۲۵ آذر ۱۳۹۸، ۱۷:۴۸
کد خبر: 83596824
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

شگفت‌انگیزترین اکتشافات فضایی سال ۲۰۱۹ میلادی

تهران- ایرنا- مشاهده دورترین جرم فضایی از زمین، کاوشگر چینی روی نیمه تاریک ماه، شناسایی و ثبت اولین مریخ‌لرزه‌ها توسط ناسا، شناسایی یک میزبان احتمالی حیات در خارج از منظومه شمسی، ثبت اولین تصویر از یک سیاهچاله فضایی و ورود Voyager ۲ به فضای بین ستاره‌ای؛ بخشی از مهمترین اکتشافات فضایی نیمه اول سال ۲۰۱۹ میلادی هستند.

نشریه بیزنس اینسایدر هر سال شگفت‌انگیزترین اکتشافات علمی سال را طبقه‌بندی و بررسی می‌کند، در ادامه به بخشی از این موارد که در نیمه اول سال ۲۰۱۹ رخ داده‌اند، اشاره شده است.

مشاهده دورترین جرم فضایی از زمین
در اولین روز از سال ۲۰۱۹ میلادی، ناسا اعلام کرد فضاپیمای New Horizones از یک شیء اسرارآمیز به اندازه یک کوه که در فاصله ۴ میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد، عبور کرده و صدها عکس با کیفیت از آن تهیه کرده است.
این جرم فضایی که MU۶۹ نام دارد، کروی نیست و بر خلاف سایر اجرام فضایی، مسطح است. این جرم دورترین شیئی است که تا کنون توسط انسان مشاهده شده است.

کاوشگر چینی روی نیمه تاریک ماه
در روزهای ابتدایی سال کشور چین با اجرای ماموریت Chang’e-۴ توانست یک کاوشگر را در نیمه تاریک ماه پیاده کند. نیمه تاریک ماه هرگز از سطح زمین قابل مشاهده نیست و تا آن هنگام هیچ آژانس فضایی و کشوری موفق به دستیابی به آن نشده بود.
این کاوشگر در قطب جنوب ماه و در محل برخورد عظیمی که ۳.۹ میلیارد سال قبل رخ داده، فرود آمد.

شناسایی و ثبت اولین مریخ‌لرزه‌ها توسط ناسا
فضاپیمای InSight متعلق به ناسا که در سال ۲۰۱۸ میلادی به مریخ اعزام شده بود،‌ برای اولین بار در ماه آوریل اطلاعات فوق‌العاده‌ای را درباره لرزش‌های مریخ که شباهت زیادی به زمین‌لرزه دارند، به ثبت رساند. از آن زمان محققان توانستند ۱۰۰ رخداد لرزه‌ای را به ثبت برسانند که ۲۱ مورد از آن‌ها مریخ‌لرزه محسوب می‌شوند. محققان امیدوارند با تجزیه و تحلیل این اطلاعات بتوانند درک بهتری از ساختار داخلی این سیاره به دست آورند.

شناسایی یک میزبان احتمالی حیات در خارج از منظومه شمسی
در ماه سپتامبر محققان برای اولین بار وجود بخار آب را در سطح یک سیاره خارج از منظومه شمسی که قابلیت حیات دارد، تایید کردند. این سیاره که K۲-۱۸b نام دارد، یک ابر زمین است که دور یک ستاره کوتوله سرخ در فاصله ۱۱۰ سال نوری گردش می‌کند. این سیاره تنها سیاره شناخته شده در خارج از منظومه شمسی است که دارای آب، اتمسفر و دامنه دمایی است که امکان جاری شدن آب در سطح سیاره را فراهم می‌کند. این وضعیت، K۲-۱۸b را به مناسب‌ترین گزینه شناخته شده برای شکل‌گیری حیات تبدیل کرده است.

ثبت اولین تصویر از یک سیاهچاله فضایی
در ماه آوریل گروه تحقیقاتی تلسکوپ Event Horizon اولین تصویر ثبت شده از یک سیاهچاله فضایی را منتشر کردند. این تصویر به سیاهچاله موجود در قلب کهکشان Messier ۸۷ در فاصله ۵۴ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد. جرم این سیاهچاله معادل ۶.۵ میلیون برابر خورشید است. این تصویر نشان داد که سیاهچاله‌های فضایی شبیه یک کره تاریک هستند که با یک حلقه نورانی احاطه شده‌ است.
علت عدم موفقیت محققان در عکسبرداری از سیاهچاله‌ها تا کنون این بوده است که سیاهچاله در فضا و زمان اعوجاج ایجاد می‌کند و مانع خروج هرچیزی حتی نور می‌شود. به همین علت مرکز سیاهچاله به شکل یک کره تاریک  است.

ورود Voyager ۲ به فضای بین ستاره‌ای
این فضاپیما در سال ۲۰۱۹ میلای از منظومه شمسی خارج شد و توانست درباره لایه‌های مرزی واقع در حاشیه بیرونی منظومه ما اطلاعات جدیدی را گردآوری کند. کشف این لایه‌های مرزی نشان می‌دهد که خروج از حباب منظومه شمسی و ورود به فضای بین ستاره‌ای دارای مراحل مختلفی است که تاکنون محققان از آن بی اطلاع بودند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha