به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، علیرضا شهیدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس این سازمان در مراسم رونمایی از نقشه مزبور گفت: سازمان زمین شناسی در سال ۱۳۳۸ توسط سازمان ملل تاسیس شدو دو وظیفه حاکمیتی تولید اطلاعات پایه و شناسایی و کشف منابع و ذخایر معدنی با هدف ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت ملی از طریق اکتشاف مواد معدنی و همچنین شناسایی مخاطرات با هدف جلوگیری از زیانهای اجتماعی و اقتصادی و هدر رفت ثروت ملی را به عهده دارد.
وی افزود: شهرهای کره زمین حدود یک درصد سطح خشکیها را تشکیل میدهد و امروز ۵۰درصد جمعیت دنیا در همین یک درصد زندگی میکنند که در صورت بروز هر مخاطره طبیعی جان زیادی از ساکنان این مناطق به خطر میافتد.
رییس سازمان زمین شناسی یادآور شد: پنجم دی سالروز زلزله بم به عنوان روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شد و این واقعه جان ۳۵ هزار نفر از هموطنان را گرفت و این سازمان به تازگی گزارشی درباره گسل تبریز ارائه کرده که ضروری است مسوولان این شهر به موضوع جلوگیری از گسترش شهر به سمت مناطق مخاطرهآمیز توجه کنند.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به جرأت میتوان گفت: ۶۰ سال گذشته سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشوربهعنوان منبع قابل اطمینانی برای مطالعات زمینشناسی و اکتشافی در سطح ملی و بینالمللی است که دلیل این ادعا مطالعات تحقیقاتی درحال انجام در داخل و خارج است.
شهیدی با بیان اینکه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشوربهطور معمول انتشارات خود را اختیار مخاطبان خود قرار نمیدهد، تصریح کرد: کلیه اطلاعات پس از ارسال به شورای ارزیابی انتشارات، بررسی و بازبینی کامل می شود و سپس قابل انتشار است.
رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشورخاطرنشان کرد: این سازمان حدود ۹۵۰ نفر نیروی انسانی در اختیار دارد که بیش از ۸۰ درصد دارای تحصیلات دانشگاهی و حدود ۱۲۰ نفر دارای مدرک دکترا هستند که بر همین اساس یونسکو بخش تولید اطلاعات پایه خاورمیانه را در اختیار سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشورقرار داده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ۵۲ برگ موضوع نقشه در مقیاس یک میلیونیم در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشورتهیه شده افزود: ۱۰۴ نقشه یک دویست و پنجاه هزارم معادل ۱ میلیون و ۵۶۰ کیلومتر مربع مساحت کل کشور، ۴۵۲ ورقه یکصدهزار معادل یک میلیون و۱۳۰ هزار کیلومتر مربع، معادل ۴۱۶ برگه نقشه ژئوشیمیایی یکصدهزارم و دویست و پنجاه وهفت نقشه یک بیست و پنج هزارم معادل ۳۸ هزار و ۵۵۰ کیلومتر مربع نیز به همت این سازمان تهیه شده است.
وی درباره برنامههای آتی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور خاطرنشان کرد: پیروی از اسناد بالادستی، تبعیت از موازین نقشه راه معدن، تکمیل و تولید اطلاعات پایه بزرگ مقیاس با هدف افزایش دقت و کاهش ریسک سرمایهگذاری در فعالیتهای اکتشافی وبازنگری دراطلاعات پایه قبلی با هدف بروزرسانی و افزایش دقت با استفاده از روشهای روز دنیا را در دستور کار داریم.
به گفته شهیدی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور سیاست خود را به سمت اکتشافات عمقی سوق داده که برهمین اساس مطالعات ژئوفیزیک هوایی با هدف شناسایی پتانسیل معدنی پنهان را انجام دادهایم .
نظر شما