بیمه‌ها ۸۷۰ میلیارد تومان به مراکز درمانی شهید بهشتی بدهکارند

تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: امسال ۹۹۰ میلیارد تومان کسری بودجه قطعی داریم و از سازمان های بیمه ۸۷۰ میلیارد تومان از سال ۹۶ طلبکار هستیم.

علیرضا زالی روز سهشنبه در نشست خبری در محل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: امسال باید ۱۳۹۰ میلیارد تومان در مراکز درمانی درآمد می داشتیم اما فقط ۵۶۰ میلیارد تومان یعنی ۶۰ درصد میزان پیش بینی شده کسب شده که علت اصلی آن عقب ماندگی بیمه ها در پرداخت است.
وی گفت: امسال ۹۲.۵ درصد اعتبارات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صرف حقوق پرسنل می شود و فقط ۷.۵ درصد برای بقیه امور داریم که سال آینده به ۹۵ درصد هم می رسد در حالی که در سال ۹۶ این میزان ۷۹ درصد بود.
زالی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره وضعیت داروخانه های تحت پوشش این دانشگاه گفت: داروخانه های کشور از نظر تامین دارو مشکلی ندارند و و ذخیره دارویی کشور در حد مطلوب و قابل قبول است گر چه در چند ماه پیش ذخیره دارویی به حدود ۱۵ روز کاهش یافته بود اما اکنون این مشکل برطرف شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: مشکل اصلی داروخانه های کشور کمبود نقدینگی است که حلقه معیوبی در تامین دارو و وضعیت اقتصادی داروخانه ها ایجاد کرده است، علت اصلی آن هم بدهی معوقه بیمه ها به داروخانه ها و مراکز درمانی است که این بدهی به شرکت های پخش و از آنها به کارخانه های دارو منتقل می شود.
وی گفت: با این وجود چرخه تامین دارو مشکل جدی ندارد، مشکل اصلی وضعیت اقتصادی داروخانه های خصوصی است. حدود ۱۳ هزار داروخانه خصوصی در کشور و سه هزار داروخانه خصوصی در تهران داریم که کمتر از ۵۰ درصد گردش مالی داروخانه های کشور را در اختیار دارند و بیش از ۵۰ درصد این بازار در اختیار پنج درصد داروخانه های کشور است که دولتی هستند زیرا داروهای گرانقیمت و داروهای بیماران خاص در این مراکز توزیع می شود.
زالی ادامه داد: ۹۰ درصد اقتصاد داروخانه ها به پرداخت بیمه ها مربوط است و چون بیمه ها پول داروخانه ها را به موقع پرداخت نمی کنند، داروخانه ها برای این که سر پا بمانند مجبورند از بانک ها وام بگیرند و سود بپردازند، از طرف دیگر دارو در ایران نسبت به کشورهای دیگر ارزان است و سود فروش دارو برای داروخانه ها کافی نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: در این وضعیت داروخانه ها شرایط اقتصادی سختی را سپری می کند و به سختی ادامه حیات می دهند و به نوعی ورشکسته هستند.
وی گفت: بازار دارو در کشور همسایه ما ترکیه ۱۰ میلیارد دلار و سه برابر بازار دارویی ایران است، داروخانه های این کشور روزانه دارو تحویل می گیرند در حالی که داروخانه های ایران گاهی ۴۵ روزه دارو دریافت می کنند، البته سرانه مصرف دارو هم در این کشور حدود ۳.۵ برابر ایران است.
زالی ادامه داد: در ایران ۸۰ درصد داروسازان برای کار به داروخانه می آیند چون صنعت دارو دیگر ظرفیت پذیرش ندارد و اگر به همین وضعیت جلو برویم سال ۱۴۰۴ حدود ۹ هزار داروساز بیکار خواهیم داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: این دانشگاه حدود پنج میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را تحت پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دارد. حدود هفت درصد جمعیت کشور که معادل جمعیت برخی کشورهاست و شامل ۴۰.۵ درصد جمعیت استان و ۴۶.۵ درصد جمعیت شهر تهران است تحت پوشش این دانشگاه هستند.
وی ادامه داد: ۱۴۴۰ هیات علمی و ۱۷ هزار و ۵۰۰ نیروی انسانی ابزار ارائه خدمت و نظارت بر خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند که در ۱۲ دانشکده، چهار پژوهشکده و ۲۰ بیمارستان فعالیت می کنند و ۷۵ بیمارستان خصوصی و خیریه نیز تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند.
زالی افزود: سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از خدمات بهداشتی و درمانی  دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی استفاده می کنند. ۱۵ درصد جمعیت کارگری کشور، ۳۸۰۰ مدرسه، ۹۰۰ هزار دانشجو و ۱۳۰ هزار نفر شاغلان خدمات  آرایشی و بهداشتی، ۴۶۰ کارخانه مواد غذایی، ۱۸۸ کارگاه بزرگ مواد غذایی، ۹۰۰ مرکز درمان معتادان، ۳۵ کارخانه تولیدی مواد آرایشی و ۱۸۰۰ داروخانه زیر پوشش این دانشگاه هستند.
وی ادامه داد: در مراکز درما نی و بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه امسال ۲۳۰ هزار بیستری داشتیم. ۲۴۰ هزار عمل جراحی نیز از اول امسال انجام شده است. ضریب اشغال تخت بیمارستانی امسال ۸۱.۶ درصد و متوسط بستری بیماران نیز ۳.۶ است که بخش عمده آنها بیماران مزمن، صعب العلاج و بیماران ارجاعی از شهرهای دیگر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: از نظر خدمات بهداشتی نز ۳۵ پایگاه بهداشتی، ۱۲۶ خانه بهداشت و هشت شبکه بهداشتی داریم. تعداد تخت های بیمارستانی مصوب این شبکه ۴۲۰۰ تخت است اما اکنون  پنج هزار تخت فعال داریم.

ساخت هزار تخت بیمارستانی جدید

زالی گفت: هزار تخت بیمارستانی جدید در قالب ۱۰۲هزار مترمربع پروژه عمرانی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال ساخت است و با مصوبه دولت اجازه دریافت فاینانس برای ساخت یک بیمارستان دولتی هزار تختخوابی را هم به تازگی گرفته ایم که امیدواریم با مساعدت بانک مرکزی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی به زودی ساخت این بیمارستان نیز شروع شود.
وی افزود: مهمترین مشکل دانشگاه علوم پزشکی براکندگی دانشکده ها و خوابگاه ها و نبود یک پردیس دانشگاهی است. برای رفع این مشکل با همکاری وزارت بهداشت و وزارت دفاع به زودی و تا دهه فجر امسال زمینی برای ساخت پردیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را خواهیم داشت و کار ساخت این پردیس از دهه فجر شروع می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: امسال ۴۹۰ دانشجو بیش از ظرفیت رسمی این دانشگاه به این دانشگاه تحمیل شد که فقط برای ترم اول ۱۸ میلیارد تومان  هزینه تحمیل می کنند و تا پایان امسال ارائه خدمت به این دانشجویان ۱۰۵ میلیارد تومان اعتبار می خواهد که به کسری بودجه این دانشگاه اضافه می شود و این هزینه مازاد تا پایان سال ۹۹ به ۲۵۰ میلیارد تومان می رسد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره صندلی فروشی گفت:  هیچ موردی از صندلی فروشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نداشته ایم و فقط با معرفی وزارت بهداشت ۶۲ نفر از دانشجویان انتقالی از خارج به این دانشگاه معرفی شدند که البته همه آنها نیز پذیرش نشدند. استراتژی این دانشگاه در مورد جذب دانشجوی خارج از ظرفیت جذب دانشجوی خارجی است.
زالی گفت: در مورد هزینه ای که از دانشجویان خارجی گرفته می شود باید شرایط کشور را در نظر بگیریم و نمی توانیم برای آنان یارانه در نظر بگیریم و در حالی که از دانشجویان پردیس در هر ترم ۲۲ میلیون تومان گرفته می شود نباید از دانشجویان خارجی کمتر از این میزان شهریه اخذ شود و در این زمینه هیات امنای دانشگاه تصمیم می گیرد.
وی اضافه کرد: در مورد ظرفیت انتقالی برای فرزندان هیات علمی نیز هیچ ظرفیت جدیدی نداریم وفقط برای افرادی که حداقل ۹۲درصد نمره قبولی را داشته باشند امکان تغییر رشته از دامپزشکی به پزشکی وجود دارد.
زالی در پاسخ به پرسشی درباره درمان معتادان نیز گفت: اگر به معتادان داروی جایگزین داده نشود برای درمان نمی آیند باید به سمت توانمندسازی، انگ زدایی و آموزش الگوی صحیح به معتادان بپردازیم و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  آما دگی دارد برای تدوین یک برنامه جدید در این زمینه با وزارت بهداشت همکاری کند تا دلایل شکست درمان معتادان  و روش های موفقیت بیشتر این روش ها اجرایی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha