بیش از 70 میلیون انسان به دلایل مختلف از جمله جمله جنگ، قحطی و گرسنگی و شرایط بد اقتصادی ناچار به مهاجرت به مناطق دیگر شده اند که 25 میلیون نفر از این تعداد، پناهجویانی هستند که از مرزهای کشور خود خارج شده و به کشورهای دیگر پناه برده اند. جمهوری اسلامی ایران به تنهایی میزبان بیش از سه میلیون پناهجوی خارجی است و در میان کشورهای پیشرو در پذیرش مهاجران و پناهجویان، سهمی قابل توجه را به خود اختصاص داده است.
«هایکو ماس» روز گذشته و همزمان با آغاز نشست عمومی مجمع پناهجویان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در ژنو، در گفت و گو با شبکه تلویزیونی زد.دی.اف آلمان، یافتن راهکارهای اساسی برای حل بحران مهاجران را که به دغدغه ای جدی به ویژه برای اروپاییان تبدیل شده است، مستلزم همکاری جمعی جامعه جهانی و مسئولیت پذیری همه کشورها دانست.
وی با تعریف و تمجید از اقدامات آلمان در این زمینه گفت که کشورش نقشی پیشرو در حمایت از مهاجران ایفا کرده و پنجمین پذیرنده مهاجران در جهان است.
ماس با این حال یادآور شد که حل این بحران به تنهایی ممکن نیست و یک یا تنها چند کشور به تنهایی نمی توانند بار انبوه مهاجران را به دوش بکشند.
وزیر خارجه آلمان همچنین پیشنهاد «کلاودیا روث» سیاستمدار حزب سبزهای آلمان را مبنی بر اعطای گذرنامه این کشور به مهاجرانی که به دلایل مشکلات تغییرات اقلیمی کشورهای خود را ترک می کنند، رد کرد و افزود: جامعه جهانی باید به تلاش های خود برای مقابله با این تغییرات ادامه دهد.
مجمع پناهجویان کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل که در آن حدود ۳ هزار نفر از نمایندگان دولت ها، سازمان های امدادرسان، بخش های خصوصی و رهبران مذهبی شرکت دارند به دنبال راه هایی برای حمایت بیشتر از مهاجران از جمله اعطای اقامت و مراقبت از آنها است.
رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه که در نشست مجمع یاد شده در ژنو شرکت کرده است ، در سخنانی کشورهای قدرتمند جهان را به استخراج نفت سوریه فراخواند. اردوغان مدعی شد که درآمد حاصل از فروش نفت سوریه قرار است خرج اسکان آوارگان سوری در شمال این کشور شود.
اردوغان با بیان اینکه بازگشت آوارگان سوری به کشورشان به میزان مبارزه با تروریسم اهمیت دارد، خواهان استخراج نفت سوریه از سوی ترکیه و برخی قدرت های جهانی برای صرف درآمد آن برای توسعه زیرساخت های سوریه شد.
نظر شما