ساختار نهایی وزارت میراث فرهنگی اعلام می‌شود

تهران- ایرنا- معاون توسعه مدیریت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، از تدوین ساختار نهایی وزارتخانه پس از احصای شرح وظایف به دولت خبر داد.

محمد خیاطیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به این که پس از تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه، قرار شد طی یک‌سال بررسی و تحقیقات برای احصا دقیق وظایف این وزارتخانه انجام شود، گفت: ما اکنون برای جلوگیری از بروز وقفه در عملکرد این وزارتخانه برنامه‌ای موقت به سازمان دارای و استخدامی ارسال کردیم تا ساختار جدید را تدوین کنیم.

وی افزود: سازمان امور اداری و استخدامی کشور، ساختار جدید پیشنهادی را بر اساس قانون برنامه ششم توسعه و قانون خدمات مدیریت کشوری تطبیق می‌دهد و در صورت نداشتن تقابل و تضاد، ساختار پیشنهادی به چارت وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تبدیل می‌شود.

خیاطیان افزود: تغییر ساختار این وزارتخانه به منظور نگاهی تخصصی است و به منظور بهبود عملکرد اینوزارتخانه انجام می‌گیرد و در اولین قدم لزوم تشکیل اداره‌کل برنامه‌ریزی، ذیل معاونت سرمایه‌گذاری و امور مجلس آغاز شده است.

وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در تبیین چارت جدید وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باید به آن توجه داشته باشیم، حذف اقدامات و فعالیت‌های موازی در این وزارتخانه است که در این خصوص نیز ادغام اداره‌کل امور مجامع و تشکل‌های مردم‌نهاد و اداره‌کل همکاری و توافق‌های ملی گردشگری را در دستور کار قرار داده‌ایم و این دو اداره‌کل با یکدیگر ادغام و ذیل معاونت گردشگری در قالب یک اداره‌کل جدید فعالیت خواهند کرد.

خیاطیان در ادامه به موضوع تغییرات صورت‌گرفته در معاونت توسعه مدیریت و معاونت سرمایه‌گذاری و امور مجلس این وزارتخانه پرداخت و گفت: اداره کل حقوقی و املاک با توجه به مأموریت و فعالیتی که دارد، به معاونت توسعه مدیریت منتقل خواهد شد و اداره‌کل برنامه‌ریزی و بودجه نیز ذیل معاونت سرمایه‌گذاری و امور مجلس فعالیت خواهد کرد. تمام این تغییرات منوط به تأیید سازمان اداری و استخدامی است و در صورت تأیید این سازمان این تغییرات اعمال می شود.

پروسه تبدیل سازمان به وزارتخانه

بیش از ۸ سال است که موضوع تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مطرح بود و همواره مخالفان و موافقی در مورد آن اظهار نظر کرده‌اند. سرانجام نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح یک فوریتی تشکیل وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را تصویب کردند که پس از تایید شورای نگهبان در تاریخ ۲۶ مرداد از سوی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهوری ابلاغ شد.
رئیس جمهوری ۲ روز بعد (۲۸ مرداد ۱۳۹۸) در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قانون تشکیل «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی» را برای اجرا به نهاد ریاست جمهوری و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد. حسن روحانی همچنین در حکمی علی اصغر مونسان را به سرپرستی این وزارت تازه تاسیس منصوب کرد.
مونسان پیشتر در جلسه‌ای با کمسیون مستقلین مجلس شورای اسلامی با تشریح عملکرد سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از توسعه بوم‌گردی در کشور با دستاورد اشتغال و درآمدزایی برای روستاییان خبر داد و گفت: میزان گردشگری ورودی از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در سال ۹۶ به ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در سال ۹۷ رسیده است. همچنین میزان گردشگر ورودی در چهار ماهه اول ۹۸ نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد رشد را نشان می دهد.

وی همچنین سند توسعه گردشگری کشور را که با همکاری سازمان جهانی گردشگری و یونسکو در حال تدوین است مشخص کننده آینده گردشگری کشور خوانده است.
گزینه پیشنهادی حسن روحانی برای پذیرفتن مسئولیت در وزارتخانه جدید بر اهیمت اقدامات صورت گرفته در مورد تجاری‌سازی صنایع‌دستی تاکید داشته و معتقد است این طرح که از سال ۹۶ آغاز شده باید همچنان ادامه و ارتقا یابد. 
به گفته وی در این طرح مسائلی چون بسته‌بندی محصولات صنایع‌دستی و برندسازی و نیز به کارگیری طراحان صنعتی کنار هنرمندان سنتی مورد توجه قرار گرفته تا علاوه بر روزآمد شدن طرح‌ها، صنایع دستی کاربردی شده و در جذب مشتری بازار نیز توفیق یابد.

علی اصغر مونسان در پایان این جلسه با ۱۶۳ رای موافق، ۸۷ رای مخالف و ۵ رای ممتنع از ۲۵۵ نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی به عنوان نخستین وزیر  میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انتخاب شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha