وزارت خزانهداری آمریکا «قیس الخزعلی» دبیرکل جنبش عصائب الحق و «لیث الخزعلی» برادر وی و از فرماندهان این جنبش و همچنین «حسین فالح العزیز اللامی» از مقامهای حشد الشعبی عراق را با ادعای شلیک به سوی تظاهرکنندگان در این کشور تحریم کرد؛ ادعایی بدون سندی که پشت آن نکات قابل توجهی نهفته است.
واشنگتن همچنین «خمیس فرهان الخنجر العیساوی» تاجر عراقی را به اتهام واهی رشوه دادن به مقامهای عراقی و مشارکت در فساد تحریم کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا ادعا میکند که نیروهای الحشد الشعبی در جریان اعتراضهای اخیر این کشور به روی معترضان آتش گشودند در حالی که الحشد الشعبی و به ویژه عصائب اهل حق از همان ابتدا تاکید کردند که مأموریت آنان مبارزه با داعش و خارج از شهرهای عراق است و در هیچ یک از تدابیر امنیتی در جریان اعتراضات عراق مشارکت ندارند.
جنبش عصائب الحق، چه گروهی است
جنبش عصائب اهل الحق یکی از گروههای متشکل در سازمان الحشد الشعبی (بسیج مردمی عراق) است که بخشی از نیروهای مسلح این کشور را شامل میشود.
«عصائب اهل الحق» نامی آشنا برای شهروندان عراقی و نیز آشنایان با مسائل این کشور است. عصائب اهل الحق گروهی از مجاهدان شیعه هستند که پس از اشغال عراق به وسیله آمریکا در گردانهایی موسوم به "مجامیع خاصة" سازماندهی شدند و به دفاع از کشور و مردم خود برخاستند.
اما نقش پررنگتر این مجاهدان، در زمان حمله تروریستهای متحد آمریکا و صهیونیسم به سوریه و سپس در عراق دیده شد؛ یعنی زمانی که آنان ــ همانند نیروهای حزب الله لبنان ــ برای دفاع از حرم حضرت زینب کبری(س) سینه سپر کردند و شهدای زیادی را در دفاع از حریم اهل بیت(س) تقدیم نمودند.
عصائب اهل الحق سپس در زمان هجوم داعش به عراق، مأموریت دفاع از عتبات عالیات را بر عهده گرفت و در این راه نیز در کنار ارتش عراق و گروههای دیگر مقاومت، مجاهدت های زیادی نمود؛ این گروه مقاومت در آزادسازی مناطق مهمی همچون "آمرلی" و "جرف الصخر"، تکریت و فلوجه و نیز تلعفر و مناطق غربی استان نینوا نقش مهمی ایفاء کرد.
اهداف آمریکا از بحران سازی در عراق
هم اکنون بیش از ۶۵ روز از آغاز اعتراضات مردمی در عراق می گذرد و با گذشت زمان مشخص شد که دشمنان مردم این کشور به ویژه داعشی ها و سازندگان آن یعنی آمریکایی ها به دنبال به حاشیه راندن مطالبات عراقی ها و موج سواری در این قضیه هستند.
موج اول اعتراضات مردم عراق که در نهم مهرماه سال جاری و به دلیل اعتراض مردم این کشور به فساد موجود در دستگاه های اداری، نبود اشتغال و درخواست اصلاح برخی از مواد قانون اساسی عراق شروع شد، بیش از یک هفته طول نکشید و با فرا رسیدن مراسم ایام اربعین حسینی خاتمه یافت.
پس از اتمام مراسم پرشور ایام اربعین حسینی در عراق به ویژه شهر کربلای معلی و نجف اشرف، این دو شهر و دیگر شهرهای شیعه نشین این کشور به همراه بغداد، ذی قار و بصره از سوم آبانماه دوباره با اعتراضات مردمی مواجه شدند، ولی این بار گستردگی اعتراضات شهرهای بیشتری را دربر گرفت و برخی گروه ها و طرف های شیعی طرفداران خود را به خیابان ها آوردند.
موج اعتراضات دوم عراق در آبانماه با موج اول فرق داشت و این بار برخی از گروه های عراقی خشونت و حمله به مراکز اداری و دیپلماتیک را چاشنی اقدامات خود قرار دادند؛ نکته قابل تامل در این اعتراضات دست های پیدا و پنهان بعثی ها، طرفداران داعش و آمریکایی ها برای به خشونت کشاندن اعتراضات مردمی در عراق است که با پول های عربستان و امارات مسیر این حرکت اجتماعی مسالمت آمیز را تغییر دادند، بطوری که به جای هدف گرفتن دشمنان مردم عراق، دوستان این کشور و از همه تاسف بارتر نیروهای الحشد الشعبی مورد عتاب قرار گرفتند.
حمله چندباره اغتشاشگران که در لباس معترضان در عراق ظاهر شده بودند به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نجف و کربلا و تصمیم حمله به منازل مراجع عظام عراق که در جنگ علیه داعش فتوی جهاد صادر کرده بودند، یکی از نمادهای انحراف تظاهرات عراقی ها است.
از نکات مورد توجه در اعتراضات منحرف شده عراقی ها، حمله خشونت بار اغتشاشگران در شامگاه جمعه (سوم آبان) به «وسام العلیاوی»، رئیس دفتر عصائب الحق در استان میسان (در جنوب عراق) و شهادت وی به همراه برادرش «عصام العلیاوی»، می باشد، اقدامی که نشان می دهد سران اغتشاشگران یعنی آمریکایی ها، داعشی ها و بعثی ها از دست نیروهای ضد تروریستی عراق بسیار خشمگین هستند.
اوضاع و احوال فعلی عراق نشان می دهد که موج سواری دشمنان مردم عراق بر اعتراضات این کشور و هدایت برخی از معترضان به مخالفت با ایران و هدف قرار دادن فرماندهان الحشد الشعبی خوابی است که جبهه غربی – عربی – صهیونیستی برای مردم عراق دیده است؛ توطئه ای که مردم عراق باید نسبت به آن هوشیارانه عمل کنند.
دشمنان مردم عراق از شکست گروهک تروریستی داعش در این کشور که از بازماندگان رژیم بعث صدام و گروه های تروریستی بودند بسیار ناخرسندند ومعتقدند که اگر نیروهای ایرانی به کمک ارتش عراق و نیروهای الحشد الشعبی نمی آمدند، داعش به این زودی ها شکست نمی خورد؛ از این رو جبهه غربی – عربی – صهیونیستی با موج سواری بر اعتراضات مردمی عراق نه تنها به دنبال دوری بغداد از تهران می باشد، بلکه با بازی دیروز خود (تحریم سه تن از فرماندهان ارشد عصائب اهل حق و یک تاجر عراقی) به دنبال انحراف اذهان عراقی ها از توطئه در حال اجرا در این کشور به ویژه با دروغ سازی به دنبال مجرم نشان دادن جنبش عصائب اهل حق در هدف قرار دادن تظاهرکنندگان عراقی است.
یک رسانه عراقی در گزارشی عنوان کرد که آمریکا اکنون از پرونده اعتراض های خیابانی در عراق و بینالمللی کردن آن برای انجام تغییرات اساسی در این کشور از جمله اهرم فشاری برای دور کردن بغداد از تهران و همچنین اختلاف میان عراقی ها استفاده میکند.
پایگاه خبری المسله چندی پیش در گزارشی نوشت: برخی گروههای عراقی معتقدند که آمریکا دنبال بین المللی کردن پرونده تظاهرات در عراق است تا از این طریق بغداد را از ایران دور و زمینه انحلال سازمان بسیج مردمی (الحشد الشعبی) این کشور نیز فراهم شود.
المسله به نقل از یک منبع نوشت: کشورهایی که دنبال کاهش نفوذ ایران در عراق هستند، روند بسیج کشورها و افکار عمومی عراق علیه ایران را ادامه خواهند داد تا در یک انتخابات زودهنگام زیر نظر کشورهای خارجی و ناظران بین المللی، فضا بگونه ای باشد که مردم به احزاب شیعه رای ندهند و براندازی آنها در واقع از طریق صندوق های رای صورت گیرد.
بسیاری از تحلیلگران و نیز فعالان رسانه ای عراق معتقدند از ابتدای اعتراضات دست های پیدا و نهان آمریکایی ها، سعودی ها و اماراتی ها و حمایت آنها از برخی گروه های عراقی کاملا هویدا بوده است، اما با درخواست برگزاری انتخابات فوری در عراق و همچنین اتهامات واهی علیه دخالت گروه های وابسته به الحشد الشعبی در سرکوب تظاهرکنندگان، از سوی آمریکایی ها این مساله بیشتر روشن شده است.
آمریکا در حالی ادعای محافل ضد عراقی درباره اعمال خشونت از سوی نیروهای امنیتی عراق را تکرار می کند و خواستار توقف خشونت علیه معترضان عراقی شده که خود از سال ۱۹۹۱ و پس از آن در سال ۲۰۰۳ موجب کشته شدن میلیون ها عراقی و ویرانی این کشور شده است و الان در اقدامی مزورانه و چهره دلسوزانه برای مردم عراق وارد شده است.
اوضاع عراق نشان می دهد که حل مشکلات این کشور فقط به یک عزم ملی نیاز دارد که دست هیچ یک از بیگانگان در آن نباشد و آنها نتوانند هیچگونه دخالتی در سرنوشت این کشور داشته باشند؛ همچنین خشونت و آسیب به اموال عمومی به هیچوجه چاره کار عراقی ها نیست و آنها باید همانگونه که در شکست گروه تروریستی داعش که ساخته و پرداخته جبهه غربی – عربی – صهیونیستی بود، با وحدت و یکدلی این گروهک تروریستی را شکست دادند، با ادامه این راه بر مشکلات اقتصادی و اجتماعی این کشور نیز غلبه نمایند و کشور خود را پس از چند دهه حاکمیت رژیم بعث و منفور صدام و ویرانی آن توسط آمریکایی ها و داعشی ها، به کشوری آباد و پیشرفته که در آن عدالت اجتماعی حرف اول را بزند تبدیل نمایند.
نظر شما