یک هزار و ۱۱۸ میلیارد ریال برای طرح‌های فرهنگ و هنر کشور پیش بینی شد

اراک - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حدود یک هزار و ۱۱۸ میلیارد ریال با رویکرد تقویت طرح‌های حوزه فرهنگ و هنر کشور در سال‌های باقی‌مانده از دولت تدبیر و امید پیش‌بینی شده است.

سید " عباس صالحی" روز پنجشنبه در دیدار با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان مرکزی در سالن غدیر استانداری مرکزی در اراک افزود: امید است این طرح‌ها که بخش قابل توجهی از آنها در حوزه زیرساختی است، تا پایان سال ۹۹ عملیاتی شوند.

وی بیان کرد: توسعه زیرساخت‌های فرهنگ و هنر با جدیت در دستور کار است و سال قبل در حوزه کتابخانه‌ها ۶۰ کتابخانه در کشور به بهره‌برداری رسید و پیش‌بینی شده تا پایان سال نیز ۸۰ کتابخانه دیگر افتتاح شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: فعالیت بخش سینماهای بخش خصوصی کشور از ۲۰۰ سینما در ابتدای دولت یازدهم به ۶۰۰ سینما رسیده و علاوه بر آن طرح سینما امید با ترکیبی از همکاری وزارت کشور و سازمان سینمایی کشور در دست اقدام است که امید است در سال‌های باقی مانده از عمر دولت اتفاقات خوبی در شهرهای بدون سینما رخ دهد.

سفرهای استانی

وی  اظهار داشت : سفرهای دورهای به استان‌ها در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جزو راهبردهای اولویت دار است و در این سفرها تفام‌نامه‌هایی با استانداران منعقد می‌شود .

سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان مرکزی

وی بیان اینکه در هفدهمین سفر استانی خود به استان مرکزی آمده است، گفت: بحث تالار مرکزی ، کتابخانه‌ مرکزی  و سینما فرهنگ اراک در این سفر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این سفرها نگاه‌ها بر آن است که در بودجه‌ریزی به سمتی سوق داده شودکه حداکثر تا پایان دولت دوازدهم منابع بودجه‌ای به میزان  ۵۰ درصد به استان‌ها و ۵۰ درصد مرکز برسد و یا نزدیک شود و در این خصوص از سال گذشته از ۲۰ درصد آغاز شده و قدم به قدم افزایش یافته است.
اتفاقات خوب در حوزه فرهنگ

صالحی اظهار داشت: در ارتباط با حوزه فرهنگ، هنر و رسانه اتفاقات خوب در کشور کم نیست  هر چند بخشی از آن، پُرِ لیوان است و بخش دیگر قسمت خالی است که این قسمت هم کم نیست و باید تلاش شود تا بخش خالی کمتر و بخش پر بیشتر شود.

وی گفت: در حوزه منابع انسانی اتفاقات قابل توجهی در همه حوزه‌های فرهنگ، هنر و رسانه رخ داده است، به طور مثال در سال ۵۷ تعداد دانشجویان هنر کشور بیش از پنج هزار نفر بوده که این تعداد در سال ۹۷ و در مقاطع مختلف و آموزشگاه‌های کشور به حدود ۳۰۰ هزار نفر رسیده است.

سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان مرکزی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: در هنرهای نمایشی از سال ۹۳ تا ۹۷ تعداد نمایش‌های اجرا شده در کشور  ۲ برابر شده است و از لحاظ مخاطبان حوزه‌های نمایشی از ۲ میلیون مخاطب به هشت میلیون مخاطب افزایش یافته است.

صالحی عنوان کرد: اتفاقات قابل توجهی به عنوان استعداد، ظرفیت، توان و خلاقیت در فضای فرهنگ، هنر، رسانه و حوزه‌های دینی ایجاد شده و این اتفاقات قابل توجه است و استان مرکزی یکی از قطب‌های مهم تئاتر هنرهای نمایشی است و تعزیه آن یکی از هنرهای فاخر کشور است.

۹۵ درصد مردم ایران پارسال به تئاتر نرفته‌اند

وی گفت: در بررسی‌های صورت گرفته از پیمایش ملی در سال گذشته، ۹۵ درصد مردم ایران در این سال به تئاتر نرفته بودند که این بیانگر آن است که تناسب روشنی بین منابع انسانی، میزان تولید با بازار تقاضا و مصرف نیست و باید کشش تقاضا در عرصه فرهنگ، هنر و رسانه بالا رود تا محصولات و خدمات فرهنگی و هنری در سبد کالای خانوارها قرار گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اگر بحران امنیت شغلی، معیشت و سایر بحران‌ها در این عرصه وجود دارد، یک شکل موقت دارد که شکل گلخانه‌ای است اما به طور طبیعی هر حوزه باید یک اقتصاد پایدار داشته باشد و روی پای خود ایستادگی کند.

صالحی تصریح کرد: یکی از مسایل مهم در حوزه فرهنگ و هنر مسئله زیرساختی است، محصولات فرهنگی و هنری و خدمات فرهنگی و هنری به فضایی  نیاز دارند تا دیده شوند، پسندیده شوند و در کالا و سبد مصرف قرار گیرند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در حوزه فضاهای فرهنگی و هنری شرایط خاصی در کشور وجود دارد، اتفاقی در دهه ۷۰ برای کشور رخ داد که از تهران شروع شد و برای کشور اثرگذار بود و آن اتفاق استاندارد فضای سبز شهرها بود.

صالحی بیان کرد: در حوزه فضاهای مختلف سرانه‌ها به متر تعریف شده اما در حوزه فضای فرهنگی این سرانه به سانتی‌متر است، در حالی که بر اساس آخرین آمار ۷۸ درصد مردم ایران در شهرها زندگی می‌کنند که از باب نیاز زندگی شهری و از نظر اقتصاد فرهنگ و هنر، ایجاد فضاهای فرهنگی و هنری از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی گفت: اگر قرار است اتفاقی در اتصال فرهنگ و هنر و زیست سالم شهری و روستایی رخ دهد، باید زیرساخت‌های فرهنگی و هنری توسعه یابد و این در واقع بخشِ پایدار اقتصادی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اصحاب فرهنگ و هنر به جای مطالبه‌های کوتاه مدت و گلخانه‌ای، مطالبات پایدار داشته باشند.

گذرهای فرهنگ و هنر

صالحی گفت: بحث خیابان‌ها، گذرها، مجتمع‌ها و میدان‌های فرهنگ و هنر با جدیت در دستور کار است و شهرهای مختلف کشور در این راستا وارد شده‌اند و این مهم به اقتصاد فرهنگ و هنر و بخش اقتصاد ثابت این بخش، حوزه‌های سیار و هویت شهری کمک‌های زیادی می‌کند.

صالحی عنوان کرد: رویکردی که دولت یازدهم مورد توجه قرار داده، بحث واگذاری امور توسط مردم و پای کارآمدن مردم است و در این راستا تقویت فضاهای صنفی  اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه مورد توجه است.

گذر فرهنگی

وی گفت: اقتصاد فرهنگ و هنر نیازمند زیرساخت، صنف‌ها و نهادهای مدنی مقتدر است و باید نهادها و مجموعه‌هایی باشد که خودشان پای کار باشند و مباحث را دنبال کنند، زیرا دولت‌ها و وزرا می‌آیند و می‌روند و آن کسی که می‌ماند فعالان این عرصه است و مدیران باید نقش تسهیلگر داشته باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تقویت و رفع موانع کسب و کارهای فرهنگی نیز در دستور کار قرار دارد و اقدام‌های خوبی انجام شده و در حال انجام است اما هنوز فاصله زیاد است.

دولت الکترونیک و پنجره واحد در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر

صالحی اظهار داشت: مقدمات دولت الکترونیک و پنجره واحد در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایحاد شده  شده و امید است در چندماه آینده همه حوزه‌های مرتبط خدماتی فرهنگ و هنر به شکل تجمیع و پنجره واحد صورت گیرد.

دولت الکترونیک

وی یادآور شد: یکی از رویکردهای مهمعدالت اجتماعی عدالت جغرافیایی است و شعاری که در دولت مبنی بر« ایران تنها تهران نیست»  دنبال می‌شود، در این راستا است.

مرکزی، استانی فرهنگی است

ویز فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش گفت: استان مرکزی یک استان تمدنی با گذشته کهن تاریخی است و تا دوره معاصر یک استان فرهنگی و هنری است اما به نظر می‌رسد حلقه‌های اتصال ۲ بخش صنعت و کشاورزی با فرهنگ باید بیش از پیش فراهم شود.

صالحی تاکید کرد: نقشه راه توسعه ایران آن است که فرهنگ یکی ضلع توسعه صنعتی و کشاورزی باشد نه در حاشیه آن، توسعه پایدار در ایران در قبل و بعد از اسلام زمانی بوده که بخش فرهنگ و هنر مورد توجه بوده و زمانی‌که این بخش غایب شده، توسعه دوامی نداشته است.

در نشست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصحاب فرهنگ و هنر ۱۲ نفر از نمایندگان بخش‌های مختلف مشکلات و خواسته‌های خود را مطرح کردند و به دلیل زمان بر بودن پاسخ دهی به این خواسته‌ها و مطالبات مقرر شد در یک نشست در تهران پاسخ در حضور نمایندگان ارایه شود.

حضور در گلزار شهدا، دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر و کارکنان فرهنگ و ارشاد استان، شرکت در نشست شورای فرهنگ عمومی، دیدار با پیشکسوتان فرهنگ و هنر، دیدار با مدیران سازمان‌های وابسته و بازدید از تالار مرکزی و کتابخانه مرکزی از جمله برنامه‌های روز نخست سفر سید«عباس صالحی» وزیر ارشاد به استان مرکزی است که در اراک برگزار خواهد شد. 

دیدار با فعالان جامعه قرآنی و اعضای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان در بیت تاریخی حضرت امام (ره)، نشست صمیمی با پیشکسوتان فرهنگ و هنر نیز از برنامه‌های روز دوم سفر وزیر فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی به استان مرکزی است که در خمین برگزار می‌شود.

در ادامه این سفر نشست با اصحاب فرهنگ و هنر ساوه و زرندیه و برنامه مصاحبه با اصحاب رسانه در ساوه تدارک شده است.

استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha