به گزارش پایگاه خبری یونایتدپرس، محققان با بررسی دو نوع پشه Anopheles gambiae و Anopheles coluzzii که متداولترین انواع پشه مالاریا در غرب آفریقا محسوب میشوند، متوجه شدند این پشهها در برابر حشرهکشها مقاوم هستند.
با بررسی موضوع در آزمایشگاه مشخص شد این مقاومت در اثر تجمع یک گروه منحصربه فرد از پروتئینهای چسبنده موسوم به SAP۲ در پای حشرات ایجاد میشود. محققان با غیرفعال کردن این پروتئین توانستند مقاومت پشهها را در برابر حشرهکش از بین ببرند و تحریک ژنهای مربوط به تولید پروتئین بیشتر، موجب افزایش مقاومت پشهها شدند. به گفته محققان، پشههای آنوفل در مجاورت ترکیبات pyrethroid که به عنوان حشرهکش در پشهبندها استفاده میشوند، پروتئینهای مذکور را بیش از پیش تولید میکنند.
بر اساس این تحقیقات، پشهها از مکانیزمهای مختلفی برای ایجاد مقاومت در برابر حشرهکشها استفاده میکنند و به همین علت توسعه روشهای جدید برای کنترل و نابودی آنها ضروری است.
به گفته محققان، پروتئین SAP۲ در زمان فرود پشه روی پشهبند، مستقیما با مولکولهای سموم تماس برقرار میکند و همین موضوع امکان استفاده از سایر ترکیبات شیمیایی مانند synergist piperonyl butoxide را برای نابودی پشهها فراهم میکند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature منتشر شده است.
تهران- ایرنا - محققان دانشگاه LSTM واقع در لیورپول انگلیس، دریافتند برخی پشههای ناقل مالاریا توانایی احساس سموم را با پای خود دارند و این توانایی موجب مقاومت آنها در برابر حشرهکشها میشود.
اخبار مرتبط
-
طراحی پشهبند جدید برای مقابله با پشههای مقاوم به حشرهکش
تهران- ایرنا- محققان موسسه آموزشی LSTM واقع در لیورپول انگلیس، پشهکش جدیدی طراحی کردند که…
-
کنترل مالاریا با بوتاکس
تهران- ایرنا- محققان دانشگاههای استکهلم و لوند در سوئد با همکاری محققان دانشگاه کالیفرنیا…
-
گياهي كه نزديك شدن حشرات مهاجم را بو مي كشد
تهران– ايرنا- محققان دريافتند يك گونه گياهي حس بويايي دارد و از آن براي تشخيص موقعيت حشرات…
-
درمان مالاریا با پروتئین مصنوعی
تهران - ایرنا - پژوهشگران استرالیایی موفق به ساخت پروتئینی شده اند كه علاوه بر درمان مالاریا…
-
ساخت نسل جدید سمعك با الهام از حشرات
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه تورنتو دریافتند كه ساختار شنوایی نوعی پشه بومی مكزیك به نام Orima…
نظر شما