اطلاعات پنج روز معاملات هفتهای که گذشت( ۹ تا ۱۳ آذر) شاخص بورس سه هزار و ۴۴۲ واحد کاهش داشت؛ شاخص کل در پایان روز چهارشنبه (۶ آذر ماه) با عدد ۳۱۱ هزار و ۲۳۰ واحد به معاملات پایان داد که این رقم در روز چهارشنبه (۱۳ آذر ماه) به عدد ۳۲۲ هزار و ۵۲۸ واحد رسید.
ارزش بورس تهران در هفتهای که گذشت ۱۱ هزار و ۹۵۸ میلیارد ریال بود که در مقایسه با هفته گذشته سه درصد افزایش را تجربه کرد، همچنین ارزش فرابورس در مدت ذکر شده سه هزار و ۴۴۳ میلیارد ریال بود که نسبت به مدت مشابه هفته گذشته با افزایش سه درصدی همراه شد.
تغییر دید سرمایهگذاران به بازار سرمایه
علی صادقین امروز (شنبه) در گفتوگو با خبرنگار ایرنا ارزیابی خود از روند معاملات بورس در هفته ای که گذشت را اینگونه بیان کرد: شاخص بورس در هفته گذشته روند صعودی را در پیش گرفت که این موضوع ناشی از عوامل متعددی بود.
وی تقویت خوشبینی برای سرمایهگذاری در بورس را یادآور شد و گفت: انتظار برای ریزش شاخص بورس از سوی فعالان بازار وجود داشت، اما با ورود شاخص بورس به کانال ۳۰۲ هزار واحد حمایتی از معاملات این بازار صورت گرفت که دیدگاه سرمایهگذاران به این بازار را تغییر داد.
صادقین رشد نرخ دلار و شایعاتی مبنی بر افزایش نرخ ارز در بودجه، از دیگر عوامل تاثیرگذار بر رشد شاخص بورس بود.
این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: اختلاف قیمت ارز در سامانه نیما و سنا از جمله دلایلی بود که در اغلب ماههای سال گذشته باعث ورود نقدینگی و خوشبینی به بازار به خصوص در سهمهای صادرات محور شد و در هفته گذشته هم شاهد ورود سرمایه به این سهمها بودیم.
وی گفت: افزایش نرخ ارز و هزینه تمام شده ناشی از افزایش قیمت دلار منجر به تورم در اقتصاد میشود که بسیاری از گروهها در شرایط تورمی با مجوز افزایش نرخ روبرو میشوند.
صادقین افزود: براساس وضعیت کنونی کلیت بازار مبنی بر افزایش نرخ ارز و حمایت سنگین از شاخص است تا به کمتر از ۳۰۰ هزار واحد افول پیدا نکند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، چشم انداز تورم در اقتصاد به واسطه افزایش نرخ ارز منجر به ماندگاری و ورود نقدینگی به بازار سرمایه شده است.
وی با بیان اینکه زمزمههای شکستن رکورد شاخص بورس در بین گروههای بورسی شنیده میشود، گفت: به نظر میرسد تا پایان سال با وجود اصلاحاتی که ممکن است در شاخص بورس رخ دهد، اما همچنان روند بازار صعودی خواهد شد.
صادقین گفت: بازارهای رقیب در شرایط فعلی از جذابیت چندانی برای ورود نقدینگی برخوردار نیستند و تاکید کرد، اقبال بازار بیشتر به سمت سهمهای دلاری و صادرات محور است که به مرور به سایر گروهها ورود خواهد کرد.
وی افزود: اکنون گروه بانکی به دلیل عقبماندگی از سایر گروهها از جذابیت قیمتی برای سرمایه گذاری برخوردارند.
نظر شما