رضا منافی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همچنین عملیات مقاومسازی ١١ هزار و ۶٧٨ واحد روستایی در این شهرستان جریان دارد تا در صورت بروز احتمالی حوادث غیرطبیعی، روستانشینان منطقه در امان باشند.
وی ادامه داد: ۶۱۳ روستا با ۶۲ هزار و ۷۷ واحد مسکن روستایی در ارومیه وجود دارد که مقاومسازی تمامی این واحدها جزو برنامههای مهم این نهاد است.
وی اضافه کرد: از نظر بنیاد مسکن هر واحد مسکونی که در ساخت آن مشخصات کامل فنی آئیننامه ۲۸۰۰ مقررات ملی ساختمان رعایت نشود، مسکن غیرمقاوم نامیده میشود و نیازمند مقاومسازی است.
وی تاکید کرد: روستائیانی که قصد ندارند از این تسهیلات استفاده کنند، میتوانند جهت استفاده از خدمات رایگان مشاوره تخصصی در خصوص اصول فنی منطقه از نظر کارشناسان این ادارهکل بهرهمند شوند تا در صورت بروز حوادث طبیعی آمار تلفات کاهش یابد.
«منافی» با بیان اینکه ایجاد مقاومت لازم برای مقابله با تلفات در حوادثی نظیر زلزله، مهمترین هدف اجرای طرح مقاومسازی مسکن روستایی است، ابراز امیدواری کرد که روستانشینان همراهی بیشتری در این خصوص داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در راستای تشویق روستاییان به مقاومسازی، تسهیلات به ۴۰۰ میلیون ریال به ازای هر واحد مسکونی روستایی افزایش یافتهاست، اضافه کرد: پیش از این سقف تسهیلات پرداختی به مساکن روستایی ۲۵۰ میلیون ریال بود که این رقم ۱۵۰ میلیون ریال بیشتر شدهاست.
۶١٣ روستا با ۶۲ هزار و ۷۷ واحد مسکن روستایی در ارومیه وجود داردو طرح هادی در تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار این شهرستان اجرایی شدهاست؛ طرح هادی روستایی با هدف ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستاییان، هدایت فیزیکی روستاها و تامین عادلانه امکانات انجام میگیرد.
پایه چنین طرحهایی در کشور از سال ۱۳۶۲ هجری شمسی و تحت عنوان روانبخشی روستاها در یکی از نقاط روستایی شهرستان شهرکرد و توسط وزیر مسکن و شهرسازی وقت به اجرا گذاشته شد و در سالهای بعد به خصوص از سال ۱۳۶۶ هجری شمسی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با جدیت تمام پیگیری شد.
تجدید حیات و هدایت روستاها از ابعاد کالبدی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از جمله اهداف مورد نظر در طرحهای مذکور است.
این استان مرزی دارای سه میلیون و ۲۶۵ هزار نفر جمعیت است که ۳۴.۶ درصد از آن در مناطق روستایی و ۶۵.۴ درصد در مناطق شهری سکونت دارند.
نظر شما