شمع جشن ملی ثبت جنگل‌های هیرکانی در مازندران روشن شد

ساری - ایرنا - جمعی از دوستداران طبیعت و میراث فرهنگی از استان‌های مازندران ، خراسان شمالی ، سمنان، گیلان و گلستان شامگاه پنجشنبه با حضور دو وزیر دولت شمع جشن ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی را در بابلسر روشن کردند.

علی اکبر مونسان وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی و فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی به نمایندگی از هیات دولت در این جشن ملی حضور دارند.

در این جشن مسئولان و پژوهشگران استان های گیلان ، گلستان ، سمنان و خراسان شمالی نیز حضور دارند، استان هایی که بخشی از جنگل های هیرکانی در جغرافیای آنها قرار دارد.

هدف از برگزاری جشن ثبت جهانی هیرکانی آشنایی همه اقشار جامعه از مدیران تا مردم با این سرمایه ملی و میراث جهانی اعلام شده است.

ایجاد همصدایی و نگاهی واحد نسبت به جنگل های هیرکانی و همچنین آگاهی رساندن به شهروندان بویژه در استان های شمالی در باره چگونگی مراقبت و حفاظت از این جنگل ها هم از دیگر اهداف این جشن است. 

در حاشیه محل برگزاری جشن ثبت جهانی هیرکانی نمایشگاه صنایع دستی استان های شمالی کشور برپا شده است و هنرمندان و صنعت کاران این استان ها با نمایش چگونگی تولید کارهای هنری خویش ، شرکت کنندگان را مجذب کردند.

قرار است در این جشن از زحمات پژوهشگران عرصه ثبت جهانی جنگل های هیرکانی قدرانی شود.

جنگل هیرکانی ۱۴ تیر ماه امسال در چهل و سومین اجلاس کمیته میراث جهانی در باکو در فهرست میراث جهانی ثبت شد.

بر اساس نقشه منتشر شده از سوی کمیته ملی میراث جهانی، ۶ لکه از ۱۲ لکه ثبت شده جنگل های هیرکانی در مازندران واقع است. این لکه ها شامل جنگل " بولا " در شهرستان ساری، جنگل " واز " در شهرستان نور، جنگل " الیمستان " در شهرستان آمل، حوزه ۴۵ و ۴۶ جنگل بخش کجور شهرستان نوشهر، جنگل " خشکه داران " شهرستان تنکابن و جنگل " چهارباغ " شهرستان چالوس است.

بعد از باغ عباس آباد بهشهر، جنگل های هیرکانی دومین میراث جهانی استان مازندران است که ثبت جهانی شده است.

جنگل‌های هیرکانی با ۱.۹ میلیون هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلی‌داغ در شرق استان گلستان، در گستره‌ای به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد. بخش کوچکی از جنگل‌های هیرکانی ههم در کشور آذربایجان واقع است.

در زمان حاضر جنگل‌های هیرکانی، زیست بوم ۲۹۶ گونه پرنده و ۹۸ گونه پستاندار است. همچنین ۱۵۰ گیاه بومی درختی و بوته‌ای (مانند شمشاد و انجیلی) نیز در آن یافت می‌شود.

علاوه بر این وزرای اقتصادی دولت امروز در سفر استانی خود از مناطق و طرح های گردشگری و اقتصادی مازندران از جمله کاخ صفی آباد بهشهر ، تالاب بین المللی میانکاله و چند طرح دیگر بازدید کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha