بیانیه‌های دعوت به نامزدی

تهران-ایرنا- بیانیه‌های دعوت برای کاندیداتوری در انتخابات مجلس تا واپسین ساعات ثبت‌نام در این انتخابات به ویژه از سوی جریان اصلاح‌طلب ادامه دارد و این ریشه در یکی از دغدغه‌های مهم این جناح دارد که نگران پروسه رد صلاحیت شورای نگهبان و تصمیم گیری برای باقی‌ماندگان در این غربال هستند.

دعوت به نامزدی مهم‌ترین کنش جریان‌های سیاسی از همان روزهای آغاز ثبت‌نام در رقابت‌های انتخاباتی مجلس یازدهم بوده است و احزاب و تشکل‌هایی به ویژه از جناح اصلاح‌طلب همفکران خود را به کاندیداتوری در رقابت‌ها فرا می‌خوانند. در این میان تفاوت در جنس دغدغه‌های اصلاح‌طلبان و اصولگرایان برای انتخابات پیش‌رو هم از نکات جالب توجه روزهای انتخاباتی ایران است.

همه بیایند

همزمان با آغاز ثبت‌نام انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی هم اصولگرایان و هم اصلاح‌طلبان از هواداران فکری و دارای صلاحیت خود خواستند در این انتخابات حاضر شوند. «علی شکوری‌راد» دبیرکل حزب اتحاد ملت دبیرکل حزب اتحاد ملت با صدور بیانیه‌ای با تاکید بر اینکه «اکنون نمی‌توان رفتار دست‌اندرکاران برگزاری انتخابات را به درستی ارزیابی کرد لذا به اعضاء خود در سراسر کشور اعلام می‌کنیم که «فعلا» فرصت ثبت‌نام در انتخابات را از دست ندهند. حزب اتحاد ملت ایران اسلامی هم در بیانیه‌ای جداگانه از همه واجدان شرایط هم‌فکر به این حزب دعوت به کاندیداتوری در انتخابات کرده است.

«حجت‌الاسلام مهدی کروبی» دبیرکل حزب اعتمادملی هم از اعضای این حزب خواسته است از انتخابات غفلت نکنند.   «رسول منتجب‌نیا» دبیرکل حزب تازه تاسیس جمهوریت هم در بیانیه‌ای از تمامی نخبگان و واجدان شرائط مزبور نمایندگی، برادرانه و مصرّانه درخواست کرده است از فرصت باقیمانده استفاده کرده و خود را نامزد این رسالت بزرگ تاریخی نموده و دیگران را برای ثبت نام تشویق کنند.

«فاطمه راکعی» دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش هم در بیانیه‌ای از کلیه نمایندگی‌های خود در سراسر کشور، شامل اعضای شوراهای مرکزی و دیگر ارکان، و هم‌چنین اعضای فعال دارای سوابق و تجارب لازم در عرصه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، درخواست کرده است علاوه بر ثبت نام در انتخابات، همه تلاش خود را در جهت تشویق و ترغیب زنان توان‌مند به ثبت نام در انتخابات مجلس یازدهم و ایفای نقش متعهدانه و مسئولانه برای ساماندهی امور کشور ار طریق قوه‌ی مقننه به کار گیرند.

«زهرا شجاعی» دبیرکل مجمع زنان اصلاح‌طلب هم  از کلیه زنان باورمند و متعهد به اصلاح طلبی و برخوردار از صلاحیت های کارشناسی و مسئولیت شناسی برای ایفای وظایف نمایندگی در سراسر کشور دعوت کرد که با ثبت نام در انتخابات مشارکتی فعال در جهت ارتقای جایگاه رفیع مجلسی در تراز قانون اساسی را رقم بزنند.

«محمدرضا عارف» رییس فراکسیون امید مجلس هم از جوانان باانگیزه و نخبگان خواست در انتخابات مجلس یازدهم برای پیگیری مطالبات به حق مردم و جلوگیری از به حاشیه رفتن نهاد قانون‌گذاری کشور ثبت نام کنند.

شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاح‌طلبان هم طی بیانیه‌ای از نخبگان و افراد واجد صلاحیت و سلامت برای ثبت نام در یازدهمین دوره انتخابات مجلس یازدهم دعوت کرد. انجمن روزنامه نگاران زن ایران (رزا) هم خواستار مشارکت گسترده زنان کارآمد اصلاح‌طلب دارای صلاحیت نمایندگی مجلس در انتخابات این نهاد قانونی شد.

جامعه مهندسین انقلاب اسلامی هم در راستای  انتخاب نمایندگانی با دیدگاه های ملی، پویا، کارآمد، جوان و متعهد به آرمان های انقلاب اسلامی ایران و تشکیل مجلسی خدمتگذار و در تراز جمهوری اسلامی ایران از برخی چهره‌ها و اسامی برای حضور در رقابت‌های انتخاباتی دعوت کرده است.   برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب هم در بیانیه‌ها و گفت‌وگوهای مختلف از افراد صاحب صلاحیت خواستند تا در انتخابات کاندیدا شوند.

تقاوت نگرانی‌های انتخاباتی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان

مجموع عوامل و متغییرهای متعدد از سال ۹۴ تا سال ۹۸ انتخابات مجلس یازدهم را به یکی از مهم‌ترین انتخابات مجلس طی چهاردهه گذشته تبدیل کرده است و هر دو جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب برای حضور موثر در این انتخابات با چالش‌های درونی و بیرونی روبرو هستند چالش‌هایی که جنس آن برای اصلاح‌طلبان کمی متفاوت‌تر از اصولگرایان است. موضوع حضور مردم در پای صندوق‌های رای، تایید صلاحیت کاندیداهای موردنظر، توان اقناع جامعه‌ای که در شرایط خاص و ویژه به سر می‌برد و در نهایت هزینه مادی و ریالی حضور در انتخابات از مهم‌ترین چالش‌های دو جریان است که شدت و حدت آن برای یکی از جریان‌ها کمتر و برای دیگری بیشتر است. به طور مثال موضوع تایید صلاحیت‌ نامزدها برای اصولگرایان چالش بسیار کمرنگی است در حالی که جریان مقابل آن یکی از رقبای قدرتمند خود برای پیروزی در انتخابات می‌داند. شاید یکی از مهم‌ترین دلایلی که چهره‌ها و احزاب اصلاح‌طلب پیشگام و مُصر در دعوت برای کاندیداتوری هستند همین حفظ حداقل نفرات پس از اعلام نظر شورای نگهبان باشد.

هزینه مادی این حضور هم همیشه دغدغه هر دو جریان بوده است و اصلاح‌طلبان با توجه به فاصله خواسته یا ناخواسته خود از مراکز اقتصادی در زمینه تامین مالی حضور در انتخابات و هزینه‌های آن با مشکلات بیشتری روبرو هستند. اساسی‌ترین و در عین حال سخت‌ترین چالش پیش‌روی هر دو جریان همانا حاضر ساختن مردم در پای صندوق‌های رای است. سدی که دستکم در یک دهه گذشته برای اصلاح‌طلبان قابل عبور بود اما اکنون به دلیل عملکرد فهرست‌های انتخاباتی و نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس، برای آن‌ها به معضلی جدی تبدیل شده است. اصولگرایان اما همیشه با این مشکل روبرو بوده اند و بر همین اساس در این انتخابات تنها بر بدنه همیشه طرفدار خود تکیه خواهند کرد. اقناع مردم برای حضور در پای صندوق‌های رای  پروسه دشوار هر دو جریان است اما برای اصلاح‌طلبان به جهت تکیه بر این حضور و تجربه‌های انتخاباتی پیشین حیاتی‌تر و برای رقیب نه چندان حیاتی.

قم، مشهد و کاندیداهایشان

ثبت‌نام اصولگرایان قم در انتخابات مجلس یازدهم هماهنگونه که پیش بینی می‌شد فهرستی بود و سه کاندیدا از جبهه پایداری برای نامزدی در انتخابات مجلس ثبت‌نام کردند. انصراف «علی لاریجانی» که سه دوره متوالی کاندیدای اصولگرایان در این فهرست بود از نکات جالب توجه انتخاباتی در قم است؛ هرچند رئیس مجلس دهم حتی در صورت حضور هم تمایلی از سوی در اصولگرایان قم نزدیک به پایداری برای حضور در فهرست نداشت. حوزه مشهد اما این روزها به واسطه گمانه‌زنی‌ها درباره حضور یا عدم حضور چهره‌هایی مانند «سعید جلیلی» و «محمدباقر قالیباف» به حوزه انتخابیه مهمی تبدیل شده است.
نشانه مشخصی جز گمانه‌های رسانه‌ای درباره کاندیدا شدن قالیباف در کل و کاندیداتوری او از مشهد به طور جز وجود ندارد اما خلوت نگه داشتن حوزه خراسان رضوی از سوی برخی همفکران او با ثبت‌نام در حوزه‌های دیگر این گمانه را تقویت می‌کند هرچند اندک.  جلیلی اما با احتمال بیشتری گزینه حوزه مشهد اصولگرایان خواهد بود اما اینکه تن به سازوکار شورای ائتلاف دهد یا نه، گرچه مشخص نیست اما تعیین کننده خواهد بود. ساعاتی دیگر پرونده ثبت‌نام انتخاباتی برای مجلس آینده بسته خواهد شد و پس از آن هریک از این احتمالات اشاره شده در فاز و فصل دیگری دنبال می‌شوند و باید دید مجلس آینده را کدام جریان سیاسی در دست خواهد گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha