علی تهوری روز یکشنبه در نشست خبری از متصدیان واحدهای صنفی خواست براساس قانون نظام صنفی نسبت به درج قیمت کالا بر روی کالا و خدمات و نصب آن در معرض عموم اقدام کنند همچنین فاکتور خرید کالاهای موجود در واحد صننفی را در واحد نگهداری و در صورت مراجعه بازرسان ارایه کنند.
وی اضافه کرد: در طرح نظارتی ویژه شب یلدا با استفاده از توان سایر دستگاههای ذیربط، تعداد گشتهای بازرسی در مرکز استان به بیش از ۱۵ مورد در روز افزایش خواهد یافت و در شهرستانها نیز متناسب با جمعیت صنفی برنامهریزی لازم برای تشدید نظارتها انجام میشود.
وی به اجرای طرح نظارتی ویژه کالا و خدمات از ۲۵ آبان ماه امسال تاکنون اشاره کرد و گفت: تاکنون هفت هزار و ۲۶۴ مورد بازرسی از سطح اصناف و بازار استان انجام شده است.
معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت خراسان جنوبی افزود: در این مدت ۳۳۷ پرونده تخلف به ارزش یک میلیارد و ۳۵۱ میلیون ریال تشکیل و ۲۳۶ میلیون ریال به شکات برگشت داده شد.
وی تعداد گزارشهای مردمی در این زمینه را پنج هزار و ۵۶ مورد عنوان کرد و گفت: خراسان جنوبی در دو هفته منتهی به آذر امسال رتبه یکم را از لحاظ نظارت و گزارشهای مردمی از طریق سامانه ۱۲۴ داشته است.
تهوری تاکید کرد: تعداد زیادی از تماسها در ارتباط با کمبود برنج پاکستانی و گوجه فرنگی بوده است که با اجرای طرح تنظیم بازار و توزیع برنج شکایتهای مردمی به حداقل رسید.
وی تصریح کرد: براساس دستورالعمل سازمان حمایت از مصرف کنندگان که به تمامی انجمنهای تولیدکننده نیز صادر شده افزایش هرگونه قیمت کالا به بهانه گرانی بنزین ممنوع اعلام شده است.
معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت خراسان جنوبی افزود: پویش مردمی «بدون قیمت نخریم» در سراسر کشور راه اندازی شده است لذا از هماستانیها انتظار داریم، کالایی که قیمت بر روی آن درج نشده باشد را خریداری نکنند.
وی همچنین گفت: از ابتدای امسال تاکنون یک هزار و ۷۲ پرونده تخلف به ارزش ۲۷ میلیارد و ۷۴۲ میلیون ریال تشکیل و به شعب تعزیرات حکومتی استان ارسال شد.
تهوری افزود: از مجموع ارزش پروندههای تشکیل شده، ۱۱ میلیارد و ۲۵۲ میلیون ریال به شکات برگشت داده شده است.
وی بیان کرد: از ابتدای سال ۷۴ هزار و ۷۸ مورد بازرسی در قالب گشتهای مختلف از سطح واحدهای صنفی و غیرصنفی استان انجام شده است.
معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار داشت: در این مدت پنج هزار و ۳۰۳ مورد گزارش مردمی از طریق سامانه ۱۲۴ نیز دریافت و رسیدگی شده است.
وی یادآور شد: بیشترین تخلفات به ترتیب مربوط به درج نکردن قیمت، ارایه ندادن فاکتور خرید، گرانفروشی و تقلب بوده است.
تهوری ادامه داد: همچنین بیشترین تخلفات در گروه کالایی خوار و بار، صیفیجات، انواع نان، لوازم خانگی، پوشاک و لاستیک بوده است.
وی گفت: از ابتدای سال جاری هفت طرح نظارتی توسط بازرسان سازمان صمت شامل طرح نظارتی ویژه نوروز، ماه رمضان، طرح خدمات عمومی و دولتی، بازگشایی مدارس، درج قیمت کالا و نظارت بر بازار کالا و خدمات در این استان اجرا شده است.