به گزارش سازمان بیمه سلامت، امیر ندرلو روز پنجشنبه درباره پرداخت هزینه سمعک از طرف سازمان بیمه سلامت افزود: برخی خدمات مربوط به سمعک در کتاب ارزش نسبی ستاره دار است که از جمله این موارد میتوان به مشاوره یا تجویز سمعک یا ارزیابی و کنترل دورهای و «فیتینگ» تنظیم و قالب گیری سمعک اشاره کرد. اگر قرار باشد تغییراتی در این موارد صورت گیرد، باید از طریق دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۳ با شروع طرح تحول نظام سلامت، سقف پرداختی سازمان بیمه سلامت برای سمعک از ۲۵۰ هزار تومان به یک میلیون و ۲۶۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد و بر اساس آمارهای موجود به طور میانگین سالانه هزینه ۱۰ هزار دستگاه سمعک توسط سازمان بیمه سلامت پرداخت میشود. سازمان بیمه سلامت از سال ۱۳۹۵ تا پایان شهریور سال ١٣٩٨ هزینه ۳۸ هزار دستگاه سمعک را پرداخت کرده که از نظر ریالی حدود ۳۲۵ میلیارد ریال است.
ندرلو بیان کرد: بیمه شدگانی که با تشخیص پزشک معالج احتیاج به سمعک پیدا میکنند و آن را خریداری کردهاند، میتوانند با ارائه مدارک لازم به یکی از اداره کلهای بیمه سلامت در سراسر کشور مراجعه کرده تا هزینه آن را دریافت کنند. این مدارک شامل اصل نسخه تجویز پزشک، تصویر گزارش ادیومتری، تایید پزشک معتمد یا مشاور و اصل فاکتور خرید از فروشندگان معتبر است.
رییس گروه تجهیزات پزشکی دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت گفت: چنانچه بیمه شدگانی سمعک را از مرکز شنوایی سنجی تهیه میکنند علاوه بر رسید پرداختی یا صورت حساب مربوط به سمعک، ارائه کپی فاکتور خرید (کلی یا جزیی) مرکز شنوایی سنجی که از شرکتهای معتبر و مورد تایید وزارت بهداشت صورت گرفته است نیز الزامی است.
ندرلو اظهار داشت: برای کودکان زیر هفت سال به تشخیص پزشک معالج اگر هر دو گوش نیاز به سمعک داشته باشد، سازمان بیمه سلامت محدودیتی نگذاشته و هزینه سمعک هر دو گوش را پرداخت میکند و حتی نیاز به پنج سال سابقه بیمه پردازی برای این گروه سنی نیست.
عضو هیات مدیره انجمن شنوایی شناسی ایران پیش از این گفته بود: بیمهها به بهانه ستارهدار بودن خدمات ارزش نسبی، زیر بار هزینه خدمات سمعک نمیروند.
نظر شما