این اجلاس که رهبران چین در آن شرکت کرده اند به دنبال ارایه برنامه هایی است که بر اساس آن کشور بتواند از شر آسیب های ناشی از تعرفه های اقتصادی سنگین آمریکا رهایی یافته و همزمان از رکود اقتصادی جلوگیری به عمل آورد.
رشد اقتصادی چین برای سال جاری میلادی بین ۶.۱ تا ۶.۲ درصد پیش بینی شده است و از ابتدای سال تاکنون در همین میزان قرار داشته است با این وصف استمرار تعرفه های آمریکا ممکن است شرایط را برای چین در سال ۲۰۲۰ میلادی بدتر کند.
«جو یانگ» کارشناس امور اقتصادی چین در پکن می گوید معضل کاهش رشد اقتصادی و مساله مناقشه تجاری با آمریکا بدجوری گریبانگیر چین شده است.
او افزود که در سال ۲۰۲۰ میلادی برنامه هایی نیاز است که بتواند شرایط را برای اقتصاد چین تغییر دهد و باعث شود موتور محرکه دومین قدرت اقتصادی دنیا به مسیر سالم رشد پایدار برگردد.
مقام های چین در جریان این اجلاس مسایل مهمی را بررسی کردند اما قرار شده است اهداف رشد اقتصادی، نرخ تورم و نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در اجلاس بزرگ کنگره ملی خلق چین در مارس آینده اعلام شود.
مقابله با چالش های پیش روی اقتصاد، جلوگیری از آسیب های جنگ تجاری با آمریکا، کمک به تولید ناخالص داخلی و تثبیت اوضاع اقتصادی چین از جمله محورهای مهمی است که در اجلاس مذکور امور اقتصادی روی آن تمرکز صورت گرفته است.
چین از سال ۲۰۱۳ میلادی در مدار رشد سالم قرار داشته است اما از سال ۲۰۱۸ میلادی که آمریکا تعرفه های سنگینی روی ۳۵۰ میلیارد دلار از کالاهای صادراتی این کشور وضع کرد، اوضاع تغییر کرده است.
در واقع برای اولین بار است که در همایش حزب کمونیست چین برای امور اقتصادی مساله تثبیت رشد اقتصادی و ثبات رشد تولید ناخالص داخلی از سال ۲۰۱۳ میلادی به این طرف مطرح می شود.
رشد اقتصادی چین در سه ماهه سوم سال جاری میلادی به مرز ۶ درصد رسید که پایین ترین نرخ رشد در ۳۰ سال گذشته در این کشور محسوب می شود.
خبرگزاری شینهوا نیز با اشاره به این اجلاس آورده است در شرایط و وضعیت بسیار حساسی قرار گرفته ایم چالش های اقتصادی فراوانی وجود دارد و برخی از ساختارها باید متحول شود و اوضاع بین المللی هم چندان مطلوب نیست.
تورم و سرمایه گذاری، رشد اقتصادی، تولید ناخالص داخلی، تحول در ساختارهای صنعتی و اقتصادی و مساله جنگ تجاری با آمریکا و همچنین موضوع بیکاری اقتصاد چین را در سال ۲۰۲۰ میلادی نیز دستخوش تحول قرار خواهد داد و اینها موضوعاتی است که مقام های چین روی آنها متمرکز شده اند.
برای همین احتمال می رود که چین برای سال ۲۰۲۰ میلادی نزدیک به ۴۲۶ میلیارد دلار از اوراق قرضه ویژه را برای اجرای طرح های زیربنایی در نظر گیرد.
نظر شما