۱۹ آذر ۱۳۹۸، ۱۵:۵۶
کد خبرنگار: 808
کد خبر: 83589220
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 مخالفت آمریکا با بررسی پرونده حقوق‌بشری کره‌شمالی در شورای امنیت

تهران – ایرنا – مقام‌های دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا با برگزاری نشست سازمان ملل متحد درباره بررسی نقض حقوق بشر در کره‌شمالی، مخالفت کرده‌اند.

به گزارش امروز(سه شنبه) خبرگزاری رویترز از واشنگتن؛ دولت ترامپ با خودداری از حمایت از اقدام اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برگزاری نشست مشورتی روز سه شنبه درباره موارد نقض فاحش حقوق بشر توسط پیونگ یانگ، برای دومین سال پیاپی از تشکیل چنین جلسه ای جلوگیری کرد.

به نظر می رسد هدف از این تصمیم ایالات متحده، کاهش دادن انتقاد بین المللی از پیشینه حقوق بشری کره شمالی به امید حفظ روابط دیپلماتیک تنش بار میان ترامپ و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی باشد.

تنش های لفظی میان سران دو کشور در روزهای اخیر دوباره اوج گرفته به ویژه پس از هشدار ترامپ به کیم درباره احتمال ازدست دادن همه چیز در صورت ازسرگیری اقدامات تحریک آمیز نظامی مانند آزمایش هسته ای یا موشک های دوربرد و واکنش پیونگ یانگ که ترامپ را پیرمردی بی توجه و دمدمی مزاج نامیده است.    

هدف از پیشنهاد نشست روز سه شنبه شورای امنیت، تمرکز بر وضعیت کره شمالی به مناسبت ۱۰ دسامبر روز حقوق بشر و بزرگداشت سالگرد تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ میلادی در چنین روزی بود.

هشت عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت نامه درخواست برگزاری برای این نشست را امضا کرده بودند، اما حداقل امضا مورد نیاز ۹ نفر بود که با خودداری آمریکا محقق نشد.دیپلمات های سازمان ملل متحد نیز گزارش مندرج در تارنمای فارن پالیسی را در باره خودداری ایالات متحده از امضای این نامه، تائید کرده اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره اقدام کشورش برای لغو این نشست گفت: هرگونه مذاکره شورای امنیت درباره کره شمالی باید شامل تحولات اخیر شبه جزیره کره مانند شلیک موشک و آزمایش در پایگاه پرتاب ماهواره این کشور باشد که این نهاد قصد دارد روز چهارشنبه درباره آنها مذاکره کند.

حمایت نکردن آمریکا از نشست حقوق بشری درباره کره شمالی، تحول آشکاری به شمار می رود که در دولت ترامپ رخ داده است. به گفته مقام های رسمی و دیپلمات های آمریکا، واشنگتن در سال گذشته (۲۰۱۸) نیز همزمان با ابتکار دیپلماتیک ترامپ برای نزدیک شدن به رهبر کره شمالی، از حمایت از چنین نشستی خودداری کرد و مانع تشکیل آن شد.

پیونگ یانگ در سال ۲۰۱۴ به علت انتشار گزارش کمیسیون سازمان ملل متحد درباره موارد گسترده نقض حقوق بشر در کره شمالی و حمایت واشنگتن از برگزاری نشست سالانه شورای امنیت در این باره، خشمگین شد.

در حالی که تنش‌ها میان واشنگتن و پیونگ‌یانگ افزایش یافته و مذاکرات دو طرف برای عاری‌سازی هسته‌ای شبه جزیره کره به بن‌بست رسیده، شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست آمریکا، روز چهارشنبه درباره آزمایش‌های موشکی اخیر کره شمالی تشکیل نشست می‌دهد.

 خبرگزاری رسمی کره شمالی روز یکشنبه اعلام کرد که این کشور یک آزمایش "بسیار مهم" را در سایت پرتاب ماهواره «سوها» انجام داده است؛ کره شمالی اصرار دارد سوها یک سایت پرتاب ماهواره است، اما مقام‌های آمریکایی مدعی هستند که از این مرکز برای پرتاب موشک‌های بالستیک استفاده می‌شود.

سران کره شمالی و آمریکا سال ۲۰۱۸ میلادی برای نخستین بار در سنگاپور با یکدیگر دیدار و گفت و گو کردند و توافقی دو صفحه‌ای امضا کردند که هرگز اجرایی نشد. دیدار دوم ترامپ و کیم در ویتنام برگزار شد اما به دلیل فاصله زیاد انتظارات و درک طرف‌ها از مفاهیم اصلی در توافقات خلع سلاح، دیدار نیمه‌کاره رها شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha