«محمد امید» روز سه شنبه در نشست هم اندیشی، شناسایی ونحوه بکارگیری ظرفیت اکوسیستم استارتاپ در حوزه کسب و کارهای روستا در محل صندوق کارآفرینی امید اظهار داشت: هم اکنون شرایط کار در روستاهای کشور مهیاست.
وی با اشاره به جمعیت روستایی گفت: از میان ۶۲ هزار آبادی، ۳۸ هزار روستا جمعیت بالای ۲۰ خانوار دارد و با توجه به اینکه ۹۵ درصد جمعیت روستاها متمرکز است و خدمات رسانی به آنها در واقع کمک به تمام افراد است.
معاون توسعه روستایی با اشاره به زیرساختهای موجود در روستاها، گفت: همه روستاهای کشور فضای بهداشتی و مدارس ابتدایی دارند و ۸۶ درصد از نعمت گاز و تمام روستاها از نعمت آب برخوردار هستند.
وی درباره پوشش فناوری اطلاعات در روستاها گفت: هم اکنون ۹۰ درصد روستاها پوشش فناوری اطلاعات دارند و همانطور که اعلام شده تا سال آینده تمام روستاهای کشور از خدمات فناوری اطلاعات برخوردار میشوند.
امید تصریح کرد: باید بخشی از منابع اشتغال روستایی به استارتاپهای فعال در این حوزه پرداخت شود البته همه کمکها نباید به اعطای منابع و تسهیلات محدود شود و همواره باید تلاش کنیم تا استارتاپها نقش تسهیلگری خود در اقتصاد کشور را به درستی ایفا کنند.
معاون توسعه روستایی درباره اقدامات انجام شده در بخش گردشگری گفت: اقدامات خوبی در گردشگری در سالهای گذشته انجام شده است برای نمونه در ابتدای دولت تدبیر و امید تنها ۲۰۰ اقامتگاه بومگردی در کشور فعال بود و هم اکنون این رقم به دو هزار اقامتگاه رسیده است.
وی اظهارداشت: در بخش صنایع دستی نیز یکی از چالشهای اصلی بازار فروش است و باید زمینه صادرات آنها و فروش در بازارهای خارجی را فراهم کنیم.
در ادامه این مراسم «مرتضی براری» معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره نقش استارتاپها در اقتصاد و تولید ناخالص داخلی، گفت: با ورود استارتاپها سهم حوزه خدمات در تولید ناخالص داخلی ۶ درصد رشد داشته است به این صورت که از ۵۱.۲ درصد به ۵۷ درصد رسیده است.
وی افزود: دلیل افزایش سهم بخش خدمات در اقتصاد گفت: استفاده از گوشی تلفن همراه در کشور گسترش یافته و مردم بسیاری از خدمات را به صورت غیرحضوری انجام میدهد و این امر موجب افزایش کیفیت خدمات و کاهش هزینهها شده است.
براری تاکید کرد: باید تلاش کنیم استارتاپها را در بخش کشاورزی و صنعت نیز فعال کنیم چرا که ۱۸ میلیون هکتار زمین کشاورزی در کشور وجود دارد که با سرمایهگذاری در این خصوص موفقیتهای بزرگی به دست میآید.
وی مشکل اصلی استارتاپهای کشور را توسعه بازار عنوان کرد و گفت: مشکل این است که بازار انسجام ندارد.
«اصغر نوراله زاده» مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید نیز در پایان گفت: استارتاپها میتوانند به کمک خلاقیت و ذهن افراد ارزش افزوده ایجاد کنند.
وی اظهارداشت: باید در آینده کمیته مشترکی به اتفاق معاونت روستایی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و استارتاپها برای حل مشکلات در فعالیتهای استارتاپی در بخش کشاورزی ایجاد شود.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید گفت: برای استفاده از فناوری نوین در روستاها باید فرهنگسازی انجام شود و روستائیان با فعالیت آنها آشنا شوند.
وی افزود: این معرفی باید به گونهای باشد که روستائیان با مدل کسب و کار استارتاپها به صورت عینی آشنا شوند و مستندسازی در این خصوص انجام شود.
نظر شما