اقتصاد جهان امسال آهستهترین روند رشد را داشت. به تعبیر صندوق بینالمللی پول، این روند خود رکوردی در آهستگی رشد اقتصادی از یک دهه پیش تا به حال، یعنی از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ محسوب میشود.
امسال افزایش موانع تجاری و عدم اطمینان ناشی از آن روی احساسات تجاری و فعالیتهای اقتصادی سنگینی میکرد. در چین و اقتصادهای توسعه یافته، این مشکلات باعث آهستگی ساختاری در روند اقتصاد شد.
صندوق بینالمللی پول در بررسی خود از روند اقتصاد جهان در سال ۲۰۱۹، ایران را نیز جزء کشورهایی ذکر میکند که اقتصاد آن از شرایط جهانی آسیب جدی دیده است.
این نهاد بینالمللی مینویسد: «فشارهایی بیشتری نیز بر اقتصاد جهان از ضعف اقتصادهای بزرگ نوظهور مانند برزیل، هند، مکزیک و روسیه وارد شد. استرسهای ناشی از بدتر شدن اوضاع اقتصاد کلان به دلیل سختتر شدن شرایط مالی(آرژانتین)، تنشهای ژئوپلتیکی(ایران) و آشوبهای اجتماعی(ونزوئلا، لیبی، یمن) این تصویر آشفته از اقتصاد جهان را شکل دادند.»
صندوق بینالمللی پول در آخرین گزارش خود، نرخ رشد تولید ناخالص جهان در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ را به ترتیب ۳.۰ و ۳.۴ درصد پیشبینی کرد که نسبت به پیشبینی اعلامشده در گزارش قبلی به ترتیب ۰.۳ و ۰.۲ واحد درصد کاهش یافته بود.
بانک جهانی نیز پیش از این در گزارشی درباره وضعیت اقتصاد جهانی نوشته بود: «اقتصاد جهان به آهستهترین سرعت رشد خود در سه سال اخیر رسیدهاست. اقتصاد، در مسیر ثبات قرار دارد اما نیروی محرک آن شکننده و با ریسکهای حیاتی مواجه است. تجارت و سرمایهگذاری بینالمللی ضعیفتر از آن چیزی است که برای امسال پیشبینی میشد. فعالیتهای اقتصادی در بیشتر کشورهای توسعهیافته به خصوص در منطقه یورو و اقتصادهای بزرگ نوظهور، از سال قبل کمتر و آهستهتر شده است.»
نظر شما