کوروش زارعی در نشست خبری چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد با بیان اینکه این رویداد مهم و استراتژیک است، اظهار داشت: یکی از دغدغه های حوزه هنری برگزاری این جشنواره است که با ورود دوباره به این بخش بعد از دو دهه تعویق امسال سومین دوره جدید این رویداد هنری را برگزار می کنیم.
وی با بیان اینکه این رویداد مسجدی سازنده و تاثیرگذار است، تصریح کرد: جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد به عنوان عرصه ای برای پرورش هنرمندان خلاق و متعهد راه اندازی شده است و با امضای تفاهم نامه با ستاد هماهنگی کانون مساجد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری برای برگزاری صورت می گیرد.
به گفته وی، حوزه هنری و ستاد هماهنگی کانون مساجد به دنبال یک هدف انجام فعالیت های فرهنگی در مساجد بود و به همین دلیل در زمینه تئاتر انرژی و نیروی خود را تجمیع کردیم تا با مشارکت یکدیگر این جشنواره را برگزار کنیم و در تولید نمایشنامه، آموزش و تئاتر مشارکت داشته باشیم.
این کارگردان تئاتر با اشاره به برگزاری ۴۰ نمایش در ۴۰ مسجد در دهه مبارک فجر سال گذشته به صورت مشارکتی با ستاد هماهنگی کانون مساجد خاطرنشان کرد: سال جاری نیز در زمینه نگارش یکصد نمایشنامه برای بچه های مسجد همکاری داشتیم که تا پایان امسال ۵۰ نمایشنامه نخست به چاپ خواهد رسید و در دسترس گروه های نمایشی سراسر کشور قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد آماتوری است تاکید کرد: در این رویداد قرار است نیروی جوان و خلاق کشف شوند، تجربه کسب کنند و آموزش ببینند تا آینده جوان تئاتر را بسازند.
وی افزود: به هنرمندان و فعالان این جشنواره نگاه حرفه ای نداریم بلکه جریانی آموزشی را در دستور کار قرار داده ایم و برای تربیت این گروه تازه کار به صورت گروهی جوایز را تدارک دیده ایم تا بدانند موفقیت در گروه محوری است.
زارعی با بیان اینکه از سال آینده شکل داوری جشنواره تغییر خواهد کرد خاطرنشان کرد: تئاتر بچه های مسجد مردمی است و در مسجد برگزار می شود به همین دلیل در دوره بعدی جوایز به انتخاب مردم اهدا خواهد شد و داوری تخصصی و حرفه ای از میان برداشته می شود.
وی افزود: این جشنواره مامنی است برای کسانی که توانایی دارند اما بستری برای فعالیت ندارند و با برگزاری آن نسلی تربیت می کنیم که فردای تئاتر را بسازند همانطور که پیش از این انجام شده و امروز شاهد هنرمندانی از دل همین جشنواره در سراسر کشور هستیم.
مدیرکل هنرهای نمایشی حوزه هنری با بیان اینکه تئاتری که امروز رواج دارد مردمی نیست، تصریح کرد: برعکس تمام شعارها، تئاتر، امروز برای مردم نیست و یک خانواده نمی تواند از عهده پرداخت میزان بهای بلیت تماشای یک نمایش بر بیاید به همین دلیل شعار تئاتر مردمی را از طریق این جشنواره زنده خواهیم کرد.
وی عنوان کرد: در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد موضوع نمایش ها مسائل خانواده، جامعه و جوانان است و موضوعات کمدی، اجتماعی، تاریخی و سیاسی نیز دارد و به صورت ساده و امروزی نیز بیان می شود.
به گفته وی، سعی داریم با برگزاری این رویداد تماشاگر حرفه ای تئاتر تربیت کنیم تا نگاه منفی مردمی نسبت به این هنر از بین برود.
وی در خصوص تقدیر از حسین پارسایی (هنرمند و کارگردان تئاتر) نیز خاطرنشان کرد: وی سال ها برای این رویداد تلاش کرده و خودش نیز بر آمده از همین مساجد است به همین دلیل قرار است برای سال ها زحمت از وی تشکر کنیم.
همچنین در این نشست علی هوشمند دبیر هنری جشنواره گفت: بعد از اعلام فراخوان جشنواره در مردادماه سال جاری ۱۱۶ اثر برای بازبینی به دبیرخانه رسید و بعد از مرور ۱۵ نمایش به جشنواره راه یافت که از این تعداد هفت گروه از خانم ها و هشت گروه آقایان را شامل می شود.
به گفته وی، ۱۳ استان از جمله قزوین، مازندران، گلستان، اردبیل، چهارمحال بختیاری، قم، آذربایجان غربی، هرمزگان، همدان، بوشهر، مشهد حضور دارند.
وی درخصوص آیین تکریم از هنرمندان نیز خاطرنشان کرد: در سطح ملی از حسین پارسایی که سنگ بنای برگزاری این جشنواره را گذاشته است تقدیر می شود و در سطح استانی ناصر ایزدفر تجلیل خواهد شد.
به گفته وی، اسامی سه گروه به صورت تخصصی برگزیده اعلام می شود که به ترتیب پنج، چهار و سه میلیون تومان دریافت می کنند و همچنین یک گروه نیز به انتخاب مردم برگزیده و یک جایزه ویژه نیز با عنوان فرج الله سلحشور اهدا می شود.
چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد به همت موسسه فرهنگی هنری سپهر سوره هنر، حوزه هنری استان قزوین و ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور ۱۲ تا ۱۴ آذرماه در شهر قزوین برگزار میشود.
نظر شما