۱۰ دی ۱۳۹۸، ۱۷:۵۰
کد خبر: 83615587
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

محصولات بومی خراسان جنوبی استانداردسازی می‌شود

بیرجند - ایرنا - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند گفت: استانداردسازی محصولات بومی استان مانند روغن زرد گوسفندی در دستور کار قرار گرفته است و به زودی اجرا می‌شود.

غلامرضا آهنی روز سه‌شنبه در آیین تجلیل از واحدهای تولیدی برگزیده و مسوولان فنی برتر صنایع غذایی استان خراسان جنوبی افزود: همچنین واحدهای تولیدی و کارخانه‌های مواد غذایی برای ایجاد رقابت بیشتر رتبه‌بندی می‌شوند.

وی گفت: تنها صنعت غذایی کشور تحت تاثیر تحریم‌ها قرار نگرفته و در حال حاضر ۷۴ واحد صنعتی مواد غذایی در استان فعال است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تنوع محصولات غذایی در خراسان جنوبی را بسیار زیاد عنوان کرد و افزود: ۱۲۲ پروانه فعال بهداشتی نیز در این حوزه وجود دارد که نظارت بر سلامت محصولات توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: قبل، حین و بعد از تولید موادغذایی کنترل کامل توسط دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت بر محصولات انجام می‌شود.

آهنی با تاکید بر لزوم سرعت بخشی به صدور پروانه‌های بهداشتی گفت: حک نشانگر رنگی روی مواد غذایی در استان نیز به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه برای ۹۹ درصد تولیدات مواد غذایی استان نشانگر رنگی حک می‌شود گفت: خوب به رنگ سبز، متوسط به رنگ زرد و بیش از حد مجاز به رنگ قرمز است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از تجهیز آزمایشگاه و پاسخگویی به موقع به تولیدکنندگان خبر داد و افزود: باید حداکثر امکانات را برای یک آزمایشگاه خوب جذب کنیم.

۱۵۵ نوع ماده غذایی نمونه‌برداری شد

وی به اجرای طرح غنی سازی آرد با آهن اشاره کرد و گفت: در این زمینه تاکنون ۱۵۵ نوع ماده غذایی در استان نمونه‌برداری شده است و حدود ۸۰۰ مورد آزمایش روی آنها انجام می شود.

آهنی تصریح کرد: کنترل سموم دفع آفات در برخی مواد غذایی نیز با نمونه برداری دقیق انجام می‌شود که در این راستا باید هماهنگی و همکاری تنگاتنگی با جهاد کشاورزی انجام شود.

رییس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند هم با تاکید بر رعایت بهداشت در تولید و مصرف مواد غذایی گفت: کشورهایی که در حوزه غذایی مشکل دارند در سایر عرصه‌ها نیز ضعیف خواهند بود.

علیرضا خامه زر تاکید کرد: اگر فشار اقتصادی باعث پایین آمدن کیفیت مواد غذایی شود، در کشور فاجعه ایجاد خواهد شد.

وی خراسان جنوبی را در حوزه تولید مواد غذایی موفق ندانست و اظهار داشت: یکی از ظرفیت‌های استان تولید روزانه ۱۵۰ تن گوشت مرغ است که ۶۰ تن آن مازاد بر نیاز استان است.

رییس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی بیرجند گفت: از طرف دیگر در حوزه گندم فقط ۷ هزار و ۵۰۰ تن تولید داریم که تنها برای مصرف ۲ ماه استان است.

وی تاکید کرد: در تولید محصولات استراتژیک استان مانند زرشک، زعفران و عناب اقدام خاصی انجام نشده و ارزش افزوده آن نصیب کشاورزان و بهره برداران نمی‌شود.

خامه زر افزود: برای خروج استان از این بن‌بست باید صنایع تبدیلی و تکمیلی راه‌اندازی شود و محصولات صادرات محور نیز افزایش یابد.

کمترین کالای قاچاق در واحدهای صنفی 

معاون بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم در این آیین گفت: در استان خراسان جنوبی واحدهای صنفی کمترین کالای قاچاق را دارند و کالای قاچاق به صورت خوراکی و آشامیدنی در استان به حداقل رسیده است.

علی تهوری افزود: نگرانی جدی که اکنون در استان وجود دارد افزایش دست فروشان است که باید تدابیر لازم در این زمینه اندیشیده شود.

وی گفت: در سال رونق تولید هستیم و تولیدکنندگان انتظار دارند دستگاه‌های اجرایی حداکثر حمایت را از آنها داشته باشند.

تهوری با اشاره به اینکه صنعت غذایی از صنایع سودآور در کشور است افزود: استان خراسان جنوبی توان خاصی در محصولات استراتژیک دارد اما کمتر به آن توجه شده است.

وی با بیان اینکه برندسازی در صنعت یک اصل است تصریح کرد: نگاه اصلی تولیدکنندگان باید به معرفی برند باشد که یکی از شاخص‌های شکوفایی و رونق تولید نیز همین است.

معاون بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار داشت: برای رفع موانع تولیدکنندگان ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در طول سال برای تمامی واحدها برگزار شده است.

وی با بیان اینکه سازمان صمت آمادگی دارد مشکلات تولیدکنندگان را احصا کند گفت: استاندار و معاونان وی به صورت دوره‌ای از واحدهای تولیدی بازدید و مشکلات واحدها را رصد می‌کنند لذا در یک سال گذشته بخش زیادی از مشکلات رفع شده است.

در آیین از ۱۴ تولیدکننده و ۱۰ واحد تولیدی برتر حوزه صنایع غذایی استان خراسان جنوبی تجلیل شد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha