۱۱ آذر ۱۳۹۸، ۱۴:۰۳
کد خبر: 83577357
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کمک بلاعوض ساخت مسکن خانواده دو معلولی افزایش یافت

بیرجند - ایرنا - مدیرکل بهزیستی استان خراسان جنوبی گفت: کمک بلاعوض برای ساخت مسکن خانواده‌های دارای دو معلولیت ۲ برابر شد.

علی عرب نژاد روز دوشنبه در نشست خبری گرامیداشت هفته معلولان با شعار «ارتقای مشارکت افراد دارای معلولیت برای دستیابی به توسعه فراگیر، عادلانه و پایدار» افزود: پیش از این تسهیلات بلاعوض واحدهای دو معلولیتی در روستا ۱۸ میلیون تومان و در شهر ۳۲ میلیون تومان بود که اکنون این رقم به ترتیب به ۳۶ میلیون تومان و ۶۴ میلیون تومان افزایش یافت.

وی گفت: ۲۳ هزار و ۶۰۹ معلول در استان خراسان جنوبی از بهزیستی خدمات دریافت می‌کنند.

 وی اظهار داشت: رقم مستمری هر فرد معلول از ۵۳ هزار تومان به ۶۳ هزار تومان امسال افزایش یافته است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین با تصویب قانون حمایت از معلولان مبلغ ۱۲۰ هزار تومان از دی ماه امسال به حساب هر فرد معلول واریز خواهد شد.

وی ادامه داد: علاوه بر اینکه ماهانه به خانوارهای تک نفره زیر پوشش بهزیستی ۱۰۸ هزار و ۵۰۰ تومان، دو نفر ۲۱۵ هزار تومان ،سه نفره ۲۸۹ هزار تومان ،چهار نفره ۳۸۴ هزار و ۵۰۰ و پنج نفر به بالا حدود ۶۰۰ هزار تومان هزینه معیشت پرداخت می‌شود.

عرب نژاد با اشاره به شروع نهضت مسکن برای معلولان نیز گفت: سهم خراسان جنوبی در قالب این طرح ۲ هزار و ۳۹۳ واحد مسکونی بود که هزا رو ۹۹۲ واحد آن تکمیل و تحویل شده و ۴۰۱ واحد در دست ساخت است.

وی همچنین سهم بهزیستی از مسکن محرومان را ۵۰۰ واحد عنوان کرد و افزود: ۲۵۶ واحد از این سهیمه در دست ساخت بوده که به مرحله سفت کاری و سقف رسیده است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی مهمترین مشکل در راستای ساخت این واحدهای مسکونی را نبود زمین به خصوص در روستاها عنوان کرد و ادامه داد: ساخت این واحدها با شرایط زمین رایگان از سوی بنیاد مسکن، ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض بهزیستی، ۲۵ میلیون تومان کمک بلاعوض بنیاد مسکن و ۴۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی است.

وی یادآور شد: تاکنون ۳۰۰ واحد به بنیاد مسکن معرفی شده که برخی از این منازل در محل‌های قبلی جانمایی و ساخته خواهند شد.

عرب نژاد با بیان اینکه از ظرفیت خیران مسکن ساز در بحث ساخت واحدهای مسکونی معلولان استفاده می‌شود اضافه کرد: ساخت هشت واحد مسکونی در آسیابان درخش با جلب حمایت شرکای اجتماعی در تعهد یک موسسه خیریه قرار گرفته که هزینه‌های آن تا مرحله نما تقبل شده است.

وی اشتغال را یکی از نیازهای مهم جامعه معلولان برشمرد و گفت: در این راستا امسال سه درصد سهمیه استخدام معلولان در دستگاه‌های اجرایی به شکل متفاوت در قانون دیده شده به طوری که پست سازمانی به نام فرد معلول تعریف شده و اگر دستگاهی از استخدام آن معلول سرباززند آن پست سازمانی را از دست خواهد داد.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه آزمون اخیر استخدامی با همین شرایط برگزار شد افزود: رقابت برای به دست آورن آن پست‌های سازمان بین معلولان است که در آزمون اخیر نیز ۹ نفر از بیرجند، چهار نفر از قاین و ۲ نفر در طبس برای پست سازمانی ویژه معلولان به رقابت پرداختند.

وی با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی یک نهاد شغل ساز برای معلولان نیست گفت: بهزیستی با بستر سازی زمینه داشتن شغل مناسب را برای معلولان فراهم می‌کند که یکی از آن زمینه‌ها پرداخت هزینه آموزش است به طوری که تمام شهریه دانشجویان معلول در هر موسسه آموزشی رایگان است.

عرب نژاد پرداخت تسهیلات با شرایط ۵۰ میلیون تومان وام قرض الحسنه را یکی دیگر از حمایت‌های بهزیستی برای اشتغال معلولان عنوان کرد و افزود: سهم بیمه کارفرمایی و پرداخت جبران عدم کارایی نیز از دیگر مشوق‌ها برای داشتن شغل معلولان است.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی اضافه کرد: با وجود اینکه بهزیستی نمی‌تواند مشکل اشتغال را حل کند اما بیشترین به کارگیری معلولان در این نهاد اتفاق افتاده است لذا تا جایی که پست‌های سازمان اجازه داده است از معلولان استفاده کرده‌ایم.

وی با اشاره به خرید هفت دستگاه لپ تاپ برای دانشجویان ارشد معلول در استان گفت: کمک هزینه خرید این لپ تاپ‌ها به همراه پنج ولیچر برقی برای معلولانی که نیاز آنها مبرم‌تر بوده از سوی یک نهاد خیریه پرداخت شده است.

عرب نژاد با بیان اینکه از امسال اعتباری برای درمان در حوزه معلولان پرداخت نشده است اضافه کرد: پیش از این بیمه تکمیلی وجود داشت اما به خاطر اینکه توجیهی نداشت قطع شد و تا سال قبل از طریق صندوق درمان هزینه‌های پزشکی را پرداخت می‌کردیم آن هم به لحاظ شرایط اقتصادی فعلا پرداخت نمی‌شود.

وی با تاکید بر اینکه مطابق قانون درمان معلولان بر عهده وزارت بهداشت است ادامه داد: این قوانین و نحوه اجرای آن نیاز به مطالبه‌گری دارد تا معلولان از حقوق خود به بهترین شکل بهره‌مند شوند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: سال گذشته ۳۰۰ میلیون تومان از فاکتورهای درمانی معلولان پرداخت نشده است.

وی به  فعالیت ۱۰ واحد توانبخشی در شهرستان‌ها اشاره کرد و گفت: هر ساله حدود یک میلیارد تومان اعتبار برای وسایل توانبخشی تامین می‌کنیم که کافی نیست.

عرب نژاد با بیان اینکه در خراسان جنوبی میزان عقب ماندگی ذهنی از میانگین کشوری بالاتر است، گفت: همچنین میزان نابینایی و ناشنوایی در استان بالا است.

وی با اشاره به  وجود ۲۷۲ معلول ضایعه نخاعی در خراسان جنوبی افزود: ۹۰ درصد از این معلولان محصول حوادث جاده‌ای هستند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد از کودکانی که به دنیا می‌آیند، از غربالگری شنوایی بهزیستی عبور می‌کنند، اظهار کرد: مشاوره ژنتیک، نیز امسال اجباری شده ولی گستردگی مراکز مشاوره در تمام استان وجود ندارد لذا امیدواریم با توسعه زیرساخت‌ها این مهم از تولد نوزاد معلول پیشگیری کند.

وی بیان کرد: در چند سال گذشته تولد مونگلیسم‌ها (سندروم دان) در استان افزایش یافته است که بررسی‌ها سن بالای مادران در زمان بارداری را علت بروز آن می‌دانند.