پس از نشست اخیر گروه ویژه اقدام مالی در پاریس پاکستان بار دیگر برای انجام اقدامات بیشتر در زمینه جلوگیری از تامین مالی تروریسم، پولشویی، مقابله با فرار مالیاتی و قاچاق مهلت گرفت و قرار شد نام این کشور در ماه فوریه سال ۲۰۲۰ در لیست خاکستری بماند.
رسانه های پاکستانی امروز (دوشنبه) از اقدامات جدید دولت این کشور در مسیر اجرای خواسته های اف ای تی اف شامل تدوین قوانین جدید در حوزه مالیات و مبارزه با قاچاق خبر دادند.
براساس این گزارش، رئیس جمهوری پاکستان دستور تدوین لایحه اصلاحات در قوانین مالیاتی و اجرا روند جدید مبارزه با قاچاق را صادر کرده و قرار است به زودی دبیرخانه ویژه قانون و دادسری زیر نظر سازمان ملی درآمدات پاکستان تشکیل شود.
این گزارش ها حاکی از اقدامات جدید پاکستان برای جلوگیری از تامین مالی تروریسم، تشدید مجازات علیه قاچاقچیان است و منابع دولتی نیز تایید کرده اند که این کشور خواسته گروه ویژه اقدام مالی در این حوزه را اجرا کرده است.
رسانه های پاکستانی افزودند: بنابر خواسته اف ای تی اف، مدیریت مرزهای زمینی، دریایی و هوایی پاکستان تشدید شده و قرار است به زودی دبیرخانه قانون و دادسری برای شناسایی عاملان قاچاق، محاکمه و مجازات این عناصر تشکیل شود.
اقدامات دولت پاکستان برای تبعیت از تمهیدات اف ای تی اف باعث شده تا این کشور موفقیت نسبتا خوبی برای مهار تروریسم و جلوگیری از تامین مالی این عناصر به دست آورد.
شناسایی عناصر گروه های منحل شده در پاکستان، اجرای قوانین کمیته تحریم سازمان ملل علیه افرادی که نام آنان در فهرست تحریم های قرار گرفته و بازداشت سرکرده های گروه های غیرقانونی از اقدامات اخیر دولت پاکستان برای جلوگیری از قرار گرفتن نام این کشور در لیست سیاه و نجات از لیست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی ارزیابی می شود.
گروه ویژه اقدام مالی پیشتر حذف نام پاکستان از فهرست خاکستری خود را به برخورد جدی تر این کشور با سرکرده های گروه های غیرقانونی و مجازات آنان مشروط کرد.
هفته گذشته دولت پاکستان گزارش جامعی از اقدامات اخیر خود را به بخش آسیا اقیانوسیه زیر مجموعه گروه ویژه اقدام مالی ارسال کرده بود و به نقل از منابع وزارت دارایی پاکستان، مسئولان اف ای تی اف با طرح ۱۵۰ پرسش از دولت اسلام آباد اعلام کرده است: گزارش جدید پاکستان باید تا ۱۸ دیماه جاری (هشتم ژانویه ۲۰۲۰) نهایی و ارسال شود.
گروه ویژه اقدام مالی سال گذشته پس از ارزیابی مکانیسم امنیتی و نحوه مقابله با تامین مالی تروریسم در پاکستان تصمیم به قرار دادن این کشور در فهرست خاکستری گرفت و از آن پس اسلام آباد زیر ذره بین این نهاد مالی قرار دارد.
طبق منشور گروه ویژه اقدام مالی، هر کشوری برای جلوگیری از قرار گرفتن در فهرست سیاه نیاز به حمایت حداقل سه کشور عضو دارد.
نظر شما