احمد حاجی حسینی مسگر یکشنبه شب درجلسه شورای حفاظت از منابع آب استان قم افزود: کاهش مصرف آب دربرنامه سازگاری با کم آبی در بخشهای شرب ۱۱، خدمات و صنعت ۲۰، کشاورزی ۱۳۲ و فضای سبز ۳۷ میلیون مترمکعب، در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیش از پروژه انتقال آب از سرشاخههای دز، برداشت آب از چاهها به اوج رسیده و کیفیت آب بسیار پایین آمده بود، خاطرنشان کرد: درحال حاضر بیش از ۶۰ درصد از منابع آب شرب استان قم از سرشاخه های دز تأمین میشود.
مدیرعامل آب منطقه ای استان قم گفت: با ادامه روند کنونی مصرف آب در استان، بعد از سال ۱۴۰۵ نیاز به تأمین جدید منابع آبی برای قم داریم، از این رو باید کاهش مصرف و برنامه سازگاری با کم آبی دربخشهای مختلف را با جدیت پیگیری کنیم.
وی از استفاده شهرداری از آب شرب برای آبیاری فضای سبز و نامشخص بودن این میزان مصرف انتقاد کرد و گفت: مقدار آب قابل برنامهریزی در حوزه شرب و صنعت ۹۶ میلیون مترمکعب و در حوزه کشاورزی ۳۰۰ میلیون مترمکعب است، اما بخش کشاورزی بیش از ۱۰۰ میلیون مترمکعب از این میزان مصرف بیشتری دارد.
حسینی مسگر با بیان اینکه ساعت کارکرد برق برای چاههای کشاورزی ۳ هزار ساعت مجاز است، تصریح کرد: درسال آینده تا ۴ هزار و ۵۰۰ ساعت کارکرد برق معاف از جریمه است، اما بالاتر از آن درصدی از تعرفه تجاری محاسبه میشود.
وی با اشاره به قطع حقابههای کشاورزی و زیست محیطی استان قم پس از احداث سدها و بندهای بالادست، اظهار داشت: سطح آب زیرزمینی در استان بیش از ۳۵ متر افت داشته و شوری آب تشدید شده که متأسفانه شرایط بسیار نامطلوبی است.
جلسه شورای حفاظت از منابع آب با حضور استاندار و جمعی از مدیران و رؤسای دستگاههای اجرایی در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد.
نظر شما