استاد دانشگاه آمریکا: کاخ سفید راهبردی برای رهایی از جنگ افغانستان ندارد

نیویورک– ایرنا– استاد روابط بین‌الملل دانشگاه «جان هاپکینز» آمریکا، سفر «دونالد ترامپ» به افغانستان را برای فرار از انتقادهای داخلی و مشکلات سیاسی دانست و گفت:‌ کاخ سفید هنوز نمی‌داند چه راهبردی برای رهایی از جنگ پرهزینه و طولانی مدت افغانستان در پیش گیرد.

دونالد ترامپ پنجشنبه هفته گذشته در سفری اعلام نشده و مخفیانه وارد فرودگاه نظامیان آمریکایی در بگرام افغانستان شد و در آنجا با «اشرف غنی» رئیس جمهوری این کشور نیز دیدار کرد.

«دانیل سیرور» مدیر برنامه مدیریت درگیری در مدرسه مطالعات پیشرفته بین‌المللی دانشگاه جان هاپکینز در گفت‌وگو با ایرنا افزود: سفر ترامپ به افغانستان و دیدار با سربازان آمریکایی، واکنشی به تحولات داخلی و انتقادهایی بوده که چرا هیچ‌گاه با سربازان آمریکایی در جنگ دیدار نداشته است.
وی ادامه داد: این دیدار به طور اساسی با انگیزه داخلی بوده است و ارتباط چندانی با تحولات افغانستان ندارد.
این استاد روابط بین الملل تصریح کرد میان رئیس جمهوری آمریکا و مشاورانش در کاخ سفید، درباره افغانستان و روند گفت‌وگوها با طالبان هماهنگی وجود ندارد.


سیاست متزلزل کاخ سفید درباره طالبان
سیرور درباره سخنان ترامپ درخصوص ازسرگیری گفت‌وگوها با سران طالبان نیز اضافه کرد: این تلاش‌ها برای گفت‌وگو با طالبان در حالی صورت می‌گیرد که دولت افغانستان با شکل برگزاری آن مخالف است؛ البته مذاکره برای خروج از این شرایط نامطلوب، کار عقلانی است.

وی درباره ارزیابی‌اش از راهبرد دولت ترامپ برای خارج شدن از جنگ افغانستان، گفت: سیاست منسجمی در این‌باره وجود ندارد؛ راهبرد ترامپ یک روز بر محوری خاص جریان دارد و روزی بر موضوع دیگری می‌چرخد. به نظرم «زلمای خلیلزاد» نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان، نگاهی منسجم‌تر به مساله و مذاکرات برای خروج آبرومند از افغانستان دارد و تلاش می‌کند به نوعی توافق سیاسی پیش از خروج آمریکا از آن کشور دست یابد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد، معلوم نیست رئیس جمهوری تا چه اندازه با سیاست‌های خلیلزاد همراه است. همه می‌دانند ترامپ فردی خودرای است و هر کاری دوست دارد، انجام می‌دهد.


رویکرد متفاوت نسبت به افغانستان
سیرور با یادآوری گزینه‌های اندک آمریکا برای رهایی از جنگ طولانی مدت افغانستان، گفت: طالبان خود را در موقعیت برتری می‌بیند؛ خودداری آنها از پذیرش آتش‌بس، گویای این واقعیت است.
این استاد دانشگاه جان هاپکینز در پاسخ به این پرسش که آیا خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان همچون خروج نیروهای این کشور از سوریه خواهد بود، اظهار کرد: این احتمال درباره افغانستان بعید است؛ زیرا آمریکا همواره اعلام تعهد جدی‌تری به افغانستان داشته است.

سیرور همچنین حضور شماری از نیروهای آمریکایی در سوریه را برای مقابله با تروریسم دانست؛‌ با این حال  خاطرنشان کرد؛ این نیروها نمی‌توانند تغییری در وضعیت آن کشور ایجاد کنند. در سوریه، تعهد اندکی داشتیم اما وضعیت در افغانستان متفاوت است.
از نگاه این استاد دانشگاه،‌ تعهد آمریکا به افغانستان واقعی است و تلاش می‌شود ابتدا یک راه حل سیاسی برای ثبات آن کشور پیدا شود.
2023

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha