیل طرح صادر و به مجریان طرحها ابلاغ کرده است.
قوسیان افزود: همچنین در این چارچوب ۳۳۰ هزار متر زمین دولتی واگذار شده، به دلیل عدم اجرای تعهدات قید شده در قرارداد، پس گیرفته شده است.
هیات نظارت ماده ۳۳ هر شهرستان متشکل از سه کارشناس ذیصلاح منتخب هیأت نظارت آن شهرستان به منظور بازدید و تهیه گزارش فنی و اجرایی از زمینهای واگذار شده در چارچوب وظایف انتخاب و حکم آنها توسط رییس هیأت نظارت استان (رییس سازمان جهاد کشاورزی) صادر میشود.
هیأت استانی نظارت ماده ۳۳ همچنین از میان شرکتهای خدمات فنی و مهندسی دارای مجوز سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، سازمان نظام دامپزشکی یا سازمان نظام مهندسی ساختمان حسب مورد عواملی را برای نظارت در این حوزه بکار گیرد.
سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین در خراسان رضوی زیر کشت ۸۳ نوع محصول میرود.
بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی استان شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است.
نظر شما