کارخانه پارس کروم خزر که مواد اولیه مورد نیاز شرکت های چرم سازی ایران را تامین می کرد از سال ۹۵ به دلیل مشکلات نقدینگی و کارگری ناشی از ضعف مدیریتی دچار بحران و سپس فعالیتش متوقف شد، اما اکنون در سال رونق تولید با واگذاری به سرمایه گذار جدید، فعالیتش را از سر گرفته است.
مدیرعامل و سرمایه گذار این شرکت روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت که کارخانه پارس کروم خزر با سرمایه ۲۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی به مدار تولید برگشت.
علی اکبری نوذری افزود که این واحد صنعتی ماهانه ظرفیت تولید حدود ۲۰۰ تن سولفات بازیک را دارد و با برگشت به مدار تولید ، قادر است مواد اولیه چرم سازی را که پیش از این از کشورهای چین، روسیه، ترکیه و سنگاپور وارد می شد، تامین کند.
وی گفت که آلیاژ سولفات تولیدی در این واحد صنعتی بیش از مواد اولیه وارداتی از خارج است و به همین دلیل هم می تواند صرفه اقتصادی بیشتری برای کارگاه های چرم سازی داشته باشد.
همچنین با بازگشت این کارخانه به تولید ، حدود ۸۰ کارگر مشغول به کار شدند. پیش از تعطیلی یکصد کارگر در این کارخانه فعالیت داشتند.
پیش بینی می شود با فعالیت مستمر کارخانه پارس کروم خزر ، مواد اولیه سولفات بازیک دستکم ۵۰۰ کارگاه چرم سازی کشور تامین شود.
پرداخت مطالبات گام اول
مدیرعامل پارس کروم خزر توقف فعالیت این کارخانه را ضربه ای بزرگ به تولید و روند بازگشتش به فعالیت توصیف کرد و توضیح داد : در مدت تعطیلی این واحد صنعتی توربین، کابل و مواد اولیه موجود در انبار به ارزش حدود ۱۰ میلیارد ریال به سرقت رفت که تمام این تجهیزات برای راه اندازی مجدد از بازار خریداری و به کارخانه حمل و نصب شد.
اکبری نوذری یکی از تبعات توقف فعالیت کارخانه را انباشت بدهی ها برشمرد و گفت : در حال حاضر پرداخت مطالبات کارگری و طلب افراد حقیقی و حقوقی از اولویت های مدیریت جدید است و در قرارداد واگذاری آن هم تاکید شده تا مطالبات معوقه از محل درآمد ناشی از فعالیت کارخانه پرداخت شود.
وی با اعلام این که برای راه اندازی مجدد این واحد صنعتی هیچ کمک تسهیلاتی از بانک ها دریافت نشده و تنها با آورده شخصی فعالیت از سر گرفته شد، ابراز امیدواری کرد تا از این پس این واحد صنعتی بتواند از حمایت لازم مسئولان و دستگاههای ذیربط حمایت از تولید برخوردار شود.
اکبری نوذری با گلایه از آنچه که بی توجهی مسئولان ذیربط در حمایت از این واحد صنعتی به خصوص در زمان راه اندازی دوباره نامید ، گفت : در شرایط فعلی که این واحد سرپا شد و به نوعی دود سفید ناشی از فعالیت مجدد از آن بلند شد، مسئولان نیز وارد شدند و برای کمک به این واحد اعلام آمادگی کردند که امیدوارم این رویه به صورت عملی نیز ادامه داشته باشد.
براساس اعلام استاندار مازندران در سال جاری ۱۲۳ واحد صنعتی راکد مازندران فعالیت تولیدی خود را از سر گرفتند.
بر اساس آمار این واحد صنعتی سالانه بیش از ۲ هزار تن سولفات بازیک مواد اولیه و اصلی ۵۰۰ کارگاه چرم سازی ایران را تامین می کنند که با تعطیلی این واحد صنعتی این واحد سولفات بازیک با آلیاژ پایین را با چندین برابر قیمت داخلی را از کشورهای ترکیه، سنگاپور، چین و روسیه تامین می کردند
نظر شما