منصور غلامی امروز - شنبه - در همایش هفته پژوهش که در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، اظهار داشت: پژوهش های راهبردی در حوزه های علوم انسانی باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: جامعه ایرانی به واسطه سابقه تمدنی این ظرفیت را دارد که بنیان های هویتی پایدار ایجاد کند.
وزیر علوم همچنین گفت: پژوهش ستون بنیادی پیشرفت هر جامعه محسوب می شود و هدف هفته پژوهش اهتمام به ارج نهادن به دستاوردهای پژوهش است.
غلامی ادامه داد: یکی از اهداف هفته پژوهش، غفلت نکردن از پژوهشگران بوده و این امر در سال های گذشته نتایج خوبی به دنبال داشت.
وی افزود: پژوهشگاه علوم انسانی، نهاد بنیادی در این رشته است و جایگاه معرفتی والایی دارد.
وزیر علوم تصریح کرد: از میان معارف بشری، علوم انسانی در عرصه، حضور فعال و راهگشا دارد و باید صورت بندی مشخص برای تحقق آن معین کند.
غلامی گفت: جامعه ما به تقویت اصول گفت و گوی مودت آمیز و مبتنی بر تفاهم نیاز دارد چرا که ثمرات گرانقدری برای جامعه دارد.
وی یادآور شد: علوم انسانی فراهم آورنده مرجعی است که الگوهای معطوف به همدلی را در جامعه ایجاد می کند.
وزیر علوم یادآور شد: اولویت علوم انسانی باید مشارکت موثر در تثبیت فرهنگ نقد و گفت و گو در جامعه باشد. جامعه ما به واسطه حضور خرده فرهنگ های مختلف از فرصت بی نظیری برای تبیین اندیشه های مختلف بهره مند است.
وی تاکید کرد: باید در مسیر رفع آسیب های اجتماعی مختلف که امروزه جامعه ما درگیر آن است، گام برداشت؛ چرا که وجود و گسترش آسیب های اجتماعی بزرگترین مساله ای است که جامعه در مسیر حفظ قوام خویش با آن روبرو می شود.
به گفته غلامی، با تکیه بر دستاوردهای پژوهش های کاربردی و راهبردی بین رشته ای علوم انسانی می توان برای کاهش آسیب ها اقدامات موثری انجام داد.
وی گفت: تربیت نیروهای کارشناس و متخصص برای تحقیق در زوایای مختلف آسیب های اجتماعی و ارائه راه حل های عملی و هدفمند در حوزه های مختلف علوم انسانی و تدوین پرسش های شفاف در خصوص چیستی این آسیب ها و راه حل های رفع آنها از جمله اولویت های دیگری است که لازم است دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به آن اهتمام ورزند.
نظر شما