خبر فوری: رفع فیلترینگ

آثار ملی خراسان جنوبی به ۹۰۰ اثر رسید

۱۶ آذر ۱۳۹۸، ۱۲:۳۶
کد خبر: 83583711
آثار ملی خراسان جنوبی به ۹۰۰ اثر رسید

بیرجند - ایرنا - فهرست آثار ملی تاریخی و طبیعی استان خراسان جنوبی با ثبت ۲۲ بنا و شی تاریخی از ابتدای امسال تاکنون، به ۹۰۰ اثر رسید.

 معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: امسال خانه‌های تاریخی ضیائی، شهدادی، محمودی، بردیده، شهابی، بهاور، معتمدنژاد، عطائی، قاسمی، جهانی، اسداله خان و اسماعیل خان کلانی، اداره پست شوسف، قلعه کیدشت، کوشک باغ حاجی آباد، خانه جعفری، خانه رضایی مسک و قلعه پیرحاجات و همچنین چهار شی تاریخی در استان ثبت ملی شد.

علی شریعتی منش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ثبت خانه تاریخی جعفری شهرستان نهبندان در فهرست آثار ملی افزود: با توجه به شواهد معماری و بررسی‌های انجام شده قدمت این خانه تاریخی به دوره قاجاریه باز می‌گردد.

وی درباره ثبت ملی خانه رضایی روستای مسک شهرستان درمیان که به‌تازگی انجام شد اظهار داشت: روستای مسک از جمله روستاهای زیبا و تاریخی شهرستان درمیان است و در این روستا آثار ارزشمندی چون قلعه و خانه‌های تاریخی وجود دارد.  

وی گفت: همچنین آجرهای منقوش که در فهرست آثار ملی به ثبت رسید، در یک قلعه تاریخی شهرستان درمیان بدست آمده و تعداد آنها ۶ عدد بوده که نقوش اسلیمی، هندسی، حیوانی و انسانی در این آجرها به کار رفته است.

شریعتی منش از ثبت خانه ضیایی در شهر سه قلعه شهرستان سرایان در فهرست آثار ملی نیز خبر داد و افزود: با توجه به شواهد معماری و تاریخی از جمله نمای ایوان، حیاط، پوشش اتاق‌ها، قدمت بنا به دوران قاجاریه باز می‌گردد.

وی درباره ثبت در چوبی مسجد جامع قاین در فهرست میراث ملی گفت: در تاریخی و زیبای مسجد جامع قاین در محل ورودی ضلع شرقی این مسجد قرار دارد که محل ورود و خروج نمازگزاران است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی بیان کرد: جنس این در از چوب چنار بوده که به صورت دو لایه ساخته شده و بین دو لایه ۱۰ سانتیمتر فضای خالی وجود دارد که نمای بیرون دارای تزئینات گره چینی و نمای دیگر در به صورت ساده است.

وی همچنین با اشاره به ثبت خانه محمودی واقع در بافت قدیمی شهر نهبندان در فهرست آثار ملی گفت: بناهای سنتی شهر نهبندان از معماری ویژه ای برخوردار بوده که در نوع خود کم نظیر هستند و خانه تاریخی محمودی هم از جمله بناهای واجد ارزش معماری بومی شهر نهبندان است.  

شریعتی منش افزود: آثاری که از خراسان جنوبی در فهرست ملی به ثبت رسیده  شامل  ۷۶۵بنا و محوطه تاریخی، هفت اثر (اشیاء) تاریخی، ۵۷ اثر معنوی و ۷۱ اثر طبیعی است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه تا پایان سال آثار دیگری نیز به فهرست میراث ملی استان افزوده شود گفت: خراسان جنوبی چهار اثر ثبت جهانی دارد که باغ اکبریه بیرجند، قنات بلده فردوس، بیابان لوت و توبافی روستای خراشاد است.

 وی بیان کرد: وقتی یک اثر تاریخی، طبیعی یا معنوی در فهرست آثار ملی قرار می‌گیرد این ارزش را پیدا می‌کند که از اعتبارات ملی برای مرمت، حفظ و بازسازی آن استفاده شود.

مسئول حوزه پژوهش اداره کل میرات فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی چندی پیش گفت: آثار باستانی و تاریخی شناسایی شده در استان از سال ۹۲ تاکنون ۳۰۰ درصد رشد داشته است.

سید احمد برآبادی افزود: قبل از سال ۹۲ حدود هزار و ۲۵۵ اثر باستانی و تاریخی در خراسان‌ جنوبی وجود داشت که با رشد ۳۰۰ درصدی به سه هزار و ۵۰۰ محوطه و اثر تاریخی شناسایی شده، رسیده است.

وی اظهار داشت: برخی از این محوطه‌های تاریخی ثبت شده مربوط به دوره‌های پیش از تاریخ و یا دوره‌های اسلامی است.