مدیر اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این مراسم گفت: اولین مدرسه مامایی کشور در سال ۱۲۹۸ در تهران تاسیس شد و از سابقه تاسیس این مدرسه در مشهد نیز ۷۰ سال میگذرد.
فرح فرخی افزود: تاسیس مدرسه مامایی با این قدمت در مشهد نشانگر نیاز جامعه به خدمات مامایی در راستای حفظ و سلامت مادران و نوزدان است.
وی ادامه داد: در این همایش که با حضور جامعه مامایی کشور در مشهد برپاست، آخرین دستاوردهای علمی در این حوزه از طریق برپایی میزگردهای تخصصی و کارگاههای آموزشی ارائه می گردد.
فرخی تعداد ماماهای فعال در محدوده زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی را چهار هزار نفر عنوان کرد و گفت: یک هزار و ۳۰۰ نفر آنان در بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی فعالیت دارند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: خدمات مامایی در ۱۰۰ سال اخیر ارتقای سلامت مادران باردار و کودکان را در کشور به دنبال داشته و سرمایه گذاری در این راستا از اهمیت بسزایی برخوردار است.
دکتر شاپور بدیعی با اشاره به دستاوردهای این دانشگاه در حوزه مامایی از زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت تاکنون افزود: طی این مدت نرخ سزارین در بیمارستانها و مراکز درمانی زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی ۱۲ درصد کاهش یافته و با هدف زایمان ایمن و سالم و طبیعی ۶۰ هزار کلاس درس آموزشی برگزار شده و بلوک های زایمانی استان بهینهسازی شده است.
وی ادامه داد: به دنبال اقدامات انجام شده رضایتمندی از خدمات مامایی در مناطق زیرپوشش این دانشگاه از ۳۶ درصد به ۹۱ درصد افزایش یافته و روند کاهش مرگ و میر مادران باردار نیز از ۲۷ به ۱۵ مرگ در صد هزار تولد زنده کاهش یافته است.
همزمان با صدمین سال آغاز فعالیت آکادمیک مامایی در ایران ۱۰۰ اصله نهال با نماد مادرباردار یعنی سبزی و رویش در خانواده طی مراسمی در شهرک دانش و سلامت مشهد کاشته شد.
همایش زنان و مامایی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا فردا ادامه دارد.
نظر شما