نشریه "تایمز او ایندیا" روز چهارشنبه نوشت: فرمانده ارتش هند افزود: کشور همسایه ما از تروریسم به عنوان یک ابزار استفاده میکند و آن را برای ادامه جنگ نیابتی علیه هند به کار میبرد. اما این روش نمیتواند به مدت طولانی ادامه داشته باشد.
فرمانده ارتش هند در خصوص وضعیت کشمیر گفت: پس از لغو اصل ۳۷۰ قانون اساسی، امنیت داخلی جامو و کشمیر بسیار بهبود یافته است و جنگ نیابتی پاکستان علیه هند با نابود شدن پایگاههای شبه نظامیان با شکست بزرگی مواجه شده است. موارد خشونت در کشمیر کاهش یافته است. این یک اقدام در جهت استقرار صلح و ثبات در منطقه است.
ناراوان در خصوص تنش در مرزهای مشترک هند با چین گفت: تنشها در مرزهای شمالی با چین به صورت قابل توجهی کاهش یافته است و ارتشهای دو کشور به صورت فعال برای کاهش رویارویی و تنش میان نیروهای دو کشور در امتداد مرزها تلاش میکنند.
بیپین راوات فرمانده سابق ارتش هند نیز که اکنون به عنوان اولین رییس ستاد دفاع هند انتخاب شده است در اظهاراتی اعلام کرد که ارتش این کشور توانایی آمادهسازی در کمترین زمان ممکن در طول مرزهای مشترک با پاکستان را دارد.
بر اساس دادههای دولت هند، در سال ۲۰۱۹، حدود ۳ هزار و ۲۰۰ مورد نقض آتش بس از سوی پاکستان در امتداد خط واقعی کنترل اتفاق افتاده است.
تنشها میان هند و پاکستان پس از تصمیم دهلی نو برای لغو امتیازات خاص ایالت جامو و کشمیر افزایش یافت.
نخست وزیر هند ۵ اوت (۱۴ مرداد) از تصمیم خود برای لغو خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر خبر داد. طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بود.
هند پاکستان را حامی تروریسم و گروههای شبه نظامی ضد هند میداند، اما پاکستان همواره نقش خود را در حملات تروریستی علیه هند رد کرده است. از سوی دیگر پاکستان، هند را به ایجاد ناآرامی در استان بلوچستان این کشور متهم کرده است.
بخشی از کشمیر درخاک هند و بخشی دیگر درخاک پاکستان قراردارد. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی از علل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد از زمان استقلال پاکستان از هند در سال ۱۹۴۷میلادی تاکنون است.
نظر شما