ملازهی: سفر روحانی به مالزی نقطه عطفی در مناسبات تهران و کوآلالامپور است

تهران-ایرنا- تحلیلگر مسائل سیاست خارجی سفر روحانی به مالزی را نقطه عطفی در مناسبات تهران کوالالامپور عنوان کرد و گفت: این سفر می‌تواند روابط دو کشور را در مسیر روشن‌تری قرار دهد.

«پیرمحمد ملازهی» روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به سفر رییس‌جمهوری به مالزی گفت: از زمانی که ماهاتیر محمد زمام امور را مالزی برعهده گرفت، با توجه به اهتمام و علاقه وی به توسعه روابط با کشورهای اسلامی،‌ مناسبات تهران و کوآلالامپور گسترش یافت و مشاهده کردیم ایران و مالزی همکاری‌های نزدیکی را در زمینه‌های مختلف آغاز کردند.

وی با بیان اینکه رویکرد ماهاتیر محمد موجب شد مالزی از کشوری عقب‌مانده به یک قدرت پیشرفته اقتصادی تبدیل شود، اظهار داشت: دیدگاه ماهاتیر محمد بر این مبنا استوار است که کشورهای اسلامی باید با همکاری یکدیگر به توسعه دست یابند و در هماهنگی با یکدیگر از شرایط تنش فقر و وابستگی خارج شوند چرا که آنها از منابع هنگفت ثروت برخوردارند، اما به خام‌فروشی یا وابستگی گرفتار شده‌اند.

از نظر ماهاتیر محمد، ایران همه مولفه‌های تبدیل شدن به قدرت منطقه‌ای و جهانی را دارد

این کارشناس مسائل جنوب شرق آسیا ادامه داد: با آنکه ماهاتیر محمد سال‌ها در قدرت نبود، از زمانی که او مجددا قدرت را در اختیار گرفته، شاهد هستیم او همین رویه را در دستور قرار داده و تلاش می‌کند هم از نظر سیاسی و هم در تبادل تجربیات تنش‌ها در جهان اسلام کاهش یابد.

ملازهی با اشاره به نگاه مثبت ماهاتیر محمد به ایران اظهارداشت: از نظر ماهاتیر محمد، ایران از همه مولفه‌ها و لازمه‌های اساسی برای تبدیل شدن به قدرت منطقه‌ای و جهانی برخوردار است و می‌تواند به عنوان یکی از رهبران اسلام ایفای نقش کند، به همین خاطر، از نظر ماهاتیر محمد می‌توان با ایران همکاری‌های سیاسی و اقتصادی خوبی داشت.

ماهاتیر محمد مسائل را براساس منافع ملی می‌نگرد

وی با بیان اینکه سفر حسن روحانی به مالزی نقطه عطفی در مناسبات تهران و کوآلالامپور است، خاطرنشان کرد: توافقاتی که در این سفر انجام می‌شود، می‌تواند موجب شود مناسبات دو کشور در مسیر روشن‌تری قرار گیرند در حالی که در دولت‌های نهم و دهم، به دلیل برخی از اقداماتی انجام شود، همکاری‌های دو کشور قطع شد که اثرات آن را همچنان در روابط دو کشور شاهدیم.

این تحلیلگر سیاست خارجی خاطرنشان کرد: ماهاتیر محمد مسائل را براساس منافع ملی و واقع‌گرایانه می‌نگرد و نه ایدئولوژیک و بر اساس همین دیدگاه مالزی هم ‌اکنون به یک کشور صنعتی، صادر کننده انواع کالای مصرفی، قطب توریسم و تولید کننده محصولات الکترونیکی تبدیل شده است.

تجار ایرانی بیشتر نگاه غربی دارند تا شرقی

ملازهی یادآورشد: متاسفانه ایران علیرغم ظرفیت‌هایی که دارد، نتوانسته از آن ظرفیت‌ها برای توسعه مناسبات با ایران استفاده کند. یکی از دلایل این موضوع این است که تجار ایرانی بیشتر نگاه غربی دارند تا شرقی.
 این کارشناس مسائل بین الملل افزود: تجار ایرانی برخی اوقات محصولات کشورهای شرق آسیا مانند مالزی را از کشورهای اروپایی مانند آلمان خریداری کرده‌اند در حالی که می‌توان مستقیما با قیمت مناسبت‌تر و کیفیت بهتر از مالزی خریداری کرد.

وی  در عین حال برخی رویکردهای ایدئوژیک و نقض قوانین داخلی مالزی را مهمترین موانع توسعه روابط عنوان کرد و گفت: به طور مثال، برخی از اتباع ایرانی به دلیل همراه داشتن قرص‌های غیرمجاز و مواد مخدر در زندان‌های مالزی هستند که تعدادشان هم اندک نیست که همین مساله می‌تواند مانع توسعه روابط دو کشور باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha