امروز بخشی از شصت و هشتمین نشست صحن شورای اسلامی شهر همدان به دلایل آلودگی و کوتاهی پیرامون اطلاع رسانی مطلوب از شرایط آن در سطح شهر پرداخته شد.
نشستی که اعضای شورای شهر همچنان سعی در نگران شمردن شرایط آلودگی و سهل انگاری ها داشتند اما علیمردان طالبی مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان دلایل متعدد را عامل آلودگی هوا عنوان کرد.
البته مدیرکل مدیریت بحران استانداری با گلایه از برخی اعضای شورای اسلامی شهر همدان، تاکید کرد: نباید مباحث بدون آگاهی به شبکه های اجتماعی کشیده شود.
وی همچنین اشاره کرد که مدیر پاسخگو است اما تاکنون هیچ یک از اعضای شورا پیرامون وضعیت هوا و سایر مسایل مرتبط با او تماس نداشتهاند.
طالبی با اشاره به اینکه نمی توان خارج از قانون اقدامی صورت داد، گفت: انتظار ما برقراری ارتباط است نه اینکه موضوع در شبکه های مجازی مطرح شود چرا که تصورهای مختلفی بابت آن انجام میشود.
وی با بیان اینکه از یکم تا چهارم دی ماه جاری چهار جلسه کمیته اضطراری آلودگی هوا برگزار شده، افزود: شاخص کیفیت هوا با ۱۲ ساعت پایداری همان هوا ارزیابی و مشخص می شود که اغلب در سطح ناسالم در گروه های حساس بود.
مدیرکل بحران استانداری همدان اضافه کرد: شاخص آلودگی اگر بیش از ۳۰۰ باشد، بحرانی محسوب می شود و سازمان محیط زیست مسئول نظارت بر این شاخص است.
وی با تاکید بر اینکه هر دستگاهی پیرامون آلودگی هوا و سایر شرایط بحرانی وظیفه ای دارد که باید به نحو احسن اجرا کند، گفت: نمی توان با هر وضعیتی اقدام به تعطیلی مدارس کرد و موجب ضرر به سیستم آموزشی شد.
طالبی افزود: تعطیل کردن مدارس برای ما ساده است اما باید توجه داشت که تعطیلی ها تاثیر منفی در حوزه آموزش و پرورش دارد و تا حد امکان نباید این تصمیم را داشت.
وی گفت: برای هرگونه تصمیم گیری پیرامون تعطیلی مدارس بابت برودت هوا نیز به استناد هشدار و اخطار هواشناسی توجه میشود.
تاثیر ۱۷۰ اتوبوس در آلودگی همدان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان تردد مستمر اتوبوس های ناوگان حمل و نقل عمومی آن هم به صورت دیزلی را یکی از دلایل اصلی در آلودگی همدان دانست.
طالبی افزود: هیچ یک از این اتوبوس ها معاینه فنی ندارد ضمن اینکه به دلیل نبود جایگاه سوخت گیری یورو ۴، از یورو ۲ گازوییل استفاده می شود که دودزا است.
وی اضافه کرد: این اتوبوس های ناوگان عمومی فقط ساعاتی خاموش هستند و نقص فنی نیز در آنها دیده میشود.
این مقام مسوول ذرات آلودگی هوا را ناشی از سوخت ها دانست و گفت: برخی از آلاینده ها دست ما است که نسبت به رعایت و کنترل آن کوتاهی میشود.
وی ادادمه داد: ۲ سال متوالی اصرار بر زوج و فرد شدن تردد خودروها حتی در رینگ اول و دوم داریم که اقدامی صورت نگرفته است در حالیکه درصدی از آلاینده ها را کاهش میدهد.
طالبی با اشاره به شایعه های هفته قبل مبنی بر رسیدن میزان آلودگی در دستگاه پایش هوا به مرز ۵۰۰ گفت: به دلیل خراب بودن دستگاه پایش این نقص فنی ایجاد شد.
وی اظهار داشت: با تشکیل کمیته اضطراری مشخص شد که به دلیل ضربه وارد شدن به دستگاه پایش، این اشتباه در نمایشگر نشان داده شده و غیر واقعی است.
طالبی محیط زیست را مسوول اطلاع رسانی در آلودگی هوا دانست و گفت: علوم پزشکی نیز به لحاظ بهداشتی باید پاسخگوی مردم باشد.
همدان آلوده نیست
شهردار همدان نیز در این نشست گفت: همدان از کیلومترها قابل رویت است و نباید شهر را آلوده نامید.
عباس صوفی افزود: اشتباه محیط زیست و خرابی دستگاه پایش باعث شد تا شهر آلوده معرفی شویم در حالیکه دایره دار شهر پاک هستیم.
وی اضافه کرد: شهرداری این آمادگی را دارد تا در نقاط مختلف شهر نسبت به جانمایی برای نصب دستگاه پایش اقدام کند و امیدواریم محیط زیست اقدام لازم را صورت دهد.
صوفی خطاب به محیط زیست گفت: هر چند نقطه شهر نیاز باشد، مجوز نصب ایستگاه پایش را میدهیم.
شهردار همدان نداشتن اتوبوس های ناوگان حمل و نقل شهری از معاینه فنی را تکذیب کرد و گفت: پس از اتفاق اتوبوس حادثه دیده در دانشگاه آزاد تهران، تمام اتوبوس ها را به اجبار معاینه فنی کردیم.
صوفی اظهار داشت: همدان پاک ترین شهر است و کم کاری محیط زیست را چرا باید به حساب این وضعیت بگذاریم.
سردرگمی مردم درست نیست
عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز گفت: سردرگمی مردم در اطلاع از جزییات شرایط بحرانی درست نیست و انتظار ما اطلاع رسانی مناسب و آگاهانه است.
ابراهیم مولوی افزود: به عنوان نماینده مردم انتظار داریم که به طور شفاف موارد بحرانی را به مردم اطلاع دهند تا در کنترل و پیشگیری ها اقدام شود.
وی اضافه کرد: در بحث آنفلوآنزا و آلودگی هوا مردم اطلاع درستی را دریافت نکردند و نگرانی ها تشدید شد.
مولوی با تاکید بر مسوولیت محیط زیست در اطلاع رسانی مناسب گفت: شهرداری آمادگی دارد تا چهار نقطه از شهر را برای نصب دستگاه پایش و آنالیز کیفیت هوا اختصاص دهد.
نظر شما