پاکستانی ها در برخی از شهرهای این کشور نیز این شب را به عنوان اولین شب زمستان می دانند و با برگزاری جشن سنتی موسوم به «مه فنگ» به استقبال فصل سرما می روند.
براساس این گزارش، آیین ویژه شب یلدا علاوه بر سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد، در شهرهای راولپندی، لاهور، کویته، پیشاور و کراچی از سوی خانههای فرهنگ ایران برپا شد.
«سید محمد علی حسینی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان در این آیین با تبریک فرارسیدن این شب به ایرانیان، برگزاری این آیینها را بهانهای برای دور هم بودن و استفاده از فرصتها برای گسترش دوستی ها و مهربانی ها عنوان کرد.
وی همچنین درخصوص فلسفه شب یلدا و آغاز غلبه نور بر ظلمت صحبت کرد. سفیر ایران سپس به اهمیت نقش ایرانیان خارج از کشور در حفظ و گسترش فرهنگ ایرانی و اسلامی، اهمیت دورهمی دیپلمات ها و کارکنان سفارت در افزایش فضای نشاط و شادابی اشاره کرد.
در این مراسم دیپلمات ها، خانواده های آنان و جمعی از ایرانیان مقیم اسلام آباد در سفارت ایران در اسلام آباد گردهم آمدند.
این مراسم با سخنرانی دکتر «رضوان فر» استاد مردم شناسی درخصوص شب چله یا یلدا و اهمیت گرامیداشت این شب در فرهنگ ایرانی ادامه یافت.
دانش آموزان مرکز آموزشی امام حسین (ع) سرود شب یلدا را اجرا کردند و در پایان این مراسم، شعر خوانی و آیین فرهنگی گرفتن فال حافظ به اجرا گذاشته شد.
برگزاری مسابقه حافظ خوانی از بخش های آیین شب یلدا در سالن اجتماعات سفارت ایران در پاکستان بود که مورد استقبال شرکت کنندگان قرار گرفت.
آیین های شب یلدا در مناطق مختلف ایالت گلگیت-بلتستان در شمال پاکستان موسوم به جشن مه فنگ برگزار می شود و همزمان برخی از شهرهای ایالت بلوچستان و خیبرپختونخواه نیز شاهد برپایی مراسم های سنتی استقبال از فصل زمستان است.
جشن شب یلدا یا شب چلّه از کهنترین جشنهای ایرانی است که در آن، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها در نیمکرهٔ شمالی، که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته میشود.
خانوادههای ایرانی در شب یلدا، معمولاً شامی فاخر و همچنین انواع میوهها و رایجتر از همه هندوانه و انار را مهیا و دور هم سرو میکنند.
نظر شما