داود قرباننژاد روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این استان با تولید بیش از ۲۱ هزار و ۵۰۰ تُن عسل و داشتن بیش از یک میلیون و ۳۴۵ هزار کندو، مقام اول کشوری را از هم لحاظ تعداد کندو و از لحاظ تولید عسل به خود اختصاص دادهاست.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۲۵ درصد عسل کشور در آذربایجانغربی تولید میشود، اضافه کرد: بعد از آذربایجانغربی، استان همجوار آذربایجانشرقی با تولید سالانه ۱۳ هزار تُن عسل در جایگاه دوم کشور قرار دارد.
وی در خصوص تولید سایر فرآوردههای زنبور عسل در استان نیز گفت: امسال زنبورداران آذربایجانغربی علاوه بر عسل، ۳۸ هزار و ۲۸۲ کیلوگرم گرده گل، ۱۹ هزار و ۵۵۰ کیلوگرم گرده برهموم، ۴۵۶ هزار و ۶۳۴ کیلوگرم گرده موم و ۳۶ صدم گرم زهر برداشت کردند.
وی افزود: در بین شهرستانهای استان نیز خوی، ارومیه و چایپاره به ترتیب بزرگترین تولیدکنندگان عسل آذربایجانغربی بوده و هماکنون ۱۵ تعاونی زنبورداران در این شهرستانها فعال است.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین آمار سرشماری زنبورستانهای آذربایجانغربی(مهر امسال) ۶ هزار و ۱۷۶ نفر بهرهبردار به صورت مستقیم و پنج هزار و ۳۳۸ نفر بهرهبردار به صورت فصلی در این صنعت مشغول به کار هستند.
قرباننژاد گفت: این سرشماری سالانه از ۱۴ مهر ماه به مدت سه هفته و با همکاری تعاونی زنبورداران استان انجام شد و در آن تعداد کندوها از جمله مدرن و بومی، میزان تولید عسل و دیگر فرآوردههای زنبور عسل، در سامانه مدیریت جامع دادههای کشاورزی ثبت شد.
وی اظهار داشت: طبق این سرشماری تعداد کندویهای زنبور عسل در استان، در مقایسه با سال قبل ۱۴ درصد و تعداد زنبورداران نیز ۱۹ درصد افزایش پیدا کردهاست.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی اضافه کرد: در این سرشماری میانگین برداشت عسل از هر کندوی مدرن در استان ۱۷ کیلوگرم و از کندوی سنتی ۵.۵ کیلوگرم ثبت شد.
وی با اشاره به اینکه عسل تولیدی در استان علاوه بر تامین نیاز داخل استان به سایر نقاط کشور ارسال و بخش نیز صادر میشود، افزود: هماکنون در استان چهار کارخانه بستهبندی اتوماتیک و هشت کارگاه بستهبندی عسل در شهرستانهای خوی، ارومیه، سلماس، مهاباد و اشنویه فعال است.
وی بیان کرد: صدور دفترچه زنبورداری، صدور مجوزهای کوچ به استانهای دیگر، معرفی به بانکهای عامل برای دریافت اعتبارات و برگزاری کارگاههای آموزشی به منظور بهرهوری بیشتر از خدمات از جمله اقدامات جهادکشاورزی آذربایجانغربی در حمایت از تولید عسل استان است.
آذربایجانغربی با بیش از ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار مرتع و مناطق کوهستانی و جنگلی یکی از استانهای مستعد تولید عسل در کشور به شمار میرود و زنبورداران استان با کسب مهارت و توانایی لازم برای تولید این محصول، بازارهای داخلی و خارجی خوبی را پیدا کردهاند.
ایران سالانه با تولید ۹۰ هزارتن عسل، سومین کشور تولیدکننده این محصول در جهان به شمار میرود و ۱۳۸ هزار نفر به طور مستقیم در آن شاغل هستند.
نظر شما