علی اربابی روز سهشنبه در نشست خبری با بیان اینکه اکنون بیشترین مشکلات بیمه سلامت در بخش بستری است گفت: به دنبال ساماندهی این حوزه هستیم.
وی افزود: در بخش سرپایی نیز هزینه دارویی بسیار بالایی بر بیمهها تحمیل میشود که توانستهایم تا حدودی جلوی برخی سوءاستفادهها را بگیریم.
وی با اشاره به کاهش منطقی درصد مراجعههای مردمی گفت: با اجرای طرح حذف همپوشانی بیمهها، طرح مدیریت منابع و مصارف و خرید راهبردی شاهد کاهش درصدی از مراجعه مردم به مراکز درمانی بودهایم در حالیکه در ارائه خدمات هیچ خلل و وقفهای ایجاد نشده است.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تاکنون هفت هزار و ۵۰۰ نسخه الکترونیک در سه شهرستان سرایان، بشرویه و فردوس صادر شده است.
وی افزود: اجرای این طرح سبب ساماندهی مراجعههای مردمی شده از طرف دیگر با الکترونیکی کردن نسخ، مصرف کاغذ که بسیار سرسامآور است هم کاهش چشمگیر داشته است.
اربابی در پاسخ به خبرنگاران در مورد نارضایتی مددجویان کمیته امداد از کاهش خدمات بیمه سلامت گفت: در گذشته تمامی خدمات بیمه پایه و تکمیلی مددجویان کمیته امداد توسط بیمه سلامت انجام میشد ولی در حال حاضر این دو از هم منفک و ارائه خدمات بیمه تکمیلی به کمیته واگذار شده است.
وی اظهار داشت: آنچه باعث نارضایتی شده عدم اطلاع مردم از این موضوع است و تصور میشود خدمات بیمه کاهش یافته است.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی گفت: بیشترین مصرف دارویی به لحاظ تعدد تکرار شامل داروهای آنتی بیوتیک و انواع مسکنها است که از بیمه حذف شده و انسولین، داروی بیماران سرطانی و بیماران خاص نیز در صدر پرهزینهترین داروها قرار دارند.
وی اضافه کرد: بعد از اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین در برخی حوزهها شاهد افزایش نسبی قیمتها بودیم اما درخصوص افزایش تعرفههای پزشکی و دارو در استان تاکنون گزارشی داده نشده است.
اربابی گفت: نوسانات قیمت بنزین تا این لحظه تاثیری بر افزایش قیمتها در حوزههای مختلف از جمله دارو نداشته است.
وی افزود: ناگفته نماند برخی داروها شاید در داروخانهها توزیع شود که زیرپوشش بیمه سلامت نباشند این موضوع پرداخت از جیب مردم را بالا میبرد اما از مردم درخواست داریم هرگونه افزایش قیمت دارو یا تعرفههای پزشکی را به سازمان بیمه سلامت یا سامانه ۱۶۶۶ اعلام کنند.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۶۴ میلیارد تومان از بدهی بیمه سلامت استان به موسسههای طرف قرارداد پرداخت شده است گفت: مطالبات سطح یک مراکز دولتی استان در ۶ ماه نخست امسال به مبلغ ۱۵ میلیارد تومان تاکنون پرداخت شده است.
وی بیان کرد: همچنین ۳۹ میلیارد تومان از مطالبات سه ماه اول سال و ۲ ماه علیالحساب سطح دو موسسههای طرف قرارداد شامل بیمارستانها و کلینیکها، آزمایشگاهها و سایر بخشها پرداخت شده است.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی گفت: در بخش دولتی غیردانشگاهی شامل بیمارستانهای تامین اجتماعی، ارتش، کلینیک سپاه و هلال احمر نیز بدهی پنج ماه نخست سال به مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، بخش خصوصی و خیریهها ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و داروخانههای بخش خصوصی حدود ۶.۵ میلیارد تومان تاکنون پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: در مجموع وضعیت پرداخت بدهیهای بیمه سلامت مناسب است و عقبافتادگی جدی در این زمینه نداریم.
اربابی شمار افراد زیرپوشش بیمه سلامت در استان خراسان جنوبی را ۴۷۵ هزار و ۲۵۵ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۶۴ هزار و ۷۴۲ نفر زیرپوشش صندوق کارکنان دولت، ۱۸ هزار و ۷۷ نفر صندوق سایر اقشار، ۴۵ هزار و ۹۸۵ نفر صندوق سلامت همگانی، ۳۴۲ هزار و ۸۸۰ نفر روستایی و سه هزار و ۵۷۱ نفر صندوق ایرانیان هستند.
وی از ساماندهی ارائه خدمات گرانقیمت درمانی از قبیل ام. آر. آی، عکس رادیولوژی، سونوگرافی و سایر خدمات خبر داد و گفت: طبق یک پروتکل تعریف شده در سازمان بیمه سلامت کشور، برای هر کدام از این خدمات سقفی براساس نیاز بیمار در نظر گرفته شده است.
اربابی اظهار داشت: اگر نیازی بیشتری به استفاده از خدمات درمانی مذکور برای فرد بیمار باشد با تشخیص پزشک ویزیت و در سامانه بارگذاری و ثبت میشود لذا در این زمینه مشکلی برای بیمار ایجاد نخواهد شد.
وی هدف اصلی این طرح را جلوگیری از مراجعات غیرضروری به حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد و افزود: مردم باید دقت کنند این اطلاعات در سامانه موجود و در دسترس پزشکان است لذا باید از در اختیار گذاشتن دفترچه خود به اطرافیان هم خودداری کنند.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی تصریح کرد: با این روش هم هزینهکرد موسسههای طرف قرارداد بیمه هم پرداختی مردم به سمت نیاز واقعی سوق داده میشود.
رییس اداره بیمهگری اداره کل بیمه سلامت خراسان جنوبی هم گفت: آزمون وسع (طرح پوشش اجباری بیمه سلامت) از ۱۳ آبان امسال آغاز شد که در مرحله اول ۸۰۰ نفر ثبت نام کردهاند و این کار توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام میشود.
فاطمه شریفزاده افزود: براساس این آزمون تعداد بیمه شدگان سلامت با توجه به دهکهای درآمدی مشخص خواهد شد.
وی از بیمه شدگان خواست به تمدید دفترچه درمانی خود دقت داشته باشند و قبل از بستری یا مراجعه به پزشک، نسبت به تمدید یا صدور دفترچه اقدام کنند.
رییس اداره بیمهگری اداره کل بیمه سلامت خراسان جنوبی اضافه کرد: از آنجا که صدور دفترچه ۱۰ روز طول میکشد اگر دفترچه تاریخ اعتبار نداشته باشد هزینه درمان و بستری فرد آزاد محاسبه میشود.
وی اظهار داشت: افراد فاقد هر گونه بیمه میتوانند با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت یا اداره بیمه سلامت نسبت به دریافت دفترچه بیمه اقدام کنند.
نظر شما