خدابخش عرب روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: پس از وقوع بارندگیهای ابتدای سال ۹۸ در استان خسارتهای قابل توجه به بخش کشاورزی و دامداری وارد شد و بر اساس مصوبه هیات وزیران پرداخت کمک و اعطای تسهیلات کمبهره به خسارت دیدگان در دستور کار قرار گرفت.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان تصریح کرد: چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار برای کمکهای بلاعوض و هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات کم بهره برای تخصیص به کشاورزان و دامداران خسارت دیده استان سمنان اختصاص یافت.
وی ادامه داد: گروههای کارشناسی پس از بازدید میدانی منطبق با آیین نامه اجرایی پرداخت خسارت ، میزان دقیق خسارتهای وارده ناشی از بارندگیهای شدید ابتدای امسال را با اطلاعات کامل بهره برداران در سامانه سجاد که توسط قرار گاه بازسازی مناطق سیل زده مستقر در وزارت کشور طراحی شده بارگذاری کردند و پس از تایید اطلاعات در کارگروههای شهرستانی و استانی دستور پرداخت خسارت از سامانه اخذ شد.
عرب بیان کرد: یک هزار و ۲۴۴ پرونده به کارگروه استان سمنان برای دریافت خسارت معرفی شد که تاکنون بیش از ۲۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به کشاورزان تخصیص یافت و پرداخت کمکهای بلاعوض و تسهیلات کم بهره به کشاورزان و دامداران خسارت دیده کماکان پس از طی فر آیند قانونی پیش بینی شده ادامه دارد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: تسهیلات کم بهره و کمکهای بدون بازپرداخت به منظور حمایت و بازتوانی خسارت دیدگان استان در بخش کشاورزی انجام میشود.
سیلاب ، برف و کولاک و سرمازدگی از بیست و هفتم اسفند ۹۷ تا بیست و یکم فروردین امسال، ۵۲۸ میلیارد و ۹۵۰ میلیون ریال خسارت به بخش های مختلف زراعی، باغی، دامی و تاسیسات زیربنایی کشاورزی استان خسارت وارد کرد.
۱۹۸ هزار هکتار از وسعت اراضی استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل می دهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه اراضی در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی فعالند.
در اثر بارندگی و سیل اواخر اسفند ۹۷ و فرودین ۹۸ یک نفر در سمنان جان باخت و یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال به بخش های مختلف کشاورزی، تاسیسات و زیرساخت هایی مانند راه، برق و آب در استان خسارت وارد شد.