دکتر عبدالرسول همتی روز دوشنبه اعلام کرد: پایش روزانه موارد علامت دار و موارد منجر به بستری مرتبط به بیماری آنفلوآنزا نشان دهنده سیر نزولی موارد در هفته گذشته است و به نظر می رسد با توجه به ایمنی اکتسابی در سطح جامعه، موج اولیه بیماری پشت سر گذاشته شده است.
وی افزود: بررسی های موج اولیه بیماری نشان می دهد، موارد شدید بیماری بیشتر در گروه سنی بالاتر از ۶۰ سال بروز کرده و بیشتر موارد علامت دار در گروه سنی میانسالان و سالمندان رخ داده است؛ بنابراین توجه ویژه به گروه سنی کودکان و خردسالان به عنوان گروه مستعد ابتلا در موج های بعدی ضروری است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به دستورکار مراقبت بیماری آنفلوآنزا در مدارس، مهد کودک ها، کودکستان ها و مراکز آموزشی که از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تهیه و تدوین شده توضیح داد: در خصوص دانش آموزان توصیه شده است برنامه ریزی و هماهنگی اقامت در منزل برای افراد بیمار در هنگام بروز علایم بیماری، دست کم به مدت ۲۴ ساعت تا پس از قطع تب یا قطع علایم تب نظیر لرز، احساس گرم بودن، ظاهر ملتهب و قرمز، تعریق، بدون استفاده از داروهای تب بر باشد.
همتی گفت: تشویق و ترغیب دانش آموزان و کارمندان به رعایت آداب تنفسی مانند پوشاندن دهان و بینی در هنگام عطسه و سرفه با استفاده از دستمال کاغذی و دفع بهداشتی آن دیگر موضوع مورد تاکید در این دستورکار است.
وی افزود: در این دستورکار به تشویق و ترغیب دانش آموزان و کارمندان به شستشوی مداوم دست ها با آب و صابون، دست کم به مدت بیست تا سی ثانیه توصیه ویژه شده است، همچنین تشویق دانش آموزان و کارمندان به دست نزدن به چشم ها، بینی و دهان در هنگام بیماری، در زمانی که دست ها آلوده هستند، در پیشگیری از انتقال بیماری بسیار پیشگیری کننده است.
همتی در ادامه بر ضدعفونی و گندزدایی مداوم محل های تردد و توقف در اماکن آموزشی با هماهنگی و نظارت کارشناسان بهداشت محیط شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها، تاکید کرد.
جداسازی افراد بیمار از دیگران تا زمانی که به منزل یا پزشک مراجعه می کنند با جانمایی محل یا تعیین اتاق تحت مراقبت در مدرسه(SICK ROOM) دیگر نکته ای بود که معاون بهداشت دانشگاه در این زمینه موثر دانست.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تمام مردم خواست موارد احتیاط در پیشگیری از ابتلا و انتشار بیماری را همچون تماس نداشتن با فرد آلوده، شستن مرتب دست ها با صابون، گرفتن دستمال جلوی صورت هنگام سرفه و عطسه توسط افراد بیمار، دفع دستمال های استفاده شده افراد بیمار در نایلون و سطل زباله و استراحت سه روزه بیماران مبتلا به آنفلوآنزا در منزل را همچنان رعایت کنند.