مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: ۳۰ اثر صنعتی واجد شرایط ثبت در فهرست آثار ملی ، در استان شناسایی و مستند سازی تعدادی از آنها نیز انجام شده است اما ۱۲ اثر در فهرست آثار ملی کشور جای گرفت.
شهرود امیرانتخابی صبح یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه اکثر آثار صنعتی متعلق به دستگاه های دولتی است، افزود: آثار به جای مانده از فرآیند صنعتی شدن همه ابعاد میراث فرهنگی اعم از میراث منقول، غیر منقول و میراث معنوی را در بر دارد.
وی تصریح کرد: کارخانه شیر پاستوریزه رشت، کارخانه چای رودسر ، مجموعه ساختمانهای اداره شیلات بندرکیاشهر، کارخانه چای قوام السلطنه لاهیجان، کوره آجرپزی رشت، کارخانه دخانیات رشت، پل متحرک بندرانزلی، شیلات بندر انزلی، اداره نوغان بندرانزلی، سد سپیدرود، کارخانه چای هوختیف و کارخانه چای فومن از جمله میراث صنعتی به ثبت رسیده گیلان در فهرست آثار ملی ایران هستند.
تعداد آثار ثبت شده گیلان در فهرست آثار ملی ، به یک هزار و ۱۴۱ اثر رسیده است .
استان گیلان پس از استان های قزوین، کرمانشاه و لرستان با دارا بودن یک هزار و ۱۴۱ اثر ثبتی در فهرست آثار ملی، چهارمین استان در سطح کشور به لحاظ تراکم بالای آثار تاریخی است.
رشت- ایرنا- ۱۲ اثر از میراث صنعتی گیلان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
اخبار مرتبط
-
میراث صنعتی گیلان مستند سازی می شوند
رشت-ایرنا- مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان بیان کرد: میراث صنعتی هویت دوران…
نظر شما