عیسی علیزاده روز یکشنبه در نشست خبری نهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران که در دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی برگزار شد، افزود: در این آیین از دانشجویان و گروههای دانشجویی، با موضوع های «دفاع از کشور، انقلاب اسلامی و حریم اهل بیت (ع)»، «ارائه خدمات پیشگیرانه و امدادرسانی داوطلبانه در حوادث و رخدادهای طبیعی با غیرمترقبه» (با تأکید بر دانشجویان و گروههای دانشجویی فعال در سیل اخیر) تقدیر می شود.
وی افزود: «امور خیریه»، «تامین ارگانهای حیاتی بیماران نیازمند از طریق اهدای خون و عضو»، «سازندگی، محرومیتزدایی و آبادنی کشور» و «سلامت و توانبخشی» از دیگر محورهای انتخاب و تقدیر از دانشجویان است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: تندیس فداکاری این ادعا را ندارد همه کسانی که فداکار و ایثارگرند را شناسایی میکند، چراکه اغلب افراد فعال در این حوزه، تمایل ندارند نامی از آنها برده شود و گمنامی خصلت این نوع فعالیت است.
علیزاده مستندسازی از این فعالیت ها در طول سال می تواند موثر و الگوسازی خوبی برای قشر جوان باشد.
وی با بیان اینکه اساس تشکیل جهاد دانشگاهی در سال ۵۹ فعالیت فرهنگی بود، خاطرنشان کرد: شاید یکی از مهم ترین کارهای ما در عین ساختارهای فرهنگی که داشتهایم تعریف رویدادهای متعدد فرهنگی در حوزه های مختلف است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: رویداد اعطای تندیس ملی فداکاری هم که هشت دوره آن برگزار شده با توجه به نیاز کشور بوده است. فداکاری و ایثار در تمامی ملل و ادوار تاریخ مورد احترام بوده است. کمترین مراتب فداکاری مالی و بزرگ ترین مراتب آن گذشتن از جان است.
علیزاده ادامه داد: در نظرسنجی ها و برنامه هایی که در دانشگاه داریم یکی از موارد موضوعات اجتماعی است که بدون حمایت نهاد و سازمان خاصی انجام می شود که برای تکریم و ارج نهادن به این فعالیت ها، این برنامه برگزار می شود.
وی آموزش به دانشجویان برای شناخت فعالیت های گسترده اجتماعی را ضروری دانست و توضیح داد: اگر بسیاری فعالیت ها تعریف شود، دانشجویان علاقهمند می شوند که در کنار تحصیل در رشته تخصصی خود، در فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی خودجوش شرکت کنند.
وی ضمن گلهمندی از برخی نهادها که در بعض دوره ها حضور داشتند و بنا به دلایلی در این دوره همکاری ندارند، ادامه داد: این کار اجتماعی و فرهنگ سازی است، هر چه نهادها وسازمان ها مشارکت داشته باشند می توان در فرهنگ سازی موضوع ایثار و فداکاری نقش خوبی ایفا کرد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اضافه کرد: در حال بررسی هستیم که این رویداد در دورههایی به صورت بینالمللی برگزار شود. باشگاه دانشجویان فداکار تشکیل شود و اگر بتوان آن را تبدیل به اتحادیه جهانی کرد. مجوز تاسیس این باشگاه صادر شده و مراحل اجرایی آن در حال سپری شدن است.
به گزارش ایرنا، نهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران با همکاری سازمان جهاد دانشگاهی در دانشگاه تهران برگزار میشود.
به صورت آزمایشی در استان خوزستان آیین اعطای تندیس فداکاری برگزار می شود
جمال رحیمیان دبیر آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران نیز در این نشست روند برگزاری دوره نهم این مراسم را تشریح کرد و گفت: بحث تندیس فداکاری شنا کردن بر خلاف جریان آب است. وضعیت فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، خلاف جهت ایثار و فداکاری است و بلند کردن پرچم فداکاری در این شرایط سخت خواهد بود.
وی افزود: جهاد دانشگاهی این عَلَم را برافراشته است اما بدون همکاری متولیان عرصه فرهنگ این امر محقق نخواهد شد که از آن جمله می توان به سازمان انتقال و اهدای خون، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بسیج دانشجویی دانشگاهها، بهزیستی، هلال احمر، وزارت خانه های علوم و بهداشت و بسیج سازندگی اشاره کرد
دبیر آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران در مورد تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران ادامه داد: دوره نهم از فروردین ماه ۹۸، آغاز شد، ۹ جلسه شورای سیاست گذاری تشکیل شد. انتخاب برگزیدگان فداکار در کمیتهای موسوم به انتخاب دانشجوی فداکار صورت میگیرد.
رحیمیان یادآور شد: این کمیته سه روش برای معرفی دانشجویان فداکار در نظر گرفته بود، یک روش خود اعلامی، روش دوم معرفی دانشجو یا گروه فداکار به دبیرخانه از سوی سایر افراد است. روش سوم نیز برعهده سازمانها و نهادهای همکار بود که میبایست دانشجویان و گروههای فداکار را شناسایی میکردند.
وی، میزان ثبتنام در سایت دبیرخانه را ۲۰ درصد بیشتر از سال گذشته ذکر و اضافه کرد: طبق مصوبه شورای سیاست گذاری امسال ۳۰ برگزیده معرفی می شوند که شامل ۱۲ گروه دانشجویی و ۱۸ فرد دانشجویی فداکار است.
به گفته وی، کمیته انتخاب کار سختی دارد، تاکنون پنج جلسه تشکیل شده و دو سوم برگزیدگان انتخاب شدهاند. از میان برگزیدگان ۱۲ نفر مرد و ۲ نفر زن هستند که احتمالا تا پایان انتخاب برگزیدگان، تعداد زنان منتخب نیز افزایش خواهد یافت.
وی به ویژگیهای این دوره از آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان اشاره کرد و گفت: دو شهید مدافع حرم را در میان برگزیدگان داریم که یکی از آنها از دانشگاه تهران است. همچنین در این آیین از خانواده دانشجوی دانشگاه شاهرود که دچار مرگ مغزی شد و اعضای او به ۴۵ نفر حیات داد (اهدای اعضا و پیوند مغز استخوان)، تجلیل می شود. همچنین از یک استاد فداکار نیز تقدیر می شود.
دبیر آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران به بخش جانبی این آیین نیز اشاره کرد و اظهار داشت: بخش جانبی این مراسم دو قسمت است. امسال یکی از رویدادهای مهمی که فضای ایثار و فداکاری را در جامعه رقم زد، ماجرای سیل بود. نمایشگاه عکسی از خبرگزاریهای فعال که از این رخداد در کشور عکسهایی روی خروجیهای خود کار کردهاند، برپا خواهد شد. همچنین تعداد پنج نشست علمی در ضمن برگزاری این آیین در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
رحیمیان همچنین گفت که امسال به صورت آزمایشی در استان خوزستان آیین اعطای تندیس فداکاری استانی برگزار می شود.
در پایان این نشست از پوستر نهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران رونمایی شد.
نظر شما