به گزارش ایرنا در این آیین که تا پاسی از شب ادامه داشت ایرانیان مقیم چین در کنار خانواده هایشان، با برگزاری برنامه های متنوع یلدا را گرامی داشتند.
اجرای موسیقی سنتی و دف نوازی توسط گروه اکسیر عشق، برنامه های سرگرم کننده و آموزنده برای کودکان، اجرای مسابقه و شعر خوانی از جلوه های بارز این مراسم بود.
این مراسم با همت موسسه گنج پارسی و با همکاری رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین و چند موسسه و نهاد چینی و ایرانی دیگر برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر ایرانیان مقیم چین، شماری از شهروندان چینی دوستدار فرهنگ و آیین های ایرانی نیز حضور داشتند.
در فرهنگ مردم چین شبی به نام ˈیلداˈ وجود ندارد اما شب های بلند زمستان و فرا رسیدن این فصل دارای سنت خاصی است که به فرهنگ ایرانی نزدیک است در فرهنگ چین شبی به نام 'دونگ جی' به معنای آغاز زمستان وجود دارد که در این شب مردم چین نیز مانند شب یلدای ایرانیان، تا پاسی از شب بیدار مانده و آن را جشن می گیرند.
تقریبا در سراسر چین مردم شب های طولانی زمستان را فرصتی مناسب برای دور هم بودن و سرگرم شدن با خاطرات بزرگان و پیران فامیل توام با خوردن تنقلات و میوهای فصل و دیدن برنامه های تلویزیونی سپری می کنند.
اگرچه برگزاری مراسمی به غنی بودن آیین ایرانیان برای شب یلدا دیده نمی شود اما نوعی از ویژگی های فرهنگی و نزدیکی مناسبات دیرینه دو کشور را می توان در رفتار و برنامه های خانواده های چینی دید.
چینی ها مانند ایرانیان به خوردن هندوانه دراین ایام بسیار توجه دارند و جالب اینجاست که بجز فصل زمستان و شب یلدا که مردم هندوانه مصرف می کنند، در طول فصل گرما مردم این کشور مراسمی با عنوان ˈجشن هندوانه ˈ دارند.
در پایان این مراسم جوایز نفیسی مانند آثار هنری و صنایع دستی و همچنین بلیط رفت و برگشت پکن - تهران به قید قرعه به شرکت کنندگان اهدا شد.
نظر شما