«علی خدایی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا درباره مسکن کارگری گفت: تبصره ۱ و ۲ ماده ۱۴۹ قانون کار تکالیفی را برای نهادهای مختلف حاکمیتی برای حل موضوع مسکن کارگران در نظر گرفته است و اصلاح آئین نامه این تبصره در سالهای متمادی مورد غفلت قرار گرفت.
وی افزود: این ماده قانونی در حال حاضر در مرحله اصلاح به روز رسانی است که تکلیف وزارت مسکن، شهرداری و نهادهای مختلف را مشخص میکند
خدایی گفت: اصلاح این آئیین نامه در دستور شورای عالی کار بوده است و این اصلاح باید توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت راه و شهرسازی انجام و به هیات دولت ارائه شود. با پیگیری شورای عالی کار در حال حاضر اصلاح این آئین نامه شروع شده است.
وی اظهارداشت: روز گذشته تفاهم نامهای بین وزارتخانههای تعاون، کار و رفاه اجماعی و راه و شهرسازی امضا شد و با امضای آن و اصلاح تبصره ۱ و ۲ ماده ۱۴۹ قانون کار در بلندمدت برای کارگران مفید خواهد بود.
نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه در نوشتن طرحهای مسکن کارگری مشکلی نداشتیم، افزود: در دولتهای مختلف طرحهای خوبی آماده شده است و مشکل اصلی در اجرای این طرحهاست و باید منتظر نتیجه کار باشیم.
وی با اشاره به طیف گسترده جامعه کارگری، اظهارداشت: طرح ملی مسکن کارگران شاید نتواند مشکل همه کارگران را حل کند اما بخشی از مشکلات آنها را پوشش خواهد داد.
اسدی گفت: منظور از طیف گسترده پائینترین و بالاترین دستمزدهاست و هر کدام از این طرحها میتواند بخشی از مشکلات کارگران را حل کند.
نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: در حال حاضر جامعه هدف ما حداقل بگیران هستند که با طرحهای ملی مسکن کارگری نمیتوانند صاحب خانه شوند و بر این اساس شورای عالی کار به دنبال طرحهای دیگری برای این قشر از جامعه است.
وی افزود: گسترش تعاونیها، اصلاح آئین نامه تبصره ۱ و ۲ ماده ۱۴۹ قانون کار از جمله اقدامات شورای عالی کار در تامین مسکن کارگران است.
اسدی تصریح کرد: درخواست ما در گروههای کارگری اصلاح ساختارها و قوانین کارگری است و به دنبال اصلاح وضعیت و کاهش مشکلات این قشر زحمتکش جامعه هستیم.
وی افزود: هیچکدام از این موارد در کوتاه مدت مشکل کارگران را برطرف نمیکند و ما باید به دنبال این باشیم که دستمزد کارگران را در حدی افزایش دهیم که حداقل بخشی از مشکلات را حل کنیم و در برنامههای بلندمدت به مسکن کارگری برسیم.
نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: به عنوان گروه کارگری مطالبه گر هستیم و مطالبات خود را خواهیم داشت و باید از دولت و کارفرمایان پرسید که در شرایط موجود آیا واقعیت را قبول میکنند یا همچون گذشته به دنبال استفاده از قدرت خود برای تعیین مزد غیرمنطقی خواهند بود.
«محمد شریعتمداری» روز یکشنبه در مراسم امضای تفاهمنامه ساخت مسکن با وزارت راه و شهرسازی گفت: برای ١٤ میلیون خانواده کارگری، سه میلیون و ٣٠٠ هزار نفر بازنشسته تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی و یک و نیم میلیون بازنشسته تحت پوشش صندوق بازنشسته کشوری خانه ساخته می شود.
وی در باره تامین منابع مالی ساخت مسکن برای کارگران بازنشستگان و مستمری بگیران گفت:تامبن منابع این تفاهمنامه ازظرفیت دو بانک رفاه کارگران و بانک توسعه و تعاون و همینطورصندوق تامین اجتماعی و صندوق سازمان بازنشستگی است، همینطور بانک مسکن از طرف وزارت راه و شهرسازی یکی دیگر از منابع مالی برای تحقق تفاهم امروز است.
نظر شما