مسعود برومند روز چهارشنبه در«نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور» اظهار داشت: موضوع اعتبار علمی کشور مهم است و باعث میشود زیر ساخت علمی کشور موجب توسعه شود با این تفاوت که کیفیت باید بر کمیت رجحان پیدا کند.
وی ادامه داد: در شرایط حاضر و چالشهای کشور باید بخشی از توان را به این سمت ببریم و بر حل موضوعات با استفاده از توان علمی گام برداریم و ارزش دهیم.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه باید از خود بپرسیم که آیا با روشی که برای ارتباط صنعت و دانشگاه در پیش گرفتهایم تا ۵ سال آینده پاسخ میگیریم، تصریح کرد: ما نباید در انتظار کارفرمایان باشیم و باید الگوهای جدید و روشهای تازه را با مطالعه دقیق انتخاب کنیم.
برومند عنوان کرد: یکی از تبصرههای پژوهشی قانون این است که ۱ درصد بودجه دستگاهها برای اقدامات و قراردادهای پژوهشی است اما عدد آن نشان از ناکارآمدی سیستم است. جمع عددی حدود ۷ هزار و ۵۰۰ قرارداد از سال ۹۴ بین دستگاههای اجرایی و دانشگاهها منعقد شده است که بیش از ۵ هزار قرارداد منتفی و یا به دلیل طولانی شدن و ندادن بودجه متوقف شده است که به دلیل عدم توجه و دقت در پروژه است.
وی تاکید کرد: نباید اجازه دهیم تعداد پروژههایی که با شکست رو به رو میشود زیاد شود، همچنین باید بدانیم که روشهای قدیمی ناکارآمد است و به دنبال الگوی جدید هستیم.
معاون وزیر علوم عنوان کرد: هر حوزه روش و کار خود را دارد و حوزه علوم انسانی را باید در کنار پروژههای کشاورزی قرار دهیم تا اثر بخشی داشته باشد. بدون در نظر گرفتن علوم انسانی در پروژه، شکست میخوریم. همچنین باید به افراد در کارها انعطاف پذیری دهیم و در آیین نامه اختیارات دانشگاهها حفظ شود.
برومند در ادامه عنوان کرد: در طرح رصد اشتغال حدود ۹۰ دانشگاه اطلاعات ارسال کرده و مشخصات تمام فارغالتحصیلان سال ۹۲ و ۹۳ وارد سامانه وزارت کار و پرونده بیمه آنها بررسی شده است.
معاون وزیر علوم افزود: باید برای اشتغال روستایی و توسعه اشتغال در یک روستا حول موضوعی فعالیت کرده و توسعه دهیم تا روستاییان در کارهای خدماتی اشتغال داشته باشند. در این راستا باید طرحهایی بر مبنای مطالعات دقیق داشته باشیم.
وی با بیان اینکه شخصا از آییننامه ارتقاء لذتی نمیبرم، اظهار داشت: دانشگاهها به تبع هیات امنا میتوانند تصمیمات زیادی بگیرند. آیین نامهها منطبق با شرایط امروز نیست اما باید از ظرفیتهای آنها استفاده شود.
برومند عنوان کرد: دو گرنت در خصوص هدایت و حمایت از طرحها طراحی شده و به زودی اعطا میشود که در راستای تامین نیاز و چالش کشور است. محققان و اعضای هیات علمی باید نیازها را مدون کنند و نیازها را در قالب عناوین به صورت دقیق مطرح شود تا بودجه و گرنت به آنها تعلق بگیرد.
نظر شما