راهکارهای خروج تراکتور از بحران

۱۶ آذر ۱۳۹۸، ۱۳:۵۲
کد خبر: 83583667
راهکارهای خروج تراکتور از بحران

تبریز-ایرنا- تیم فوتبال تراکتور تبریز پس از شکست ۲ بر۱ مقابل نفت آبادان به یکباره در وضعیت عدم نتیجه‌گیری قرار گرفت و پس از هفته‌ها استراحت و ۳ بازی در لیگ برتر و یک بازی در جام حذفی نتوانست از بحران خارج شود.

به گزارش ایرنا، تیم پرهوادار تراکتور که امسال از هیچ گونه تلاش جذب بازیکنان مورد نظر، کادرفنی مجرب و نیز فراهم سازی امکانات مورد نیاز اعم از تجهیزات زیرساختی و برپایی اردوی پیش فصل خارج از کشور و رفع مشکلات مالی سال های گذشته، دریغ نکرد، چنین به نظر  می رسید که پس از سال ها انتظار هواداران برای کسب نتایج شایسته، از همان روزهای آغازین لیگ برتر و زین شدن اسب قهرمانی، در پایان فصل بر سکوی قهرمانی تکیه زند، اما تنها با سپری شدن ۷ هفته تمامی این آرزوها نقش بر آب شد.

سه شکست مقابل تیم های مدعی نفت آبادان، استقلال تهران و سپاهان اصفهان که هر کدام جزو بازی های ۶ امتیازی محسوب می شد، به همراه دریافت ۸ گل و کسب نتیجه تساوی بدون گل مقابل شاهین بوشهر که شکستی خفیف به شمار می رود، نظر تمامی کارشناسان و هواداران تراکتور را به این موضوع مهم و اساسی معطوف کرد که این تیم مشکلات عدیده فنی، روحی و روانی و مدیریتی دارد که اگر فکر عاجلی برای رفع آنها به انجام نرسد، بدون تردید آینده ای ناروشن در انتظار سرخپوشان تبریزی است.

کارشناسان فوتبال با اشاره به ظرفیت های بالقوه کم مانند تیم فوتبال تراکتور می گویند برای برون رفت از شرایط کنونی، مدیریت و کادرفنی تراکتور باید دست به انقلابی درون تیمی بزنند و بدون ترس و واهمه از جوانب اقدامات خود و مسایل حاشیه ای و رسانه ای، در سریع ترین زمان ممکن نسبت به رفع ایرادات فنی و روحی و روانی تیم خود اقدام کنند.

کارشناسان معتقدند تزریق نیروی جوان و تغییرات کلی در ترکیب اصلی تیم بهترین راهکار برای عبور از بحران کنونی است که هم می تواند تلنگری برای بازیکنان ترکیب اصلی کنونی باشد و هم انگیزه ای وسیع برای جوانان نیمکت نشین که باید پیه این دگرگونی درون تیمی را مسئولان باشگاه به تن بمالند.

البته یکی از اقدامات بسیار خوب و قابل تحسین مدیریت باشگاه در نقل و انتقالات باشگاه، توجه همسان به موضوع جوانی و تجربه بوده است که باید از این مقوله برای رفع بحران ها در مقاطع مختلف فصل بهترین بهره را برد.

بازیکنانی مثل رضا شکاری ۲۱ ساله، ملی پوش امید، سعید مهری ۲۴ ساله و بومی، مهدی ببری ۲۱ ساله و بومی، حامد حسین علیزاده ۲۱ ساله و بومی، ابوالفضل رزاق ور ۲۲ ساله و ملی پوش امید و سبحان خاقانی ۱۹ ساله از جمله سرمایه های بی مانند تراکتور در فصل جاری هستند که تاکنون چندان استفاده ای از آنها توسط کادر فنی نشده است و شرایط فعلی تیم بهترین فرصت برای میدان دادن به آنان جهت بروز استعداد فوتبالی شان و هندل کردن دوباره تیم است.

نتایج خوب هفته های اول همه را گمراه کرد

پیشکسوت، مربی و کارشناس فوتبال آذربایجان با اشاره به اینکه ایرادات فنی در تراکتور از همان هفته های اول مشهود بود، گفت: اما کسب نتایج خوب در هفت هفته آغازین لیگ برتر همه راه گمراه کرد و گمراهی حتی به کادر فنی تیم نیز سرایت کرد تا متوجه نقاط ضعف خود نشوند.

کاظم محمودی افزود: زمانی که تراکتور ۷ هفته بدون شکست و حتی بدون گل خورده را سپری می کرد، بردهای ۱بر صفر برای این تیم رقم می خورد که اغلب آنها نیز با اشتباهات فردی مدافعان حریف حاصل می شد، اما زمانی کادر فنی به مشکلات ساختار دفاعی و تهاجمی خود غافل ماند که پیروزی ۴ بر صفر مقابل نساجی رقم خورد.

وی در آنالیز بازی تراکتور و نساجی، اظهار داشت: در این بازی نیمه اول دست نساجی بود و این تیم تراکتور را تحت فشار قرار داده بود، اما تعویض اشتباه سرمربی حریف و بیرون کشیدن هافبک دفاعی از ترکیب تیم خود باعث شد تراکتور سوار بازی شود و پس از گل اول گل های بعدی به ثمر رسید، غافل از اینکه این نتیجه بیش از آنکه حاصل تفکرات فنی تراکتور باشد ناشی از اشتباهات کادرفنی نساجی بود.

محمودی ادامه داد: نوع فوتبال تراکتور در هفته های اول مشکل داشت و در این تیم موقعیت گل به سختی و بسیار نادر به دست می آمد و خط حمله فاقد توان ضربه زدن به رقبا بود که این مشکلات  را باید به عدم چینش های مناسب سرمربی در بازی های مختلف اضافه کرد که ایرادات فنی را چند برابر می کرد.

وی نبود مربی داخلی در کنار کادر فنی ترکیه ای را یکی از دلایل عمده نتایج ضعیف این تیم دانست و گفت: سرمربی خارجی هرچقدر توانمند و مجرب باشد، بدون داشتن مربی و دستیار داخلی نمی تواند در شرایط مختلف به موفقیت برسد، چون وجود چنین نفری در کنار کادر فنی به دلیل آشنایی با محیط و ارتباط موثر با بازیکنان به منظور تقویت مسایل روحی و روانی تیم و نیز ترمیم ضعف های فنی مفید خواهد بود.

محمودی نداشتن ترکیب و تاکتیک ثابت را از دیگر ایرادات فنی تراکتور برشمرد و اضافه کرد: تاکنون و پس از  گذشت ۱۱ هفته سرمربی این تیم هنوز نتوانسته تاکتیک اولیه و ثابت خود را ارایه داده و در طرح های بعدی دنبال تاکتیک های دوم و سوم برود.

وی با اشاره به تعطیلی سه هفته ای لیگ برتر در جریان بازی های تیم ملی، از اینکه سرمربی در این مدت به ترکیه رفته و مدیریت فنی تیم را رها کرده بود، انتقاد کرد و افزود: اینکه در این تعطیلات حتی یک بازی تدارکاتی انجام نشد، جای تامل و تعجب داشت.

محمودی پست دروازه بانی و مدافعان را جزو پست های ثابت و مهم هر تیم دانست که کمتر مربی دست به تغییر در آن می زند، اما سرمربی تراکتور تاکنون ترکیب ثابت مدافعان خود را پیدا نکرده است.

مربی سابق تراکتور با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی همه اعم از مدیریت، کادرفنی، هواداران و بازیکنان باید تلاش همه جانبه ای را برای برون رفت از بحران کنونی انجام دهند، اظهار داشت: در این شرایط باید مدیریت باشگاه وارد عمل شده و اقدامات عاجلی برای تقویت تیم و ارایه گوشزدهای لازم به کادرفنی صورت دهد.

نفرات پا به سن گذاشته پاشنه آشیل تراکتور است/ جوانان را باید به ترکیب اصلی اضافه کرد

یکی از مربیان اسبق تیم تراکتور، کارشناس و پیشکسوت فوتبال تبریز نیز با بیان اینکه بازیکنان مسن و پا به سن گذاشته پاشنه آشیل و عمده ترین نقطه ضعف تراکتور هستند، گفت: کادر فنی تیم باید جوانان بانشاط و باانگیزه را به ترکیب اصلی تیم اضافه کند تا بلکه شرایط فنی تیم دچار دگرگونی شده و نتایج تیم بهبود یابد.

اصغر اعتباری افزود: تراکتور هر چند در ۷ هفته اول رقابت های لیگ برتر نتایج خوبی کسب کرد، اما بنده در آن موقع نیز به ایرادات و اشکالات عدیده فنی تیم اشاره و اعلام کردم ادامه این روند نمی تواند منجر به کسب موفقیت شود.

وی اظهار داشت: اینکه ۳ کاپیتان تیم ملی در اختیار تراکتور است به هیچ عنوان به معنی بار فنی این تیم نیست، چه بسا به جز احسان حاج صفی، عمر فوتبالی شجاعی و دژاگه تمام شده و دیگر به درد تیم هایی که سودای قهرمانی دارند، نمی خورند، چون توان فیزیکی آنها  برای دوندگی و جنگندگی در مقابل رقبا بسیار ناچیز است.

اعتباری با انتقاد از دنیزلی که به تعدادی از بازیکنان باج می دهد، یادآوری کرد: تیمی که سعید مهری، رضا شکاری و چند بازیکن جوان و باانگیزه و به لحاظ فنی در حد استاندارد دارد، نباید از بازیکنان پا به سن گذاشته بی کیفیت استفاده کند.

وی کسب تنها یک امتیاز از چهار بازی را نشانه ای روشن از ناتوانی فنی تراکتور دانست و گفت: در چنین شرایطی باید مدیریت باشگاه وارد عرصه شده و حداقل کادرفنی و سرمربی  را مجاب به در اختیار داشتن حداقل یک مربی تبریزی بکنند تا با کمک هم مشغول رفع ایرادات فنی شده و آنالیز های درست و دقیق از رقبا به دست آورند.

اعتباری نقس مدیریت باشگاه در رفع نگرانی های هواداران و عبور از بحران کنونی را بسیار موثر و تعیین کننده دانست و اضافه کرد: مدیریت باید تفکرات و ایده های خود برای کسب نتایج شایسته را به سرمربی تیم دیکته کند و در صورتی که کادرفنی از این دستورات سرپیچی کرد باید فکری عاجل نمود تا تیم بیش از این دچار بحران نشود.

وی یکی از مشکلات فنی بزرگ تراکتور را عدم استفاده از ۲ هافبک دفاعی بیان و اضافه کرد: برای رفع مشکلات فنی می توان از ترکیب اکبر ایمانی و رضا اسدی که هر دو در سطح ملی بازی می کنند، در پست هافبک دفاعی بهره برد و در جلوی آنها سعید مهری با توانایی دوندگی بالا و فرصت سازی برای مهاجمان را به کار گرفت که این تغییرات مستلزم خروج شجاعی از ترکیب اصلی تیم است.

اعتباری با تاکید بر اینکه تیم های موفق در کشورهای مختلف تنوع تاکتیکی را جزو اولویت های محوری خود قرار می دهند، گفت: با گذشت ۱۱ بازی در لیگ برتر و دو بازی در جام حذفی ما هیچ تنوع تاکتیکی از تراکتور مشاهده نکرده ایم که این امر به نوع تفکرات کادرفنی بر می گردد.

فوتبال بازی اسم ها و شهرت ها نیست 

کارشناس و مدرس دوره های مربیگری فوتبال نیز گفت: باید توجه داشت که فوتبال مدرن و دارای دوندگی، امروزه بازی اسم ها و شهرت ها نیست و باید ترکیب تیم ها بر اساس توانمندی و بار فنی نفرات چیده شود که این امر در تراکتور دیده نمی شود.

محمدجعفر ارضرورمی اظهار داشت: مشکلات ساختار تیمی تراکتور از همان هفته های اول مشهود بود و بارها این ایرادات به کادرفنی گوشزد شد و حتی در نشستی در هیات فوتبال استان با حضور تعدادی از مربیان و کارشناسان و خود دنیزلی این موارد ارایه شد اما کادرفنی تیم هیچگاه به این مسایل وقعی ننهاد.

وی عمده ترین اشکال تراکتور را مربوط به چینش نفرات دانست و افزود: متاسفانه با وجود اینکه از ابتدای فصل چندین ماه سپری  شده است اما سرمربی تیم هنوز ترکیب نفرات اصلی به خصوص در خط دفاعی را نشناخته است و همین امر موجب آنالیز رقبا از وضعیت تیم شده و در نهایت عدم نتیجه گیری را رقم زده است.

ارضرومی تغییرات در کادرفنی را در مسئولیت مدیریت باشگاه بیان و اضافه کرد: در این شرایط راهکارهای مختلفی برای برون رفت از این وضعیت وجود دارد که شاید یکی از آسان ترین آنها تغییر کادر فنی است که اکر مدیریت به این نتیجه برسد و جایگزین مناسبی در نظر داشته باشد، شوک موثری به تیم خواهد بود.

وی بهره گیری از مربیان بومی در کنار کادر فنی کنونی را راهکار دیگر برای  عبور از بحران کنونی برشمرد و گفت: در هر حال باید توجه داشت نوع تفکرات سرمربی در نتیجه گیری یک تیم بسیار تاثیرگذار است و اینکه گفته می شود دنیزلی شناخت از فوتبال ایران ندارد اظهر نظر بی پایه ای است، چون حداقل سابقه چندین سال فعالیت درفوتبال کشور را داشته است.

ارضرورمی یادآوری کرد: اینکه سرمربی ایتالیایی استقلال بدون سابقه حضور در ایران توانسته است نتیجه بگیرد دلیلی قانع کننده برای این افراد است.

گزارش: سیدیحیی مرتضائی 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha