۱۱ دی ۱۳۹۸، ۱۰:۰۳
کد خبرنگار: 2256
کد خبر: 83615954
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲۰۲۰ پایان مهلت کره شمالی به آمریکا و آغاز رویکرد جدید

پکن- ایرنا- «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی که پیشتر پایان سال ۲۰۱۹ میلادی را آخرین مهلت آمریکا برای مذاکره خلع سلاح عنوان کرده بود در پیامی تازه پایان مهلت توقف آزمایش های هسته ای و موشکی بالستیک را اعلام کرد موضوعی که می تواند نشانه از سرگیری آزمایش های هسته ای پیونگ یانگ باشد.

کارشناسان معتقدند اعلام این موضوع می تواند به منزله نزدیک شدن به پایان دو سال دیپلماسی میان وی و دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا برای پایان دادن به بحران در شبه جزیره کره باشد.

همزمان مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا که بشدت از بابت این تصمیم غافلگیر شده بود در اظهاراتی ابراز امیدواری کرد که کره شمالی بجای راه جنگ و درگیری مسیر صلح و موفقیت را در پیش گیرد.

مقام های آمریکایی چندین دهه است به کره شمالی تاکید می کنند توقف این برنامه هسته ای نظامی می تواند باعث موفقیت و رشد این کشور شود اما هیچوقت حاضر به دادن مشوق های اقتصادی و امنیتی به این کشور نشده اند.

در شرایطی که کره شمالی در نزدیک به دو سال دست از آزمایش های هسته ای و موشک های بالستیک قاره پیما و دور برد کشید، دولت آمریکا بیشترین تحریم ها و فشارهای اقتصادی را علیه این کشور بکار گرفت.

رسانه های منطقه از قول رهبر کره شمالی گزارش کرده اند که این کشور دیگر به مهلت مربوط به توقف آزمایش های اتمی و موشک های قاره پیمای بالستیک پایبند نیست و این راهبرد را رها می کند.

خبرگزاری یونهاپ از قول رهبر این کشور آورده است که هیچ دلیل و زمینه ای وجود ندارد که ما بخواهیم به طور یکجانبه به این مهلت پایبندی نشان دهیم.

گزارش می افزاید که دنیا در آینده ای نزدیک شاهد خواهد بود که کره شمالی به یک سلاح راهبردی جدید دست پیدا کرده است.

کره شمالی به آمریکا مهلت داده بود تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی با راهبردهای جدید و سازنده و رویکردی مثبت در مذاکرات حضور یابد اما پس از آنکه واشنگتن حاضر به چنین اقدامی نشد، پایان دوران پایبندی به توقف آزمایش های هسته ای و موشکی قاره پیمای بالستیک را اعلام کرد.

اکنون برای کره شمالی موضوع اینجاست که رفتار و عملکرد آمریکا در گفت و گوها سازنده نبوده و این کشور هرگز منافع کره شمالی را در نظر نگرفته است.

دو کشور نزدیک به دو سال رایزنی کردند کره شمالی بسیاری از اقدامات راهبردی را انجام داد و در نتیجه نهایتا تحت همین رایزنی ها برنامه های تسلیحاتی اتمی را متوقف کرد در عوض آمریکا بجای اینکه مشوق و امتیازی برای این کشور در نظر گیرد تاکید کرده کره شمالی باید تسلیحات هسته ای اش را نیز تحویل دهد اقدامی که هرگز مورد قبول کره شمالی قرار نگرفت.

در سال نو میلادی آنچه بیشتر از هر چیز نگران کننده است اینکه کره شمالی می گوید یک سلاح راهبردی جدید دارد که در آینده از آن رونمایی خواهد شد و همزمان می رود تا آزمایش های جدید اتمی و بالستیک انجام دهد.

شبه جزیره کره یک بار دیگر وارد چرخه بحرانی شده که در چند دهه گذشته بارها به طور موقتی متوقف مانده و بار دیگر حرکت سرعتی بحرانی آن از سرگرفته شده است.

افزون بر این پیونگ یانگ می گوید در زمانی که این آزمایش ها را متوقف کرده بود شاهد رزمایش های مختلف از سوی آمریکا و کره جنوبی در منطقه بوده و تحریم ها را نیز تحمل کرده است.

حالا «سون چونگ» کارشناس مسایل امنیتی منطقه می گوید کره شمالی متحمل آمال بسیاری در این مدت شده و بیشترین فشارها بر مردم وارد آمده است.

او می افزاید کره شمالی می خواهد کاری کند که آمریکا به مجازات برسد اینکه بداند مردم این کشور به دلیل فشارهای اقتصادی، تحریم ها و ظلم های آمریکا تا چه اندازه درد کشیده اند.

چین و روسیه می گویند که تحریم ها باید کاهش یابد و صلح دایمی در شبه جزیره کره برقرار شود کره جنوبی به رغم پیروی از سیاست های آمریکا بارها خواستار دادن امتیازاتی به کره شمالی شده است.

با این وصف شروع سال ۲۰۲۰ میلادی برای کره شمالی و آمریکا با تهدید پیونگ یانگ توام شده و آمریکا نیز گفته است که برای هر سناریویی خود را آماده کرده است موضوعی که نشان می دهد زنگ بحران در شبه جزیره کره با آغاز سال نو میلادی به صدا درامده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha