تقویت و تداوم همکاری تهران - رُم در سایه میراث فرهنگی

تهران - ایرنا- معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از تقویت و تداوم همکاری با کشور ایتالیا و آمادگی صد در صدی در سایه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داد و افزود: رصد آمادگی داریم.

محمدحسن طالبیان در نشست پروژه «همکاری ایتالیا و ایران برای توسعه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی»  با اشاره به اهمیت همکاری‌های فرهنگی تهران - رم گفت: بیشترین هدفی که از سفر گروه ایتالیایی به ایران داریم این است که چگونه با همکاری گروه‌های محلی بهترین بهره‌برداری را از سایت‌های تاریخی داشته باشیم و از تجربیات ایتالیا و روش‌های آنان استفاده کنیم.

وی با بیان این که این گروه ایتالیایی از چند استان و سایت‌های تاریخی در آن‌ها بازدید کردند، گفت: استان خوزستان از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌تواند برای انتخاب به‌عنوان پایلوت همکاری‌های دو کشور، در اولویت باشد از این رو این استان را می‌توانیم پایلوت فعالیت‌های ایران و ایتالیا در پروژه همکاری ایتالیا و ایران برای توسعه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی معرفی کنیم.

طالبیان ادامه داد: از همکاری ایران و ایتالیا در حوزه میراث‌فرهنگی استقبال می‌کنیم و برای تقویت و تداوم همکاری با کشور ایتالیا صددرصد آمادگی داریم.

معرفی چهره واقعی ایران به دنیا با تقویت همکاری‌های ایران و ایتالیا

فرهاد عزیزی مدیرکل دفتر امور پایگاه‌های میراث جهانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز در این نشست در سخنانی با اشاره به اهمیت همکاری‌های ایران با کشورهای مختلف در حوزه میراث‌فرهنگی گفت: گروه ایتالیایی در سفر به ایران از چند استان کشور بازدید کردند و از نزدیک با میراث‌فرهنگی و آثار تاریخی و نیز جاذبه‌های گردشگری ایران آشنا شدند و اینک فرصت بسیار مناسبی برای همکاری ایران و ایتالیا بعد از این سفر آغاز شده است.

او افزود: تقویت همکاری‌ها در سطح بین‌المللی  نتایج بسیار خوبی را برای هر سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی این وزارتخانه به‌دنبال خواهد داشت و می‌تواند به تبادل تجربیات و تقویت همکاری‌ها کمک کند.

و در ادامه گفت: برای ما بسیار خوشایند و مایه مباهات است که این همکاری‌ها را با گروه ایتالیایی انجام دهیم و امیدوارم این همکاری‌ها تداوم داشته باشد تا بتوانیم شاهد همکاری تمام علاقه‌مندان در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با این گروه باشیم.

عزیزی در ادامه گفت: همکاری در حوزه پژوهش و نیز مرمت آثار فرهنگی‌تاریخی و استفاده از تجارب گروه‌های بین‌المللی از جمله متخصصان ایتالیایی یکی از مهم‌ترین اهدافی است که در ارتباطات با کشورهای مختلف دنیا دنبال می‌کنیم و بسیار خرسندم که شاهد تقویت همکاری‌ها در سطح بین‌المللی با کشورهایی مانند ایتالیا هستیم.

مدیرکل دفتر امور پایگاه‌های میراث جهانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: متاسفانه برخی از رسانه‌های دنیا چهره واقعی و زیبای ایران را نشان نمی‌دهند و به همین خاطر برخی از کشورها از قابلیت‌های فرهنگی، تاریخی و جاذبه‌های گردشگری ایران اطلاعات اندکی دارند، در این میان یکی از کشورهایی که با وجود تحریم‌های ظالمانه، همکاری‌های بسیار خوبی در حوزه فرهنگی با ایران دارد، ایتالیاست و امیدواریم این همکاری بتواند به معرفی هرچه بهتر چهره واقعی ایران کمک کند.

همکاری ایران و ایتالیا نتایج خوبی به‌دنبال خواهد داشت

آگوستو دی‌جیاچینتو رئیس بخش توسعه بازرگانی سفارت ایتالیا نیز در این نشست با ابراز خرسندی از سفر به ایران و بازدید از جاذبه‌های گردشگری و آثار تاریخی بی‌نظیر ایران گفت: در سفر به ایران ظرفیت‌های بی‌نظیری در حوزه میراث‌فرهنگی دیدم که برای من بسیار شگفت‌آور بود. ما در این سفر علاوه بر جاذبه‌های گردشگری بی‌نظیر، آثار فرهنگی‌ تاریخی ارزشمندی دیدیم که به‌نظرم در دنیا کم‌نظیر است و این در حالی است که آداب، سنت‌ها و میراث ناملموس ایران نیز برای من بسیار زیبا و شگفت آور بود.

وی با اشاره به برگزاری نشستی به مناسبت شصتمین سالگرد همکاری‌های ایران و ایتالیا که چندی پیش در ایران برگزار شد افزود: باید این پروژه همکاری را به فال نیک گرفت چرا که ایران و ایتالیا در حوزه میراث‌فرهنگی سابقه همکاری طولانی دارند و مطمئن هستم که همکاری‌های ایران و ایتالیا به نتایج خیلی خوبی خواهد رسید.

آگوستو دی‌جیاچینتو در ادامه با  اشاره به سفر خود و همکارانش به پنج استان ایران ادامه داد: در سفر به استان‌های مختلف ایران مثل همیشه شاهد مهمان‌نوازی مردم و مسئولان ایران بودیم و در کنار ظرفیت‌ها و قابلیت‌های ارزشمند ایران در حوزه میراث‌فرهنگی یکی از موضوعاتی که من و همکارانم را شگفت‌زده کرد، پیشرفت های ایران در حوزه گردشگری و شیوه‌های جدید مهمان‌نوازی و اقامت گردشگران بود که از آن جمله می‌توان به راه‌اندازی بوم‌گردی‌ها و اسکان گردشگران در محیط‌های سنتی و زیبا اشاره کرد.

رئیس بخش توسعه بازرگانی سفارت ایتالیا در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ویژگی‌های ایران در حوزه امنیت اشاره کرد و افزود: به‌نظر من رسانه‌های دنیا تصویر مناسبی از ایران ارائه نمی‌دهند، برخی از رسانه‌ها تصویری که از ایران ارائه می‌دهند تصویر یک کشور نا امن است در حالی که در سفر به ایران از نزدیک امنیت ایران، مهمان‌نوازی مردم و صلح و صمیمیت آن‌ها را دیدیم.

وی با بیان این که صنایع‌دستی ایران نیز از زیبایی خاصی برخوردار است، ادامه داد: یکی از مهم‌ترین امتیازها در سفر به ایران این است که در کمال آرامش و با امنیت خاطر می‌توانید خرید کنید و هر گردشگر برای سوغات می‌تواند صنایع‌دستی زیبایی را از این کشور با خود ببرد.

او خطاب به معاون میراث فرهنگی کشورمان گفت: بعد از تعیین خوزستان به‌عنوان پایلوت این قول را به شما می‌دهم که گروه ما به همراه خانواده اولین گردشگرانی هستند که به سایت‌های تاریخی استان خوزستان از جمله شوش سفر خواهند کرد تا نتایج همکاری‌های ایران و ایتالیا را در این منطقه از نزدیک ببینند.

آثار فرهنگی‌تاریخی ایران ارزشمندتر از نفت

فائزه بهزادنژاد مدیرکل دفتر امور بین‌الملل وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز در این نشست با اشاره به سرمایه‌ها و دارایی‌های هر کشور گفت: شاید بسیاری از کشورها ایران را با نام نفت می‌شناسند و از نفت به‌عنوان دارایی این کشور یاد می‌کنند در حالی که اعتقاد من بر این است که میراث‌فرهنگی و آثار ارزشمند فرهنگی‌تاریخی دارایی ارزشمندی است که از نفت هم بالاتر است و باید در این خصوص برنامه‌ریزی‌های مناسبی را انجام داد.

او افزود: ایران علاوه بر میراث ملموس در حوزه میراث ناملموس نیز دارای ظرفیت‌های فراوانی است که توجه به این قابلیت‌ها می‌تواند نتایج خوبی را به دنبال داشته باشد و در هر دو حوزه آماده همکاری با گروه‌های بین‌المللی هستیم و در این میان با توجه به سابقه فعالیت‌های مشترک ایران و ایتالیا می‌توانیم با ایتالیایی‌ها همکاری‌های خوبی داشته باشیم.

بهزادنژاد در بخش دیگری از صحبت‌های خود از تقویت همکاری‌های بخش خصوصی ایران با سایر کشورها به‌عنوان یکی از مهمترین برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نام برد و خاطرنشان کرد: بر همین اساس آمادگی کامل داریم تا زمینه همکاری هرچه بیشتر فعالان بخش خصوصی ایران و ایتالیا را فراهم کنیم.

بهمن عسکری معاون سرمایه‌گذاری صندوق احیا و بهره‌برداری از آثار و بناهای فرهنگی تاریخی نیز در این نشست با اشاره به وجود بناهای متعدد تاریخی در کشور گفت: این آمادگی را داریم تا با گروه‌های خارجی در خصوص سرمایه‌گذاری در بناهای تاریخی همکاری کنیم و در این میان از همکاری با گروه‌های ایتالیایی نیز استقبال می‌کنیم.

او سپس به تشریح بناهای تاریخی تحت نظارت صندوق احیا که برای سرمایه‌گذاری و تغییر کاربری آماده است، پرداخت و گفت: خانه پدری جلال در استان تهران، خانه ثقه‌الاسلام، قلعه مدرسه خیرآباد در استان خوزستان، خانه زرشکیان در کرمانشاه و... از جمله بناهایی است که این صندوق برای سرمایه‌گذاری گروه‌های بین‌المللی آمادگی کامل دارد.

دبورا ویولی رئیس بخش میراث‌فرهنگی و گردشگری اتحادیه تعاونی‎های ایتالیا، دی جیاچینتو رئیس بخش مالی و بازرگانی سفارت ایتالیا و ماری آنا د فالکو یکی از باستان‌شناسان ایتالیایی نیز در این نشست به تشریح نتایج بازدیدهای خود از سایت‌های تاریخی و آثار فرهنگی پنج استان کشور پرداختند و بر آمادگی کامل برای مشارکت در پروژه «همکاری ایتالیا و ایران برای توسعه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی» اعلام آمادگی کردند.

پروژه «همکاری ایتالیا و ایران برای توسعه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی» یک پروژه یک ساله است که در سه فاز انجام خواهد شد که در فاز اول یک هیئت از متصدیان اتحادیه تعاونی‌های ایتالیا در سفر به ایران و حضور در پنج استان کشورمان از نزدیک به بررسی ظرفیت‌های فرهنگی‌تاریخی این استان‌ها پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha