مهرداد جوادی روز پنجشنبه در آیین افتتاح انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی استان و گشایش نمایشگاه یلدای صنایع دستی در شهرکرد تاکید کرد: تولید محصولات صنایع دستی بدون توجه به بازار فروش و صادرات آن صرفه اقتصادی ندارد.
به گفته وی،استفاده از پتانسیلهای صنایع دستی استان و بهبود وضعیت تولید انواع هنر صنعتها ، به همراه شناسایی راهکارهای افزایش صادرات در دستورکار این اداره کل قرار گرفته است.
وی بستهبندی صنایع دستی تولیدی را در افزایش میزان صادرات موثر دانست و افزود: در این راستا به تازگی دوره آموزشی بستهبندی صنایع دستی با حضور هنرمندان چهارمحال و بختیاری برگزار شد.
به گزارش ایرنا، رشته بستهبندی دستساز به عنوان دویست و نود ششمین رشته صنایع دستی به تازگی مجوز گرفت.
جوادی تصریح کرد: توجه به بستهبندی محصولات صنایع دستی باعث رونق صادرات، افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و ارتقای تولید خواهد شد.
وی یادآور شد: شناسایی راهکارهای افزایش صادرات صنایع دستی در دستورکار اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
مدیر صندوق کارآفرینی امید چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این صندوق برای توسعه تولید در صنایع دستی تسهیلات بانکی با ۶ درصد سود، تنفس ۶ تا ۱۲ ماهه و بازپرداخت ۶۰ تا ۷۲ ماهه پرداخت می کند.
مرتضی لیریایی تاکید کرد: انواع تولیدات صنایع دستی چهارمحال و بختیاری جزو هنرصنعت های مطرح در کشور است.
وی اظهار داشت: بسیاری محصولات صنایع دستی چهارمحال و بختیاری بنام استانهای دیگر عرضه و فروخته میشود.
لیریایی تصریح کرد: صندوق کارآفرینی امید چهارمحال و بختیاری برای پرداخت تسهیلات اشتغالزایی صنایع دستی محدودیت و مشکلی ندارد.
به گزارش ایرنا، نمایشگاه یلدای صنایعدستی از روز پنجشنبه تا یکشنبه یکم دیماه امسال برپا است.
در این نمایشگاه آثاری از هنرمندان استانهای اصفهان و چهارمحال و بختیاری به نمایش گذاشته شد.
همزمان با برپایی نمایشگاه یلدای صنایعدستی، انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی چهارمحال و بختیاری نیز افتتاح شد.
برگزاری کارگاههای آموزشی صنایع دستی از برنامههای جنبی پیشبینی شده در زمان برگزاری نمایشگاه یلدای صنایعدستی در چهارمحال و بختیاری به شمار میرود.
علاقهمندان برای بازدید از نمایشگاه یلدای صنایعدستی چهارمحال و بختیاری میتوانند از امروز پنجشنبه ۲۸ آذر تا یکشنبه یکم دیماه امسال از ساعت ۱۰ تا ۱۸ به نشانی شهرکرد – خیابان سعدی – کوچه ۵۴ – پلاک ۱۰ مراجعه کنند.
چهارمحال و بختیاری افزونبر ۱۲ هزار هنرمند صنایع دستی دارد که از این تعداد ۳ تا ۶ هزار نفر در فصلهای مخلتف سال فعالیت میکنند.
هماکنون ۵۲ رشته صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
بافتههای داری مانند فرشبافی، گلیمبافی، جاجیمبافی و قالیبافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاهمالی، گیوه دوزی، سرمهدوزی، منبتکاری، سفالگری، خورجینبافی، بافت سیاه چادر، قفلسازی، حجاری، گرهچینی، احجام فلزی خاتم و مشتقات آن ها از مهمترین صنایع دستی شهری، روستایی و عشایری این استان است.
در سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶ حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار دلار محصولات نمدی از چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور صادر شد و این نشان میدهد این محصول میتواند یکی از مهمترین کالاهای صادراتی استان باشد.
هماینک ۵۰۰ هنرمند نمدمال در ۱۵ کارگاه بزرگ تولیدی چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند که از این تعداد ۴۰۰ نفر در شهرکرد و ۱۰۰ نفر در بروجن هستند.
تاکنون ۲۵۰ فقره مجوز صنایع دستی برای این رشته صادر شده و ۴ شرکت فعال در تولید و صادرات نمد در چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند.
در خرداد ۱۳۹۰ نمدمالی چهارمحال و بختیاری جزو میراث ناملموس ملی به ثبت رسیده است.
با توجه به کاربرد زیاد نمد، قابلیت استفاده این تولیدات در صنایع گردشگری، خودروسازی، دفاع و ورزش نیز وجود دارد.
تولید محصولات نمدی چهارمحال و بختیاری به دو روش سنتی و نوین صورت میگیرد که امروزه در بخش تولید نمدهای نوین به علت نوآوری و کاربردهای مختلف افزونبر ۴۰ نوع محصول نمد تولید و روانه بازار مصرف میشود.
نظر شما